Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

manaam

Wydłuzona przerwa. Poradźcie coś !

Polecane posty

Od pół roku biorę tabletki NaraYa. Wczoraj był ósmy dzień przerwy więc powinnam wziąć pierwszą tabletkę ok 19. Niestety zapomniałam o niej i wzięłam dzisiaj ok 12-13. Czyli wzięłam ją jakieś 17h później niż powinnam. Czy jestem zabezpieczona? W sumie cała doba jeszcze nie minęła. Wiem, że można zmienić sobie jak bierze się rano tabletkę, na godziny wieczorne od następnego opakowania, więc także jest wtedy ta różnica kilkunastu godzin. Prosze o odpowiedzi i rady... Nie wiem, czy jestem zabezpieczona?

Gość samo się nie załatwi
Szukaj informacji w ulotce pod "zapomniana pigułka w pierwszym tygidniu" Bo to o to chodzi. I postępuj zgodnie z zaleceniami.

No w ulotce pisze, że jesli się zapomnie tabletki w pierwszym tygodniu to należy się zabezpieczać dodatkowo 7 dni.. Ale jest możliwe by zażyć 17 h póxniej tabletkę i już wystąpiła owulacja??

Gość samo się nie załatwi
Skoro każą się zabezpieczać 7 dni to najwyraźniej jest to możliwe ;)

Gość po prostu bierzesz dziś
2 tabletki. Zabezpieczona teoretycznie jesteś, ale każdy organizm reaguje inaczej i dlatego przez pierwszy tydzień powinnaś się zabezpieczać w inny sposób tak na wszelki wypadek. Hormony zawarte w pigułkach utrzymują się w organizmie kobiety zazwyczaj dluzej. Koncerny farmaceutyczne wola zapewne zaznaczyc w ulotce dodatkowe zabezpieczenie, niż odbierać skargi, że pigulka nie zadzialala :)

Ok, czyli wezme dzisiaj o 19 drugą tabletkę. Tak , niby jestem zabezpieczona jednak się trochę obawiam, ciąża w tym momencie nie byłaby dla mnie dobrą wiadomością.

Orange_Bud: A ile h wzięłaś póxniej? Mi się to nigdy nie zdażyło.. dlatego się trochę obawiam.

Gość mylitllepony^^
jezu masz ulotke jest napisane ze pominieta tabletka w 1 tyg wymaga dodatkowego zapeezpieczenia wiec czego nie rozumiesz?