Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kląska

Kawiarnie, miejsca z klimatem Warszawa

Polecane posty

Gość kląska

Witam! Czy znacie może miejsca z "duszą"? Które mają swój własny styl, wypracowany przez właścicieli, ciekawy design ? Uwielbiam tego typu miejsca i chciałabym zrobić reportaż o nich . Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc :)

Gość kurzafix
SAME FUSY na Starówce kawiarnia BLIKLE kawiarnia WEDEL przy ul. Szpitalnej kawiarnia w Wilanowie, też WEDEL , gdzie podają świetną czekoladę na gorąco

Gość kląska
Super :) dzięki za info

Gość teraz ja!
Herezja na Chłodnej. Choć to restauracja nie kawiarnia, ale ma to "coś".

Gość kląska
W Herezji byłam kilkakrotnie i zgadzam się z Tobą że ma to coś! A znacie może coś w stylu retro ?

Gość akwamaryna...
Czuły Barbarzyńca herbaciarnia Genders na Francuskiej chociaż moim zdaniem pod względem kawiarni z klimatem Warszawa jest daleko w tyle za Krakowem. Jeszcze nie spotkałam takiej z klimatem jak na Kazimierzu

Gość akwamaryna...
Antykwariat na Nowogrodzkiej też jest OK i ma fajny klimat

Gość krups
a niech mają, zrobię reklamę :) gdy przypadkiem będziecie jechać ul. 17 Stycznia to pod numerem 39 są budynki LOT i z drugiej strony biurowca LOT jest sala, powiedzmy kawiarnio-restauracja, czyli śniadania, obiady , kawa z ciastkiem i tu prawie na okrągło przebywają stuardesy LOT, piękne kobietki w nowych mundurach floty LOT i pachnące fiołkami , mniiiiiiiiam, w każdej można się zakochać w pięć minut takie są urocze :) piloci też wpadają na szybką kawę i lecą a ostatnio widziałem pana Tadeusza , wiecie którego , kapitana Wronę :)

Gość krups
tyle,że jak go zobaczyłem, to nagle dostałem mega erekcji i podbiłem stolik na którym stała wrząca kawa, a że filiżanka byla dość płytka wszystko wylało sie na bieluśki obrus i mój kremowy garnitur

Gość krups
a widzisz podszywaczu, dałeś plamę, ponieważ tam na stolikach nie ma obrusów a co jest na stolikach to sprawdź sam i życzę smacznego :)

Gość gość
Ja polecam na wyjście kawiarnie/ klub muzyczny barometr (tez Warszawa)– miejsce z klimatem w samym centrum Warszawy, doskonała muzyka, koncerty, ciekawe wnętrze – jest fajnie. http://barometr.waw.pl

Gość Git czlowiek
Tea And coffee Shop w Łomiankach

Gość IrminaDaszek
Jak szukasz kawiarni z własnym stylem to na pewno będzie to Tam cafe http://www.tam-cafe.pl tak oryginalnego miejsca dawno nie widziałam, a trochę miejsc w życiu zwiedziłam.

Gość gość
Ja na lunch czesto chodze do Antich Caffe, klimatyczne miejsce na poranna kawke. Obsluga bardzo przyjazna

Gość gość
Restauracja dowozi jedzenie teraz, fajna usluga. Ulatwi zycie wielu ludziom :) na wynos tez mozna zabrac jedzenie

Gość kruys
Bardzo fajny temat, świetnie ze ciagle zywy, mozna poogarniac fajne restauracje. Jak dla mnie to swietna restauracją jest restauracja Salto. Ma naprawde wręcz wybitnych kucharzy, szefem kucni jest zwycięzca Top Chiefa, wiec sobie wyobraźcie jakie tam jest jedzenie :) naprawde polecam każdemu odwiedzić to miejsce :)

Gość CiechanImpex
Jeśli ktoś z was planuje założyć kawiarnie lub już prowadzi to zachęcamy do współpracy. https://ciechan.pl/sklep

Gość gość
Dla mnie bardzo klimatycznie było w www.sushiwesola.pl :)

Gość Lena756
Ja bardzo lubie Złota 65, fajny klimat i pyszne jedzenie. Od lat chodzimy tam z rodzina i nie zawiedlismy sie ani razu :)

Gość aneta456
Jeśli szukasz autentycznych restauracji z klimatem to polecam Złotą65:) Serwują tam najlepszą pizzę jaką jadłam w Warszawie! Wystrój też jest przepiękny :) Aż chce się tam wracać.

Gość gość
może to nie jest stricte kawiarnia, ale cheesecake corner ma obłędne serniki :) Ja szczególnie uwielbiam te http://cheesecake.pl/products/33-fruit-cheesecakes.html Często zdarza się, szczególnie w taką pogodę, że bierzemy z chłopakiem sobie taki serniczek i jemy go gdzieś w parku czy nad Wisłą :)

Gość gość
polecam serdecznie zajrzeć tutaj http://bankietyikonferencje.pl/miasto/warszawa na różne przyjęcia. Świądczą tam nawet usługę bezpłatnej pomocy w znalezieniu lokalu :) skorzystałam z tej opcji i lokale same się kontaktowały a ja tylko wybierałam z ponad dziesięciu pięknych sal

Gość Nadial
Polecam Bar&Restaurację Bubbles, niesamowity klimat + obsługa na bardzo wysokim poziomie + elegancko podane dania + smak... Dla mnie bomba. Dodatkowo ciekawa karta szampanów i innych alkoholi... Jakośc jedzenia bardzo dobra... rozpływa się w ustach. Nazwa zapewne wzięła się od pysznych serwowanych szampanów w tym miejscu.

Gość gość
Świetna jest kawiarnia Jajko na Krakowskim Przedmieściu (inny punkt mają na SGH i jeszcze chyba gdzieś kolejny), duży wybór naprawdę dobrej kawy, do tego na Krakowskim jest to połączenie kawiarni z księgarnią, bardzo fajny pomysł, ja lubię takie połączenie. Bardzo fajna atmosfera, dobra obsługa, bardzo jest tam miło.

Gość ronnieka
Świetna jest Cafe Iluzja urządzona w klimacie filmowym. Dodatkowo jak masz kartę Biznef Benefit to oni akceptują takie zniżki, na jedzenie można dostać 30%.

Gość Aśka343
Ja polecam w Wawie te wszystkie mała przytulne kawiarenki, które tworzą kameralny klimat. Jeśli lubisz takie spokojne i klimatyczne miejsca z dobrym jedzonkiem, to na pewno spodoba Ci się też Złota 65 będziesz zachwycona, bo jedzonko przepyszne, aklimat nieziemski :)

Gość Kalawirks

PanKejk na Krakowskim zdecydowanie. Polecam słodkości od nich, mają również świetną kawę. A jak ktoś zgłodnieje to np. estra placki ziemniaczane

Gość TacziTaczki

Placków akurat nie jadłam, ale często chodzę do Pan Kejk bo pracuję na Nowym Świecie. Mają bogatą ofertę śniadaniową, szakszuka jest rewelacyjna