Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szymek1985

IBS zespół jelita drażliwego Bielsko Biała

Polecane posty

Gość Szymek1985

Czesc wszystkim !!!jest ktos z okolic BBA z tym problemem tak zeby pogadac ?? Na forum masa ludzi, a tak prywatnie to nikogo nieznam, wszyscy sie wstydzą :)

Gość tak znamy
wstydza ,albo pija wywar z lnu:)

Gość Szymek1985
można pic tylko zeby pomógł ;/

Gość tak znamy
a dlaczego ma nie pomóc???warunek jest tylko jeden,trzeba codziennie wypijac przynajmniej szklaneczke lnu

Gość Szymek1985
ja choruje na to dziadostwo z 6 lat albo i lepiej, wszedzie bylem, gastrolog, psychiata, ziłóka, leki rózne tribux kiedys pomagał teraz nic nie pomaga, siemielniane testowalem miesiac i zero poprawy nawet przez to mialem wiekszą biegunke, a jak sie pojawi stres to skaranie boskie :) IZOLACJA OD SWIATA!!

Gość tak znamy
A to Ty Szymek1985,masz juz wskazówke,dla Ciebie polecam dobrego psychoterapeute

Gość Szymek1985
rece opadają ;(

Gość tak znamy
Jak to ręce opadaja???wcale nie opadaja,juz masz postawiona diagnoze,nerwica sytuacyjna,psycholog!!!!

Gość Szymek1985
a ty tez masz ibs ??

Gość tak znamy
miałem kiedys,ale w dwa lata udalo mi sie go pozbyc

Gość Szymek1985
jak z tym wygrałes ??

Gość tak znamy
Tez miałem wizyty u psychoterapeuty,przez ponad rok,stosowanie hipnozy i autohipnozy,picie siemia lnianego ogólne oczyszczanie organizmu

Gość Szymek1985
mnie terapia nie pomoze poniewaz mam firme w której stres jeste na pierwszym miejscu i to 24h/dobe, z kazdym rokiem jest coraz gorzej, jedyne co pomaga to chyba jak sie napije alko w sobote to jest luzz hhehehe , a tak na powaznie to pomaga mi laremid 1 tabletka i mam prawie dwa dni spokoju ale jak mam gdzies jechac z osobami które mnie nie znają to zas panika... oj temat rzeka

Gość tak znamy
to tym bardziej potrzebana Ci jest terapia i to grupowa,a alkohol tylko pogarsza na dłuzsza mete Twój stan,hipnozy nie stosowałes,oddechów nie cwiczyłes rytuałów tybetanskich pewnie tez nie,to jak Ty chcesz sie wyleczyc,trzeba pracowac nad soba,kieliszek wódki nie pomoze

Gość Szymek1985
długa droga przede mną ;/ niestety...

Gość sssa
no zjedzeniu czekolady dostalam dwa lata temu boleści ,badania ,kolonoskopia i wyszło że mam jelito drażliwe.Do tej pory było jako tako ,ale teraz mama dostała trzeciego zawału ,bardzo wysoki nieunormowany w szpitalu cukier,nie chce się mnie słuchać,problemy z jej opieką nie mam w mieście rodziny żeby pomogła,opieprz od lekarzy,bieganie na dwa domy....czyli STRES,STRES,STRES.Zaczęło znowu boleć,najpierw pod lewym żebrem ,myślalam -trzustka,ale pożniej już dokladniej zlokalizowalam i już wiem ,że jelito.Nie moge sie uspokoić ,bo mam z mamą blędne koło, a czasami już panika mnie ogarnia czy poradze sobie ze wszystkim.Lubie ciemne pieczywo z nasionami ,jak jest ok ,to nic nie boli ,a le teraz po posilku gorzej boli.Przerąbane,,,,

Gość tak znamy
czyli przyczyna jest stres stres stres,to tak samo jak wyzej

Gość sssa
tak znamy-no faktycznie....boli zawsze jak duży stres.Wszystko biorę do siebie i jestem malo asertywna.Każdy umywa ręce ,a na mnie wszystko spada i boli nie wtedy kiedy trzeba ,bo mam tyle na głowie ,że niechce jeszcze tego.Cukier jeszcze mi skoczył ponad norme.Chyba jakieś prochy wezmę na nerwy ,bo ta sytuacja mnie przerasta.

Gość sssa
a te terapie to prywatnie?Czy trzeba jakieś skierowanie?

Gość tak znamy
Ja tam chodziłem na NFZ,skierowanie od psychiatry trzeba miec

Gość sssa
Chyba trudno bedzie mi się przelamać ,żeby iść do psychiatry:Pale jak mocno zaboli i dlugo to się wybirę.Tylko co?.....chyba powiem o stresie ,a nie jelitach.Już mam awersje na widok lekarzy.Czasu brak,ale zalatwiam prywatnie opiekunke do mamy ,to może i czas sie znajdzie.Narazie dieta ,bez ziaren,surowych jarzyn i owoców,nabialu,bo żle na mnie dziala-sprawdzone i kochanych slodyczy.

Gość tak znamy
He he a co psychiatra gryzie??:)czesto to wspaniali ludzie:)

Gość zalamanaBB
czesc wszystkim, dalej macie problem? mi najbardziej doskwiera mysl ze nigdy nie bede mogla stworzyc normalnego domu bo dominuje u mnie tendencja do ucieczki gdy tylko cos zaczyna isc w dobrym kierunku. Praca praca ale jak tu wyjsc do kina ...

Gość Olej słonecznikowy
dieta antygrzybicza leczy zespół jelita nadwarażliwego, sparwadzone.

Gość Szymek1985
Czesc zalamanaBB :) jakie kino ?? heh ja szerokim łukiem omijam to miejsce jak wiele innych publicznych, zycia brak niestety.. jedyne co to dobrze ze pracuje w domu :) to mnie ratuje ;)

Gość Karina44ks
IBS jest chorobą przewlekłą, długotrwałe utrzymywanie się objawów jest kryterium rozpoznania. Zachorować może każdy, ale przeważają ludzie w wieku od 20-50 lat; kobiety cierpią dwukrotnie częściej. Jest zaburzeniem złożonym , wymaga cierpliwego podejścia. Po okresie remisji ataki pojawiają się na nowo; często prowokować je może stres, nieodpowiedni pokarm lub osłabienie organizmu z powodu infekcji. IBS rzuca wyzwanie medycynie, ponieważ objawy są różne u każdego pacjenta. Jest to schorzenie czynnościowe, co oznacza, że nawet jeśli czujesz się bardzo źle, badania niczego nie wykazują. Stawiając rozpoznanie, lekarze opierają się na informacjach pochodzących od pacjenta, a testami jedynie wykluczają inne schorzenia jelit. Pamiętaj jednak, że nic Ci się nie wydaje, nawet jeśli lekarz to sugeruje, a jeśli dotkliwie cierpisz, szukaj pomocy. Najczęsciej spotykane objawy: Nudności, zgaga, gazy, biegunka lub zaparcia lub naprzemienne ich występowanie, ból, który obejmować może także część pleców, a czasem nawet i klatkę piersiową, uczucie wzdęcia, zalegania czegoś w jelitach, niecałkowitego wypróżnienia, śluz w stolcu, nadmierne zmęczenie, czasem nasilenie bólów głowy i objawów alergicznych. 99% pacjentów skarzy się każdorazowo na co najmniej 2 objawy. IBS jest chroniczną, przewlekłą chorobą. Za konieczny do rozpoznania uznaje się długi okres czasu trwania objawów. Można czuć się dobrze tygodniami lub miesiącami, a potem nagle choroba wraca. Spośród wielu czynników wywolujących IBS najczęstszym jest stres. więcej na: http://www.facebook.com/TransferFactorInfoPl

Gość w koncu znalazlem w UK
Jesli ktos jeszcze jest w temacie.Czesc mialem tak przez rok i balem sie wyjsc z domu bez srodkow na rozwolnienie.W koncu znalazlem lek tutaj w uk nazywa sie Mebeverine! Probowalem roznych ale tylko ten na prawde dziala, nie twierdze ze kazdemu pomoze ale moglbym wyslac komus probke gdyby tylko pokryl koszty wysylki. Wiem jak ciezko z tym zyc bo sam to przeszedlem. Krutko mowiac przesr..neGlowa do gory! Zainteresowani moga kontaktowac sie ze mna droga mailowa zybur83@gmail.com

Gość gość
Ja polecam w przypadku IBS kurację debutirem. Ma w składzie maślan sodu i naprawdę skutecznie łagodzi drażliwość jelit i pomaga ukoić dolegliwości jak biegunka, ból brzucha czy wzdęcia

Gość gość
może jak jest taki ogromny problem z ibs, t na pewno dieta pomoże duza ilość wody i do tego na pewno pomoże preperat intesta, on zawiera maslan sodu, dzięki któremu praca jelit jest naprawdę usprawniona i nie ma tych naprzemiennych zaparc i biegunek.

Gość blazka

ja przy IBS stosuje codziennie rano ciepłą wodę z cytryną na czczo i przed położeniem się do spania piję szklankę ciepłej wody, bo to ulepsza pracę jelit. A gdy to mi nie pomaga to sięgam po ulgasim, który zawsze mi pomaga w ekstremalnych sytuacjach