Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milion jabłek mam...

Co zrobić z jabłek - do zamrożenia?

Polecane posty

Gość milion jabłek mam...

Dostałam jabłka i nie wiem, co z nimi zrobić. Może mi coś podpowiecie? Uwaga: KONIECZNIE muszą to być rzeczy, które będzie można zamrozić, nie chcę pasteryzować w słoikach. Na pewno zrobię kompot, ale co jeszcze? Myślałam o musie jabłkowym, ale czy on mi nie sczernieje po rozmrożeniu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mus się
pasteryzuje a nie zamraża to może już lepiej zamrozić jabłka w całości

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jablka chcesz mrozic?? smak totalnie straca lepiej zapasteryzowac, albo wysuszyc jesli masz np piwniece to moga tam lezec tygodniami i sie nie zepsuja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pomysl na wino jest
bardzo dobry. Swietne wino z jablek i zdrowe, poza tym ocet winny ze skorek tez jest wartosciowy. Takie wino do obiadu rozrzedzone w odpowiedniej proporcji wspaniale poprawia i wspomaga trawienie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość milion jabłek mam...
Dziękuję :) Dogooglam jeszcze parę szczegółów i do roboty :) Zapasteryzować nie mogę, bo nie mam gdzie trzymać tylu słoików, a zamrażalnik mam ogromny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×