Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaszel kaszel kaszel

Mamy jakie macie sposoby na uciazliwy kaszel u malucha?

Polecane posty

Pytanie jak wyzej. Moj synek (2 latka) od dwoch tygodni kaszle. Oprocz tego nic mu nie jest,nie ma goraczki ani kataru. W dzien jest jeszcze nie najgorzej,ale w nocy,zwlaszcza jesli sie przebudzi,to kaszle tak mocno,ze zdarzylo mu sie zwymiotowac. Mieszkam od paru lat w UK i wiem,ze jak pojde do lekarza,to zaraz przywali antybiotyk,wiec nie spieszno mi do tego. Jest to suchy kaszel. W aptece dostalam syrop z serii homeopatykow i coz..raczej nie dziala.Silniejszego mi nie dadza,bo moj maluch 2 latka konczy za 2 tyg,a silniejsze syropy sa od ukonczenia 2go roku(kolejna tutejsza paranoja..) Dlatego szukam jakis innych sposobowzeby mu ulzyc.Tesciowa ma mi przyslac syropy z Pl i olejek kamforowy,ale dojda za pare dni.Przy okazji moze jakies opinie o Lipomalu i Pulneo?

na suchy uciążliwy kaszel niech ci spakuje Sinecod w kroplach. Dwulatkowi 15 kropli i jak ręką odjął ;)

Gość jjhjh
syrop z cebuli najlepszy. cebula pokrojona w prążki z cukrem.

Gość jestem mamą:)
Na mojego synka działa przegotowane mleko z masłem i odrobinką czosnku.

Gość na przyszłość
możesz zamawiać leki w polskiej aptece internetowej,nie będziesz musiała czekac na dostawy z Polski:) www.iapteka.co.uk

Gość polimama
sinecod faktycznie jest skuteczny. a co do uciazkiwego kaszlu to dzis w nocy mialam z synem przeprawe. o 1.30 wybudzil go masakrycznie agresywny atak kaszlu, di tego panika, placz, po pol godzinie moj trzylatek zsinial i zaczal sie dusic!!! sparalizowalo mnie ale od razu okno na szeokosc i w koldrze malego trzymalam ze 20 minut, zarzegnalam kryzys, 7 ml sinecodu wlasnie i pi 2 h meczarni zasnal, wstal jak nowy!!!! do tej chwili ani razu nie zakaszlaa, bylam w poludnie u pediatry, czyste plucha, gardlo w normnie, okazalo sie ze to byl atak krtani, spuchla tak, ze maly mial problem z oddychaniem, myslalam, ze w nocy pogotowie zwolam, polecam na przewlekly kaszel takze inhalacje z nebulizatora, trzena zainwestowac w urzadzenie okolo 200 zl ale wydatek sie oplaca, nawet katar zwalcza sie jedna, dwiema inhalacjami ze zwyklej soli fizjologicznej :) powazniejsze infekcje - pulmicort, ktory mam zawsze w domu lub mucosolvan do inhalacji polecam szczerze co do antybiotyku mam podobne zdanie do autorki postu STANOWCZE NIE! syn - 3 latka i corcia - 4 miesiace nigdy mimo lżejszych i powazniejszych infekcji nigdy nie mialy aplikowanych takich lekow, przestrzegla mnie kiedys sw pamaieci doktorm, ktora wytlumaczyla mi w kilku slowach jak dzialaja antybiotyki - zabijajac "zle" bakterie sieja spustoszenie wsrod tych :dobrych" bakterii, ktore reguluja nasza odpowrnosc :) pozdrawiam

Gość polimama
bledow masa, ale mam nadzieje, ze dosc jasno napisalam :) ;)

o dzieki nie wiedzialam o tej aptece internetowej. Musze w takim razie zamowic ten sinecod. Syropu z cebuli mojemu maluchowi nie moge dac,bo go zaraz zwroci..sama go pije jak cos sie zaczyna,ale on nie da go sobie wcisnac.Podobnie z mlekiem-nie wypije krowiego mleka.Moze kiedys uda sie go namowic,jak juz bedzie wiecej rozumial :) Ostatnio dostal antybiotyk,ale byl naprawde chory i to nagle go wzielo jak zaczal do zlobka chodzic. Od czasu tego antybiotyku co jakis czas cos. Dostaje juz tran i witaminy,ale jak widac nie bardzo dzialaja

polimama no nie zazdroszcze takich przygod..oby wiecej sie to nie powtorzylo :)

Gość polimama
najwazniejsze zachowac zimna krew, tata pewnie w takiej sytuacji by sam sie pochorowal, kazda taka sytuacja uczy czegos nowego, czlowiek czuje sie pewniejszy, ze potrafi zaradzic trudnej sytuacji ;)

Gość polimama
najwazniejsze zachowac zimna krew, tata pewnie w takiej sytuacji by sam sie pochorowal, kazda taka sytuacja uczy czegos nowego, czlowiek czuje sie pewniejszy, ze potrafi zaradzic trudnej sytuacji ;)

zamowilam wlasnie ten sinecod-mam nadzieje,ze dojdzie raz-dwa no i ze podziala

Gość jejku na pierwszy rzut oka
ma gliste poczytaj troche kobieto o tym i zobaczysz zrób badania a jak nie wyjdzie przelecz profilaktycznie sami przez to przechodzimy oczywscie nie wierzysz a jestem na 100 procent pewna ze to to

kaszel - w ub. roku około października mój dwulatek miał taki kaszel, byliśmy u lekarza, ale nic nie stwierdził, po ok dwóch tygodniach mu przeszło, a za tydzień wróciło, z tym, że i mnie dopadło... męczyliśmy się tak ponad dwa miesiące - nie pomagało nic, ja byłam w wysokiej ciąży i jak przychodziła noc to chciałam, żeby mnie ktoś zastrzelił, więc wyobrażam sobie co czuło moje dziecko:( byłam z nim u lekarza trzy razy w tym czasie i sama dwa - nigdy nic nie stwierdzono... w styczniu nam przeszło, w marcu natknęłam się na opis krztuśca i moim zdaniem to było to:( mam nadzieję jednak, że u CIebie to coś normalnego - ale jeśli ten kaszel jest dziwny - syn wydaje dziwne dźwięki to poszperałabym info o tej chorobie zadbaj o odpowiednie nawilżenie i wentylację sypialni również

gliste? bo ma kaszel? zdaje sie,ze wtedy powinien miec tez nieposkromiony apetyt,bole brzucha,wymioty itd a jest tylko kaszel..masakra takiej diagnozy mozna sie doszukac tylko na kafe... nie wydaje dziwnych dzwiekow.dzis w nocy bylo nawet lepiej,a kaszel zaczal zmieniac sie w mokry i wyraznie slychac jak sie tam odrywa,wiec mam nadzieje,ze ten sinecod pomoze

Gość mamusia_muminka24321
Ja w przypadku kaszlu nocnego smaruję małego takim specjalnym balsamem Vapo Cal Kid. Receptura balsamu oparta jest na naturalnych substancjach: olej z eukaliptusa, olej z ziela tymianku pospolitego, olej z sosny, olej z mentolu. Uważam, że jest rewelacyjny. Wcześniej eksperymentowałam z różnymi kropelkami i syropami, ale to nie przynosiło skutku, a teraz wcieram VapoCal w klatkę piersiową i śpi jak anioł do samego rana :)

Gość na nocny kaszel mam sposób
taki: Mam gryzak do pakrmów z nuby z canpola tez chyba są, http://allegro.pl/nuby-gryzak-do-podawania-pokarmu-i2020795812.html i do tego gryzaka daję tabletkę do ssania gardimax junior. One są od 3 lat i wtedy można 4 na dobę dać, a ja daję tylko jedną w nocy. Pomaga, a żadne sinecody i syropki przeciwkaszlowe nie pomagały

kazdemu dziecku co innego,na mojego dziala pyrosal-chociaz 2 razy mial kaszel hehe ale pomagał,po 3 dawkach przechodziło :) ale nie laduj w dziecko wszystkeigo co inne mamy napsiza,bo zaszkodzi i pogorszy a nie pomzoe

Gość Nie oglądaj się za siebie
A ja Ci polecam: Kup gałkę muszkatołową i daj maluchowi troszkę - dosłownie na końcu łyżeczki. Kaszel minie do 3 dni.

Gość krasula23
u mnie sprawdzonym sposobem jest syrop Fosidal dla moich dzieciaków. Oboj***ardzo go lubią i pomaga im w przeziębieniu pozbyć się uporczywego kaszlu. Jak ktoś ma problem z kaszlem u swoich dzieciaków to polecam.

Gość gość
Też stosuję fosidal, bo najskuteczniej działa przy mokrym kaszlu, łagodzi jego objawy i pozwala szybko wrócić do zdrowia.

Gość gość
kaszel dłuższy niż dwa tygodnie nie jest objawem normalnym i trzeba koniecznie dojść przyczyny. Ale od tego są lekarze :) .Przedłużający się kaszel bez innych objawów może być z różnych powodów .nie ryzykowałabym domowych sposobów

Gość miranda54
Przyjazny w obsłudze jest nasz inhalator Baby Sanity. Pracuje cicho, nie zajmuje dużo miejsca, jest stosunkowo lekki jak na takie inhalatory domowe. Świetny pomysł jeśli chodzi o inhalację dziecka – łagodny, wydajny, szybki. Poza tym łatwo się to wszystko czyści po inhalacji, można sprawnie usunąć pozostałości leku i aerozolu.