Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zebedeuszka

córka przygryza brodawki -co robic

Polecane posty

Gość zebedeuszka

ma 4 mies. nauczyla sie zagryzac dziąslami brodawke. nastepnie ją ciągnie. boli to potwornie . co robic zeby tak nie robila lub chociac otworzyla buzie i nie sciskala brodawki

Gość sasasasas
może ida jej ząbki?moja córeczka tak robiła jak ząbkowała.

Gość zebedeuszka
slini sie bardzo ale czemu mnie gryzie???

Gość sasasasas
żeby wymasować dziąsełka,ulżyć???

Gość zebedeuszka
ona sie smieje . wyląda to tak ze ssie ssie ssie i w pewnej chwili przygryza i ciagnie. nie umiem jej powstrzymac,

Gość W momencie kiedy Cię
ściśnie, włóż palec do jej buzi i wyjmij brodawkę - po paru razach nauczy się, że gryzienie oznacza zabranie piersi. Oczywiście zabierz tylko na chwilę i oddaj :) Jeśli to nie będzie działać, to zabierz pierś i odłóż Małą np. do łóżeczka na chwilę ale krótką, bo jak sama zobaczysz będzie bardzo prostestować. Mój teraz 12-sto miesięczniak też tak miał, później drugi raz zachciało mu się gryżć około 8 miesiąca więc było trzeba przypomnieć o co chodzi :D Karmię Go do teraz więc metoda skuteczna, bo piersi mam całe ;)

a śmieję sie, bo pewnie jak Cię ugryzła powiedziałaś "ałaaa" czy coś takiego no i sądzi, że to całkiem zabawne.

Gość zebedeuszka
hmm a moze jej nie leci pokarm wtedy jak tak gryzie. mozliwe zeby zeby wychodzily w 4 miesiącu? po czym to poznac?

możliwe że to ząbki, mojemu synkowi pierwsze wyszły jak miał 3 i pół miesiąca. też mnie tak gryzł. w ciągu 2 dni tak mnie załatwił że miałam strupki i musiałam zastosować nakładki silikonowe. jak się mi wszystko zagoiło to z nich zrezygnowałam a mały już więcej nie gryzł.

Leci, leci :) Takie przygryzanie niekoniecznie może oznaczać, że idą ząbki, u mojego Malca pierwszy raz pojawiło się pod koniec 4, a zęby wyszły pod koniec 7. Podejrzewam, że to raczej chęć poznawania świata, która u takiego Maluszka jest bardzo duża.