Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona chmurka

kaszel napadowy

Polecane posty

Gość zielona chmurka

Mam taki problem z którym borykam się odkąd pamiętam. A mianowicie, gdy zacznę się z czegoś śmiać, np. z komedii, albo ze znajomymi z czegokolwiek to przez chwile się śmieję, potem zaczynam pokasływać, a to pokasływanie zamienia sie w atak kaszlu, którego nie umiem powstrzymać, aż się dusze, całe oczy mam załzawione, i mnie strasznie łaskocze pod tchawica w tym dołku, i odkaszluje z płuc flegme, przeźroczystą. Byłam u lekarza i mi przepisał tantumverde jak mnie zlapie atak to zebym sobie zażyła. Co to może być? Jak z tym walczyć? Czy to może mieć jakiś związek z nadkwasotą?

Gość bubamara
idź do innego lekarza, nie daj się zbyć tantum verde

Gość siri
W innych sytuacjach nie masz takiego kaszlu?

Gość Marinka 66
najprawdopodobniej masz tarczycę która w momencie większych emocjt podrażnia krtań .Dorażnie można wypić łyk zimnej wody to powinno trochę pomóc.Zrób dokładne badanie tarczycy i nie daj się spławić pozdrawiam

Gość zielona chmurka
mialam badanie krwi na tarczyce, i wyszło dobrze. Tak atak nastepuje najcześciej przy smiechu, płaczu albo jak biegam, lub gram w piłke.. to uciążliwe.. szklanka wody nie pomaga.. a trakcie ataku kaszlu bardzo dużo mi sie wydziela przeźroczystej gestej sliny? flegmy? nie wiem co to jest, taki sluz

Gość zielona chmurka
zastanawiałam sie czy to nie astma, albo jej początki, ale nigdy nie miałam na nic alergii, wiec to chyba nie astma, do jakiego lekarza sie wybrać? do laryngologa?

Gość kasinka...
sprobuj u pulmonologa. Ja miewam taki kaszel, ale nie kiedy sie smieje, lecz sie zaziebie. Leczono mnie atybiotykami, a okazalo sie, ze jestem ...astmatykiem. I do tego mam alergie. Ale nie na zadne pylki, lecz na kurz. I "uruchamia sie" to tylko kiedy sie przeziebie. Jedno wyzwala drugie. Pomagaja leki wziewne, sterydowe. Ciebie nikt porzadnie nie zdiagnozowal. Znajdz specjaliste, ktory poszuka przyczyny Twoich atakow. Tylko taki dobierze odpowiednie leczenie.

Gość Marinka 66
bardzo często tarczyca nie wychodzi na badaniu tsh spróbuj zrobić badanie izotopowe tarczycy jest ono bardziej wiarygodne

Gość zielona chmurka
a czy na to badania potrzebne jest skierowanie?

Gość Marinka 66
to badanie możesz zrobić prywatnie lub poprosić o skierowanie prywatnie to koszt około 120zł