Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mammi0000

39 gorączki, mocny katar, ząbkowanie u rocznego chłopca...

Polecane posty

Nie wiem już co robić. Katar ma okropny, ale jak syn widzi gruszkę to wariuje z płaczu. Nie ma szans mu odciągać, to samo z solą fizjologiczną.Dziś w ogóle nie odciągałam. Smaruje mu maścią majerankową pod noskiem. Daje sok z malin. I multi sanostol.Na gorączkę Camilia, a mam też paracetamol w czopkach. Czy iść do lekarza? Tak jest już 3 dni. Czy przeczekać? W końcu idą mu zęby i to wszystkie naraz. Doradźcie.

gruszką -kobieto kup katarek ,fridę i odciągaj ,gruszką można dzieciakowi śluzówki podrażnić a nic nie odciągniesz ,kup i zrób to jak najszybciej bo katar zgęstnieje osiądzie na oskrzelach i będzie jeszcze gorzej i kup wodę morską w spraju i potem odciągaj ,podawaj ibufen czy paracetamol ale ten jest słabszy cie np w syropie taki dla dzieci oczywiście,wit c,maść po nosek ,możesz skropić kropelką olbasa poduszkę ,pomieszczenie wywietrzone nie za suche powietrze.

Gość mamama27
idź do lekarza - ja dwa razy tak miałam raz szły wszystkie 4 jedynki na raz - wysoka gorączka itd i dawałam wszystko że to zęby a nagle się okazało że to trzydniówka i był szok - a zęby szły swoją drogą za drugim razem szły dwójki i tak samo - gorączka wysoka itd i poszłam odrazu do lekarza i się okazało że ma paskudną anginę a zęby swoją drogą lekarka powiedziała że przy zębach może być 37,7 ale nie 39 i to utrzymujące się pare dni - stawiam że twoje dziecko ma jakąś infekcje a nie tylko zęby - zęby idą swoją drogą pewnie ale coś jest więcej na katar - katarek istna rewelacja, kropelki do nosa nasivin, maść majerankowa i oilbas na pieluszkę żeby wdychał: super odetka mu nosek, no i nawilżać powietrze! na gorączke ja dawałam ibum i paracetamol naprzemian co 4 godziny bo jeden lek nie zbijał wogóle gorączki tą camille też miałam ale dziecko jej nie cierpiało - a zazwyczaj wszystko je i nie widziałam jakichś jej efektów a i dawaj probiotyk odrazu - żeby się nic nie podziało żołądkowego

przy gorączce najlepiej do lekarza a na katar wapno w syropie, 10 kropli cebionu 2 razy dziennie, ja dawałam na noc po 1 kropli do noska nasivin mój syn podczas ząbkowania też miał 2 razy katar i gorączkę (1 dniową) - nie byłam wtedy u lekarza, ale miałam kontakt telefoniczny

Frida najlepsza na katar. Postaraj się jej mimo wszystko używać bo nic tak dziecku nie pomoże jak ściąganie wydzieliny. Jak tego nie zrobisz to do zapalenia oskrzeli droga bliska :o Na gorączkę najlepszy jest Paracetamol 500 w czopkach, daję je swojemu dziecku i gorączka bardzo szybko spada :)

tak tak frida, tylko delikatnie, bo ja ciągnełam az krew z noska poszła a na gorączkę z kolei miałam teraz Bufenik w syropie, a kiedyś też czopki tylko musza być dostosowane do wagi dziecka

z wapnem radzę uważać bo może zagęścić wydzielinę i może osadzić się na oskrzelach ,tak że nie stosuj bez zaleceń lekarza.

Gość mamaNinusiiiiiiii
ja proponuje masc majerankowa pod nosek, na noc na pieluche lub poduszke dwie kropelki oilbas oil -bedzie mu sie lepiej oddychalo, do nosa otrivin baby lub nasivin-chociaz ja sprawdzilam, ze lepszy otrivin po kropelce do noska na noc! w ciagu dnia inhalacje i oklepywanie plecków! Na goraczke paracetamol na przemian z np. ibum. W przypadku mocnego przeziebienia i kataru lekarka kazala mi dawac nawet 15 kropelek cebionu rano i wieczorem. Moja corka 13 miesiecy- tez tak przechodzi zabkowanie i zawsze przy tym mocny katar- niestety taki niedoleczony moze spowodowac zalenie ucha srodkowego (tak bylo u nas) dlatego ja na twoim miejscu poszlabym do pediatry aby osluchala synka, zajrzala w uszy i poradzila co dalej.

Gość mamaNinusiiiiiiii
za czesto fridy tez nie powinno sie uzywac gdyz mozna zniszczyc blone sluzowa wysciolajaca nosek.... dlatego ograniczyc jej uzywanie do kilku razy dziennie np. 3-4 reszta to np. pryskanie do noska sterimarem-disnemarem lub sama sola i czekanie az wydzielina juz rozrzedzona sama wyleci ...i oklepywanie plecow jest wazne. Zadbaj tez o odpowiednie nawilzenie pokoju w ktorym spi dziecko i czesto pokoj wietrz!

Gość Ania z Julcia
My stosujemy Otrivin do noska , wapno w syropku, olbas oil na podusie lub na mokra pieluche ktora wieszamy na kaloryferze .....choc najleprzy jest recznik bo jest grubszy i wolniej schnie....no i przede wszystkim przewietrzony pokoj i gruby koc pod materac by podniesc glowe znaczniej wyzej od reszty ciala...to bardzo pomaga.

Gość gość
Katar sam w sobie nie oznacza jeszcze prawdziwej choroby, to jedynie sygnał, że organizm broni się przed wirusami, więc można śmiało posyłać dziecko do szkoły czy przedszkola :) Sposoby jak zwalczyć katar i gorączka u dziecka zostały opisane na http://wyjatkowedzieci.pl/kilka-slow-o-katarze/