Gość Ciacha 1256 Napisano Styczeń 10, 2012 mam ponad rok nowy jasny beżowy dywan. Niestety na wiosnę jak wchodziłam z torbą z zakupami do pokoju nie zauważyłam że rozbił mi się w torbie słoik z miodem. Ktoś musiał kopnąć mi w torbę w autobusie. Miód zaczął wyciekać na dywan. Jak to zauważyłam zaraz pobiegłam po miskę do kuchni ale i tak dużo się wylało. Teraz to się cały czas klei, kurz przywiera są paskudne ciemne smugi. Próbowałam ciepła woda szmata i płynem do naczyń ale niewiele zeszło. Już pół roku mam twarde kupy brudu na tym dywanie. I chyba tylko zostaje kupić nowy dywan Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość użytkownik środowiska windows Napisano Styczeń 10, 2012 zlizać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zlizać:D Napisano Styczeń 10, 2012 no dwóch w jednym czasie!!:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość może spróbuj środków do Napisano Styczeń 10, 2012 prania dywanu domowym sposobem albo zapytaj w firmie czyszczącej dywany czy sobie poradzą z miodem i ile u nich kosztuje taka przyjemność, może bardziej opłaca się kupić nowy dywan Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość keffalekk Napisano Styczeń 10, 2012 KOTKU, to dlaczego czekałaś z tym od wiosny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość porozmawiać skoro Napisano Styczeń 10, 2012 Usuwanie plam od miodu jest skuteczne poprzez płukanie w letniej wodzie, a następnie wypranie w wodzie z mydłem lub w roztworze ługowym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ciacha 1256 Napisano Styczeń 10, 2012 z niczym nie czekałami jak napisałam od razu wzięłam szmate gorąca wodę i płyn do naczyń. Ile się dało to tyle usunęłam miodu. A resztę skrobałam i tak zostawiłam ta resztę bo nic więcej się nie dało. A teraz są te resztki twarde krupy okurzone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pianka-pianka Napisano Styczeń 10, 2012 autorko,jak masz na imię KOTKU. bo ja Tomek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
psychiczna myszellina 0 Napisano Styczeń 10, 2012 A nie możesz wezwać kogoś od prania dywanów? Weźmie ci ze 20 albo 30 zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 9, 2016 Wydaje mi się, że prostym i skutecznym sposobem będzie zwinięcie dywanu i oddanie go do pralni chemicznej. Tam, dzięki specjalistycznemu sprzętowi, zajmą się tym bez żadnego problemu i dywan wróci do Ciebie jak nowy. U mnie było podobnie. Paskudna plama, która się kleiła i nie mogłam jej doczyścić, ale jedna wizyta u www.pralnia-perfekt.pl i dywan wrócił do mnie bez plamy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 19, 2017 Domowe sposoby jak widać nie zawsze są najlepsze. Taki dywan należy po prostu oddać do pralni chemicznej i kłopotu nie ma. We Wrocławiu znam dobrą firmę -Klinika Dywanów która się tym zajmuje. Grosze zapłacisz a dywan jak nowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 14, 2018 Najlepiej sobie przeczytać wskazówki z artykułu na http://7kd.pl/smartblog/131_usuwanie-plam-z-dywanu.html. Udało mi się usunąć plamę wyjątkowo dokładnie, w zasadzie nic po niej nie zostało. No i druga sprawa że samo włosie nie ucierpiało nie starło się i tak dalej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamillllla 0 Napisano Kwiecień 29, 2022 Zajrzyjcie na sklep 7KD. Oni tam mają super rady odnośnie plam na dywanach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach