Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helenazdworcapks

Problem z okresem po odstawieniu tabletek

Polecane posty

Gość helenazdworcapks

Witam bralam tabletki cilest 2 lata ...wówczas mialam okres jak w zegareczku cykl-28dni. dwa miesiace temu odstawilam pierwszy okres po odstawieniu rowniez jak w zegarku 28dni, teraz czekam na drugi mija juz 35 dzien cykl i dalej nic....zaczynam popadac w paranoje;/ w tym czasie wspolzylam ale z zabezpieczeniem (prezerwatywy) + wytrysk poza ...wiadomo jeszcze jakies pieszczoty, ale watpliwe by doszlo do czegokolwiek ;/ ..........czy ktoras tez miala rozregulowany cykl od odstawienia zabletek, panikowac czy nie ? ;/ ;/

Normalne, ja po odstawieniu 1 też dostałam normalnie, a potem nie miałam 1,5 miesiąca- jajniki muszą znów podjąć pracę.

Gość helenazdworcapks
czyli nie popadac w paranoje......bo juz zaczelam sie zachowywac jak niektore nastolatki ktore na forum pisza czy mozna zajsc od palca, kapieli i recznika ze sperma :) co stres robi z czlowiekiem.......dlatego chcialam sie dowiedziec czy to normalne i kiedy zaczac sie bac........zamowilam testy;/;/ czekam az przyjda choc mam stracha by je robic

Gość hmmmmjh
mam ten sam problem brak okresu po odst tabl

Gość fergie@
spokojnie, po odstawieniu tabletek, cykl może ci się rozregulować. Póki okres nie wróci do normy możesz używać dodatkowo oprócz zabezpieczenia mikroskopu owulacyjnego, będziesz wiedziała kiedy masz dni płodne i będziesz wtedy bardziej uważać

Ja po 40 dniach dostałam małe plamienie, później znowu po 40 paru plamienie i po 62 dniach dopiero normalny okres. Tabletki wpływają na endometrium czyli błonę śluzową macicy, działają tak, że robi się jedna cienka warstwa, a zazwyczaj jest ich około 3, więc nie zdziw się jesli u ciebie też będzie to tylko niewielkie krwawienie a nawet różowe czy brunatne brudzenie. Dodatkowo organizm musi przestawić się, że teraz sam musi produkować hormony, więc możesz mieć rozregulowane cykle.

Gość onawi
.bo juz zaczelam sie zachowywac jak niektore nastolatki ktore na forum pisza czy mozna zajsc od palca, buhaahaaa.........dobre :)