Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalum!

Kto mi opisze dzień 3 latka?

Polecane posty

Gość lalalum!

dokładnie - rodzaj i ilość aktywności, posiłki, godziny snu... proszę, bardzo to dla mnie ważne!

Gość lalalum!
proszę mocno!

Gość lalalum!
czekam, proszę, proszę i czekam...

Gość lalalum!
proszę

Gość Ola _b
witam! Mój synek w lutym skończy 3 latka. jego plan dnia: 6:00 - 6:30 - wstaje i pije mleko ok. 7:30 - idzie do przedszkola do godziny 12:00 (w tym czasie ma śniadanie, czasami drugie śniadanie i obiad - drugie danie) 12:00 - jak jest ładna pogoda to w drodze do domu robimy sobie jeszcze spacer do parku. ok. 13:00 - zupka zabawa - klocki, samochodziki, czytamy ksiązki, biegamy i itp. 15:00 - jogurt lub owoce zabawa 16:30 do 17:00 - bajka ok. 17:30 - kolacja ok. 18:00 - kąpiel i do łóżeczka ok. 18:30 - kaszka do zasypiania przed 19:00 najczęsciej juz spi. i spi do rana. jęsli nie idzie do przedszkola to o 8:30 - 9:00 ma śniadanie i ok. 10:00 - owoce, a obIad jest o 12:00.

Gość Chyba lekka przesada z tymi
kaszkami:-o Moja dziecko skonczylo juz 3 lata. Wstajemy o 7. Sniadanie:płatki zbożowe z dodatkiem jogurtu naturalnego,garść orzechów i suszonych owoców. Mycie zębow wyprawa do pracy(chodze z nim,jestem niania) O 10 wychodze z nimi na plac zabaw,jak pada to park rozrywki. 12:30 drugie sniadanie:2 pełnoziarniste kanapki z wędliną,serem 14 obiad:różnie 14:30 pol godziny bajki O 16 plac zabaw 17 wracamy do domu.W tym czasie ja szykuje kolacje a syn się bawi. 19 kąpiel,kolacja i 20 spanie:)

Gość Chyba lekka przesada z tymi
Co drugi dzien zamiast bajek czytanie ksiazeczek.

Gość lalalum!
dzięki wielkie.

moj w lutym skonczy 4 lata. jego dzien wyglada mniej wiecej tak. wstaje o 8. o 8:30 wychodzimy do przedszkola. w przedszkolu nie powiem Ci dokladnie co maja o ktorej godzinie. mniej wiecej wiem ze sniadanie przed 9. pomiedzy 9-12 zabawa i nauka, we wtorki ida na sale gimnastyczna pocwiczyc. potem lunch i ida na dwor. ok 13 maja drzemke. przed 15 maja przekaske. zaleznie od dnia odbieramy go z mezem roznie albo po 15 albo po 16. nie mamy stalego schematu po przedszkolu. w zaleznosci od potrzeb, pogody i naszych checi, albo jedziemy na szybkie zakupy, albo jedziemy na chwile do mojej tesciowej, do parku albo wracamy do domu. po przedszkolu maly zjada obiad, wieczorem kolacja po 19, kapiel, ksiazka i okolo 20:30 jest w lozku. tyle ze w tym tygodniu potrafi potem jeszcze przez 2 godziny lezec w lozku i nie zasnac. nasza wina bo mial przerwe swiateczna i kilka razy poszedl spac pozniej, ale wrocimy do normy :)

KASZKA do zasypiania,a mnie sie czepiałas o nic...a ty 3 latkowi kaszke do spania dajesz.a gdzie mycie zębów... ? ja ci napisze mojego ponad 2 latka wstaje różnie niestety na ogół po 8 mycie ząbków jemy śniadanie syn się bawi ja w tym czasie mam czas wolny potem zbieramy się np.na zakupy po zakupach syn ogląda bajki,je coś np.wafle ryżowe czy też sałatke owocową w której mi pomagał potem bawimy się razem,ja sprzątam i robię obiad jemy obiad potem znowu nudy :D żartowałam,może spacer,moze zabawa z kuzynka starszą,edukacja (książeczki dla dwulatków,rysowanie itp) potem przychodzi tata,zabawa z tatą ja mam czas wolny więc zrobię jakieś pranie czy coś w tym stylu jakiś jogurcik-daję codziennie lub jakiś koktajl robię tak schodzi do wieczora kąpiel kolacja np.bułeczka z serkiem i kakao potem mycie ząbków i kłądziemy się spać ;)

Gość wiwa77
hahaha; jakoś mi sie nie chce wierzyć że wszyscy tak chętnie czytacie dzieciom książki w dzień i na dobranoc.haha już tak sobie nie pochlebiajcie...że niby tacy super rodzice... ' '

Gość lalalum!
dzięki kobietki, można na was liczyć 🌼

wiwa77 to nie wierz :) ja wiem jak jest u mnie i zawsze przed snem ksiazka lub dwie (wiadomo krotkie ksiazeczki), to nasz taki rytual przed snem i sam sie dopomina. czytalamy mu odkad mial jakis rok. w ciagu dnia tez czytamy jak maly chce, kolorujemy, budujemy z klockow, bawimy sie samochodami itp. zeby myje zawsze rano przed wyjsciem do przedszkola i wieczorem po kapieli. na noc woda w kubku ze slomka z boku lozka.

Gość juz nie przesadzajcie z tymi
U mnie to jest naturalne,ze moje dziecko słucha mojego czytania. Po za tym ja pracuje jako niania i nawet Panstwo, u ktorych pracuje tego wymagają a ja nie wyobrażam sobie,by moje dziecko nie czytało ksiązek.Ja sama czytam minimum 2 ksiazki w miesiacu. Do tego czytam swojemu dziecku ksiązki po angielsku i juz są tego efekty.Zachęcam Was do tego.

Gość Przyszly pediatra
Nie wolno podawac dziecku słomki!! Zwłaszcza na noc.Bo moze sie nia zakrztusic.Dla Was to nie wyobrazalne,ale znam takie przypadki

pobudka parę minut po 7,na 8 do przedszkola i tam mała jest do 14.Potem do domu albo na spacer(zalezy od pogody),jesli w domu to ukladamy klocki,czytamy bajeczki,ogladamy obowiązkowo elma ok 18:))Jesli jest ladna pogoda idziemy do parku albo na plac zabaw,nad wode porzucac kamykami:))Po powrocie z przedszkola corka je w domu jeszcze jogurt,owoce,paluszki itp,ok 17 zjada jeszcze raz obiad(ma dobry apetyt),o 19 kolacja,mycie zębów-zasypia róznie,jak nie spi w dzien to po 19,jesli spała to ok 22:((

"Przyszly pediatra - ja juz nie bede zmieniac, maly pije wode przed snem, potem w nocy nie i dopiero rano po przebudzeniu znowu pije. po prostu sie przyzwyczail ze kubek musi stac kolo lozka. a w dzien tez pil przez slomke od dawna (mial moze ok roku) bo z niekapkow nie chcial pic. teraz juz w dzien pije z normalnego kubka. wiele dzieci znajomych tez pilo/pije z takich bidonow ze slomka. nie pisze ze nie masz racji ale zakrztusic moze sie tez dziecko pijac z kubka, z niekapka czy z butelki.

w dni bez przedszkola: - wstaje ok. 8 30 - 9 do 10 ślamazarzymy się ze śniadaniem (chleb z serem lub wedliną albo parówki, albo fasolka w sosie pomidorowym, herbata,kakao), potem myjemy 'górę' - jak jest ładnie to wychodzimy na plac zabaw, nad morze, na playgrupę, zakupy itepe -ok 12 przekąska: jogurt, owoce,sok - później się bawimy się w domu - ok 13 30 idzie spać, ale coraz rzadziej - teraz ze dwa razy w tygodniu max. - ok. 16 obiad jednodaniowy - znowu zabawa - ok18 zupa, albo owoce - po19 jak położe siostrę spać to mamy czas na rysowanie i czytanie - 20 - owsianka albo jakies muesli na mleku z rodzynkami i bananem, czasem kanapka - 20 30 - kapiel, mycie zębów, mleko i spać o 21 3 dni w tygodniu jest w przedszkolu, które go tak 'wykańcza', ze jak wraca to najczęsciej ma siły jedynie na bajki i czytanie a w łikendy staramy się pokazać coś więcej - farmę, park, zamki, plaże, a jak jest brzydko, a nam się nie chce to robiy sobie labe w domu;)