Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 879789

Co zrobilibyście w takiej sytuacji?

Polecane posty

Gość 879789

gdybyście się przenieśli do czasów kiedy Titanic płynął w pierwszy i niestety ostatni za razem rejs i np nie pamiętalibyście przez pewien czas co się z nim stało a mielibyście w jakiś sposób możliwość zdobyć na niego bilet i nim płynąć i np. wasz przyjaciel który też by się z wami przeniósł namówił by was do tego, że to będzie ciekawe doświadczenie płynąć statkiem sprzed 100 lat i przypomnielibyście sobie co się z nim stało dopiero już w czasie rejsu. co zrobilibyście w takiej sytuacji? tylko odpowiadajcie serio bo jestem ciekawa

Poza tym zależy którą klasą bym płynęla bo ci z dołu pewnie nie mieliby być szansy na wpływ na sytuację. Zresztą to był super statek i nikt by nie uwierzył że coś moze sie stać. Zawsze sie wydaje że nas nic złego nie spotka :o

Gość właśnie nawet jak płynęłabyś
pierwszą klasą to uznaliby Cię za wariatkę gdybyś zaczęła sugerować, że może zatonąć

Gość Dsb
Ja bym wzięła przyjaciela i podpieprzyla szalupe. Najpierw probowalabym przekonać wszystkich, ze bedzie katastrofa no ale pewnie by mi nie uwierzyli. Wzielabym tez ze sobą tych, co by mi uwierzyli. A po doplyńieciu do brzegu zawiadomilabym jakies służby, ze statek tonie i moze wyplyneliby na pomoc szybko i uratowali ludzi.

Gość Fretka_zz
Jak i tak nie miałabym nic do stracenia to może powiedziałabym o zatonięciu temu oficerowi, który dowodził statkiem podczas zderzenia. Podobno to był inteligentny, postępowy człowiek może by zrozumiał.

Gość do Dsb
Nie dałabyś rady podpieprzyć szalupy, trudno ją opuścić a w czasie gdy statek szybko płynął to już w ogóle. Gdybyś próbowała w ogóle coś takiego zrobić to zamknęli by Cię tam gdzie Jacka w filmie. Poza tym to było daleko od brzegu, szalupy z Titanica uratował inny statek który specjalnie przypłynął żeby pomóc. W samej szalupie byś umarła po pewnym czasie i to w męczarniach(z głodu, pragnienia czy kij wie czego)

Gość zayebałbym tego
przyjaciela nim by się cokolwiek stało za to że mnie namówił

Gość TELESFOR
szukalabym nieprzemakalnego i cieplego ubioru, termos i gorzale, rakiety papierosy i zapalki jakis nozyk i dobre drzwi:D jakas line i to wszystko bym przywiazala do siebie;)