Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mycha87

qlaira czy któras z was je stosowala???

Polecane posty

Gość Mycha87

Hej dziewczyny!!! Bralam wczesniej Artizje lekarz mi zmienil na qlaire.Kazal mi po skonczonej artizji zrobic 7dniowa przerwe i pożniej rozpoczac qlaire ma pytanie bo w ulotce niczego nie wyczytalam czy antykoncepcja przy takiej zmianie jest wpełni zachowan???prosze o odp.

Gość Mycha87
Bardzo prosze o jakaś rade

Gość Mycha87
Dziewczyny wiecie cos na ten temat????

W ulotce jest napisane, że powinnaś wziąć pierwszą tabletkę dzień po przyjęciu ostatniej tabletki Artizii, nie robiąc przerwy. Według mnie powinnaś postąpić tak jak jest napisane w ulotce, wówczas antykoncepcja będzie cały czas zachowana. Jeżeli chcesz zrobić tak jak zalecił lekarz to w trakcie przerwy i podczas pierwszych 9 dni przyjmowania Qlairy według mnie powinnaś się dodatkowo zabezpieczać np. prezerwatywą.

Gość Mycha87
Dzieki za odpowiedz , no zrobilam tak jak lekarz kazal czyli zrobilam ta przerwe 7dniowa i 8 dnia biore qlaira tak zrobie przez pierwsze 9db\ni bede uwazala ale mysle ze pozniej juz dodatkowa antykoncepcja nie jest potrzebna co nie???czy przez cale to opakowanie??

Gość Mycha87
Perwersja dziekuje Ci jeszcze raz za odpowiedz :-) jesli moge jeszcze zapytac skad u Ciebie ta pewnosc mialas kiedys podobna sytuacje???jesli chcesz to odp. dzieki i pozdrawiam :-) bo myslalam ze sie niedoczekam odpowiedzi w sumie to tylko Ty mi odp.dlatego mam pewne watpliwosci ale z 2giej strony skoro od jakiegos czasu stosuje antykoncepcje i biore regularnie a teraz mam zmniane na inne pigulki lecz podobne to tez mi sie wydaje ze te 9 dni uwagi wystarczy a pozniej chyba nie mam sie czego obawiac.