Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Majkaaaaaaaaaaaaaa___

Cera tłusta, zaskórniki - pielęgnacja.

Polecane posty

Witam, mam problemy z cerą. Bardzo szybko się zanieczyszcza, świeci mocno po pół godziny od zrobienia makijażu. Do tej pory używałam różnych drogeryjnych i aptecznych kosmetyków, bez większych efektów. Jedne wypryski się goiły, inne robiły. Pełno wągrów. Nie mam aż tak strasznego problemu z wypryskami (kilka lat temu pojawialy sie codziennie, dzis raz na tydzien), jednak największym dyskomfortem dla mnie są wągry na całej twarzy. Kremy/maści od dermatologa wysuszały moją twarz, a kremy które miały ją nawilżyć zapychały. Usłyszalam od koleżanki o stronie biochemia urody, ona zamawia stamtąd produkty i jest zadowolona (tylko, że ona ma cerę suchą). Czy taka pielęgnacja byłaby dla mnie odpowiednia (poczytalam troche i wybralam takie produkty dla siebie)? Rano: -olejek myjący pomarańczowy, bądź z drzewa herbacianego (planuje zamówić te 2), - hydrolat pomarańczowy. Wieczorem: -olejek myjący, - tonik z kwasami AHA/BHA 10%, - serum lemon eko,plus olej tamanu na wypryski, - 2 razy w tygodniu na noc serum migdalowe. Prosze o jakies wskazowki.

Gość md s df dsf
raczej produkty z BU mają dobrą opinię

Ja tez slyszalam dobre opinie o nich, moze ktos z was uzywal ktoregos produktu wymienionego przeze mnie?

Gość PEIKNA DZIS NOC JEST
SPROBUJ, JAK NIE POMOZE TO I NIE ZASZKODZI. MOJA MAMA KIEDYS MIALA C BIOCHEMI HYDROLAT OCZAROWY I CHWALILA GO

Gość Oszaleje juz przez to_
ja mam na nosie i tez szukam czegos co mi pomoze.

Zamiast toniku AHA/BHA daj tonik różany albo serum migdałowe, bo BHA masz już w serum Lemon i nie ma po co dublować :) A rano daj coś z antyoksydantami, krem albo Flavo C, i będzie super :)

Gość Oszaleje juz przez to_
Mrowa a mozesz byc to flavo C z biochemii?

Gość smutna jestem, mam powody
To fajnie, dziękuje za odpowiedz ;)

zbadaj sobie poziom hormonów androgenowych i próby wątrobowe dodatkowo bo nawet najlepsze kosmetyki nie pomogą jeżeli problem tkwi w środku. U mnie bardzo mocno błyszcząca się strefa T, cała broda załadowana zaskórnikami otwartymi i zamkniętymi (te w szczególności), nos i policzki (bliżej nosa) otwarte i czoło gdzie nie gdzie, później doszły do tego wykwity skórne ale nie strice ropne no ale to już nie ważne bo dużo by opisywac, w każdym bądź razie okazało się, że mam testosteron 2 razy ponad normę a nic na to nie skazywało (no prócz problemów z cerą). Pamiętaj, że nawilżenie też jest bardzo ważne nawet przy cerze tłustej, ja używam kosmetyków z Clareny żel i tonik Derma Sebum Line, krem też z tej serii matujący - efektu matującego niestety nie ma, używam go tylko na noc bo nie wchłania się w skórę tak jakbym tego chciała i po jakimś czasie skóra świeci się ale dobrze nawilża, na szczęście już kończę i będzie trzeba pomyśleć o zmianie.

Gość ewaabra
dobry makijaż pomoże ukryć skutki, ale nadal trzeba leczyć Po latach doświadczeń w pracy makijażystki w końcu stworzyłam książkę instruktażową dla wszystkich osób zainteresowanych sztuką makijażu. Znajdziesz w niej proste lekcje krok po kroku, cenne wskazówki i poufne informacje branżowe. Obiecuję, że Perfekcyjny makijaż pomoże ci osiągnąć mistrzowski poziom w sztuce makijażu. Miłej lektury! Bobbi Brown Bestsellerowa autorka wg list „New York Timesa To książka, na którą czekały wszystkie kobiety dwudziestopięcioletnie doświadczenie Bobbi Brown w świecie makijażu zawarte w jednej, podejmującej w kompleksowy sposób temat publikacji, w której Bobbi hojnie dzieli się swoją wiedzą. Ponad dwieście kolorowych zdjęć, instrukcje krok po kroku i dziesięciopunktowy przewodnik doskonałego makijażu uczą, jak właściwie nałożyć makijaż w ciągu dziesięciu minut, a nawet szybciej! Perfekcyjny makijaż Bobbi Brown uczy profesjonalnej aplikacji kosmetyków kolorowych. Książka zawiera wszystko to, co powinnaś wiedzieć: + podstawy pielęgnacji skóry: oczyszczanie, nawilżanie, informacje o zdrowej diecie, a nawet witaminach, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania skóry, paznokci i włosów; + pędzle i inne specjalistyczne narzędzia: sposoby używania poszczególnych pędzli i innych przyrządów oraz dbania o nie; +makijaż oczu: kompletny i szczegółowy przewodnik pokazujący, jak używać tuszu do kresek (eyelinera), cieni i tuszu do rzęs wskazówki, jak malować oczy różnych kształtów i w jaki sposób dobrać odcienie do koloru tęczówki; + korektory i kamuflaże: nauka profesjonalnego maskowania cieni pod oczami; + wybór odpowiednich odcieni i kolorów makijażu: malowanie skóry w zależności od jej rodzaju i karnacji; +bronzery i samoopalacze: metody osiągania efektu skóry muśniętej słońcem bez narażenia jej na zniszczenie promieniami UV; + makijaż na specjalne okazje: makijaże ślubny i wieczorowy oraz instrukcja uzyskania idealnego efektu smoky eyes (przydymionych oczu); http://allegro.pl/my_page.php?uid=26079086 zapraszam

Gość abecedeitede
Olej tamanu jest strasznie ciężki. Napaliłam sie na niego jak szczerbaty na suchary i to był pierwszy olejek, którym jestem totalnie rozczarowana. U mnie powoduje wysyp, czyli zapycha pory. Nawet jedna kropla zapycha, a z istniejacymi zaskórnikami nie robi nic lub przedluża ich życie.Nie mam pomyslu na tego tłuściocha.

A może zrób jedyną słuszną rzecz i kup mega tłusty krem nawilżający z dove i nakładaj na wieczór? Ja tak się pozbyłam świecenia twarzy. Musisz nawilżać i nawilżać.

Gość jaq
mi pomogło na zaskórniki/wagry kwas salicylowy u kosmetyczki. w ogole kwasy sa bardzo pomocne w walce z tradzikiem, otwartymi porami, przebarwieniami. Ja polecam skinoren lub acne derm oraz pharmaceris II stopeiń zluszczania - 10% kwasu migdalowego.

Gość do dermatologa..,
Wydawanie pieniedzy na sklepowe wynalazki naprawde jest bez sensu. Idz do dermatologa i popros o taki zestaw: Detreomycinum 3% i Brevoxyl. Tym pierwszym przemywasz twarz rano i wieczorem, drugim, smarujesz ja po przemyciu. Razem kosztuja chyba w granicach 10zl a ja dzieki temu pozbylam sie nie tylko pryszczy ale rowniez zaskornikow. Tyle, ze trzeba stosowac regularnie. Ja stosuje caly czas i nie mam w ogole zaskornikow a kiedys mialam cala twarz nimi pokryta. Na poczatku moze ci sie troche luszczyc skora, ale nie wolno przerywac terapii pomimo tego. To normalne i szybko ustapi. Polecam