Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy warto???

13zł brutto/h. Jaka to kwota miesięczna?

Polecane posty

Gość Czy warto???

Na umowie zlecenie. Osoba po studiach.

Gość Czy warto???
7 godzin dziennie. praca biurowa.Jak to policzyć.

Gość Czy warto???
czyli 1800zł BRUTTO TAK? jak to policzyles? nie rozumiem tych licZb

smieszny policzyl tak, 13 zl za godzine razy 7 godzin dziennie i razy 20 dni pracy w miesiacu...

Gość Czy warto???
nie nie tak się liczy. przeciez styczen ma 31 dni a nie 28:)

To policz sama. 13zł *7h * dni pracujące w miesiącu.

Gość jhmnbgfvcuunnu
ale w dalszym ciągu jest to kwota brutto miesieczna, odejmij podatek i skladki ewentualne

7h dziennie razy średnio dni w miesiącu 21 = 147 godzin w miesiącu 13,00zł razy 147 godziny = 1911,00zł brutto 1911,00zł brutto, odejmujesz: - składka na ubezpieczenie emerytalne i rentowe ( 11,26%) = 215,18zł - składka zdrowotna od dochodu ( 1,25%) -21,20 - składka zdrowotna od podatku ( 7,75%) = 131,43 - podatek ( koszty uzyskania 20%, podatek 18%) - 244,20 minus zdrowotna od podatku 131,43zł = 112,77 = 113,00zł To netto = 1911,00 - 215,18 - 21,20 - 131,43 - 113,00 = 1430,19 do wypłaty * przy założeniu, że nie płacisz składki chorobowej 2,45% bo od umowy zlecenie nie jest obowiązkowa.

W każdym miesiącu może być inna liczba dni pracujących np 21 dni, 22 dni, 23 dni albo tylko 19 dni :D I dlatego w każdym miesiącu inaczej zarobisz :P

Gość weronika rotatti
ale to jest umowa zlecienie. moze tylko pracodwaca bedzie odliczal podaek bez zadnych skladek. wiec na reke wyjdzie wiecej. wiec moze na reke dostac ok.1500zł

Gość marianek/gdańsk
jak na osobe po studiach to wyjątkowo głupia jesteś.

A dlaczego pracodawca ma od umowy zlecenie nie opłacać składek zusowskich? Ona nie jest studentką.

Gość Czy warto???
ok tak czy inaczej zalosne zarobki jak na warszawe :)

''moze tylko pracodwaca bedzie odliczal podaek bez zadnych skladek.'' On jest już po studiach więc nie kwalifikuje się do umowy zlecenie bez składek zus. Więc pracodawca, poza składką chorobową, potrąci jej wszystkie składki tak jak w umowie o pracę.

Gość weronika rotatti
tak. kiedys bylo inaczej. umowa zlecenie- 20% podatku bez skladek i tylko poadetek odliczali. moze teraz cos sie zmienilo.

Gość Czy warto???
telefon dotykowy- najpierw piszesz 1300-1400 a teraz 1500? I piszecie mi ze jestem glupia jak kazdy z Was podaje mi inną kwotę:)

Gość Czy warto???
telemarketing. w Warszawie jestem od niedawna i wyslanych juz ok 150 CV. z marnym skutkiem. Mam doswiadczenie. mam studia. To nie moja pierwsza praca ale po przyjezdzie tu dostalam cegłą w łeb- zarobki jak w biednym wojewodztwie.

Gość Czy warto???
a ile to jest 20zl brutto/h? jaka kwota netto?

Praca niezbyt ciekawa. O zarobkach nie wypowiadam się, bo ja właśnie z ''biednego województwa'' i do tego z małego miasta, gdzie jak ktoś ma 1911zł za 7 godzin pracy to już coś. Weź tą pracę, w między czasie szukaj innej, jak trafi się cos lepszego to zawsze możesz odejść. Tym bardziej, że to będzie umowa zlecenie, rzucisz ją z dnia na dzień i już.