Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cozrobickiedy668

Fałszywy banknot

Polecane posty

Gość Cozrobickiedy668

Witam. Mam pytanie. Co się stanie jeżeli będę wpłacała pieniądze do banku i okaże się że jeden jest fałszywy? Pytam bo wpłacając pieniądze słyszałam już rożne historie.. I jak kasjerka ogląda banknoty to zawsze włos mi się jeży :(

Gość policja na pewno by cię
zatrzymała

Gość szukam i szukam
a skąd masz? Ja kiedyś wypłaciłam z bankomatu 100zł po 2 - 50 zł i jedno było fałszywe - podobno, bo ja sie nie znam i pani w sklepie osiedlowym nie chciala przyjac. Wydałam w markecie - w końcu to nie moja wina!

Gość Cozrobickiedy668
No super.. i co wtedy? Idę siedzieć? Czy jakaś kara grzywny? Pytam bo nie znam się na prawie :( Może ktoś mi doradzi jak sprawdzać czy pieniądz jest prawdziwy?

Gość Cozrobickiedy668
Nie mam fałszywego! Po prostu zawsze mam stres jak wpłacam pieniądze..

''i co wtedy? Idę siedzieć?'' A co masz zamiar rozprowadzać fałszywe banknoty? ;) Za to, że trafił ci się jeden fałszywy banknot nikt cię nie zamknie, ani nie dostaniesz grzywny. Owszem będzie dopytywanie ze strony policji skąd miałaś ten banknot, czy wiedziałaś, że jest fałszywy itp. I poza dochodzeniem nic ci nie grozi. Każdemu może trafić się fałszywka.

Gość maturks4
Banknot zostanie zatrzymany. Pracownik banku spisze protokół i przekaże policji do ekspertyzy. W zależności od wyniku, policja będzie cię ciągać albo nie.

Gość gość
jak często miałam fałszywki pracując w sklepie w małej miejscowości.potem nieprzyjemności od kierowniczki ,że nie mam wiedzy.zainwestowałam w wiedze na ten tamat i polecam szkolenie http://julamedia.pl/produkt/rozpoznawanie-autentycznosci-polskich-znakow-pienieznych-e-learning/ wszystko dokładnie wyjasnione a do tego ataut na rozmowie o pracę jako sprzedawcy.chętniej przyjma po odbyciu kursu.

Gość gość
robiłam w tej firmie szkoleniowej kilka kursów i tez polecam. ja robiłam szkolenie kasjer walutowow-złotówkowy. szybko, bezstresowo .tylko korzystać jak ktos chce miec konkretną wiedze i dobrą prace.