Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i to na tyle

Książki w stylu "Kwiat pustyni"

Polecane posty

Gość i to na tyle

Szukam książek w stylu "Kwiat pustyni", "Spalona żywcem", coś tego typu. Proszę o tytuły.

Gość pełno tego
"Sprzedane" "Księgarz zKabulu" "Musuałam odejść" "Tylko razem z córką" "Szkoła piękoności w Kabulu" to tak na przykład

Gość m v mdfv dfmv
kwiat pustyni to o waris dirie tak?

Gość Madero
Witam, mam do sprzedania książki, właśnie o takiej tematyce: Souad - Spalona żywcem Khady - Okaleczona Zainteresowane proszę o kontakt mailowy iwonato@o2.pl Okaleczona: Tragiczna historia kobiety, która została poddana rytualnemu obrzezaniu. Khady przyszła na świat w miejscu, gdzie dziewczynki poddaje się rytualnemu obrzezaniu - okalecza się je, aby były "czyste do modl;itwy", zachowały dziewictwo i pozostały wierne swoim mężom. Przyszła na świat w miejscu, gdzie nastolatki są wydawane za mąż za mężczyzn, których nigdy przedtem nie widziały. Gdzie - jeśli jesteś kobietą - nie masz prawa decydować o własnym życiu. Jednak pomimo tragicznych przeżyć, które stały się jej udziałem, Khady znajduje siłę, by walczyć o siebie, o prawo do szczęścia. Spalona żywcem: Pierwsze na świecie świadectwo ofiary "zbrodni honorowej". Souad miała 17 lat i była zakochana. W jej wiosce w Cisjordanii, jak w wielu innych, miłość przedmałżeńska to synonim śmierci. "Zhańbiona" rodzina wyznaczyła szwagra dziewczyny do wykonania wyroku. Następnego dnia Souad robiła pranie na podwórzu. Szwagier zbliżył się do niej i powiedział "Zajmę się tobą." po czym polał ją benzyną i zapalił zapałkę. Dziewczyna stanęła w ogniu. W oczach sąsiadów ten mężczyzna był bohaterem, gdyż dokonał "zbrodni honorowej". Na świecie odnotowuje się rocznie ponad 5000 takich przypadków, a wielu nigdy nie ujawniono. Potwornie poparzona Souad została uratowana. Zdecydowała się opowiedzieć światu o tym barbarzyństwie mimo grożącemu jej niebezpieczeństwa, gdyż wyrok rodziny nigdy nie ulega przedawnieniu,

"biała masajka "+ pozostałe dwie częci : "żegnaj afryko" , "moja afrykańska miłość"

Gość notorycznie i zawsze
Ta "Arabska żona" to taka grafomania, ze nawet nie trac czasu!Q

Gość barbara wood
ulica rajskich dziewic