Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mri_cruz

Domy weselne - o co pytać, jak rozmawiać i negocjować?

Polecane posty

Gość mri_cruz

zakładam temat dotyczący formalności związanych z organizowaniem lokalu na wesele. Wszystko to dopiero przede mną, ale chcę się w najbliższym czasie zorientować, jak to wygląda u mnie w mieście i okolicach. Powiedzcie mi, foremki, o co pytać dzwoniąc/przychodząc do takiego lokalu? Mniemam, że o cenę najpierw, ale co jeszcze? Nie mam bladego pojęcia, jak się za to wziąć, żeby nie wyjść na kompletnego laika i żeby też nikt mnie nie oszukał wykorzystując moją wiedzę. Pomożecie?:)

Gość yaha
- menu (co zawiera, za co trzeba dopłacać, czy można mieć swoje ciasta, tort, alkohol, napoje czy są w cenie), - cena (ile za osobę, czy są jakieś zniżki dla dzieci), - wystrój (jak jest udekorowana, co można dostać za dodatkową opłatą) - dyspozycyjna kuchnię lub jakieś miejsce, w którym możecie przechować swoje towary, np. alkohol, jeżeli chcielibyście kupować osobno, - powitanie (jak wygląda i co z szampanem), - do której trwa impreza (żeby nie okazało się, że po 24:00 musicie się usunąć), - ustawienie stołów (jeśli chcecie okrągłe, to czy istnieje taka możliwość). To pierwsze, co mi przyszło na myśl... ;)

Gość domi nika
- ile się płaci za fotografa, kamerzystę - my płacimy połowe stawki. - czy sala ma jakieś ograniczenia - np. zakaz używania takich popularnych rac (są to ozdoby przy tortach - nie wiem jak one sie dokładnie nazywają) - czy sa pokoje/w jakiej cenie? - czy cena jest niezmienna i np. za rok nie wzrośnie? warto to zapisać w umowie - czy jest mozliwośc np. wprowadzenia bramana z zewnątrz? - czy sala organizuje jakies dodatkowe "atrakcje" - np. wiejski stól, rybny stół, czekoladowa fontanna itp. - uważaj na opłaty na ZAIKS - nas tak próbowano oszukać w jednej sali na kilka stów - co w ramach dekoracji jest w cenie a co nie? nie zakładaj z góry, że to, co widzisz jest w ramach podanej ceny - byłam na takiej sali gdzie pan kazał sobie dopłacać za pokrowce na krzesła, lniane serwetki i inne duperele, ale na początku tego nie powiedział - i nigdy nie wierz, gdy zamiast konkretnej odpowiedzi usłyszysz coś w stylu - "dogadamy się", "będzie dobrze" :)