Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Too tylko ja:)

Kelnerka???opis

Polecane posty

Czesc dziewczyny. Chcialam sie dowiedziec jak opisujecie prace kelnerki?? We wtorek mam spotkanie o prace w polskiej rest jako krlnerka. Nigdy nie pracowalam jako kelnerka. I boje sie ze sie nie sprawdze. Macie jakies porady dla mnie??? Co i jak robic zeby mnie przyjeli. Bardzo mi zalezy na tej pracy;(

Gość jestem z wioski
usmiechaj sie duzo. badz mila. sympatyczna i towarzyska i musisz miec dobra pamiec .

nie musisz miec dobrej pamieci, dostaniesz notes i dlugopis do zapisywania zamowien, ale najpierw bedziesz musiala sie nauczyc karty dan, cpo gdzie jak klasc, co mowic, ile razy podchodzic do stolika gosci, wiedcziec czy czegos w danym dniu nie ma jak jestes otwarta i towarzyska, lubisz ludzi, to jest to praca dla ciebie. Bardzo meczaca niestety, zwlaszcza dla nog, ale do wszystkiego da sie przyzwyczaic

Dzieki ze sie odezwalyscie. Kasy tez nie umie obslugiwac mam nadzieje ze to nie jest trudne do nauczenia. A jeszcze jedno pytanko, jak odbieranie telefonow to co mowic po ang? Bo angole tez pewnie beda dzwonic. Z angielskim nie jestem bardzo dobra. I jak podchodzi sie do stolika to co powinnam mowic? Jestem zuplenie w tym zielona. Zawsze boje sie jak ide do nowej pracy. Jak ubrac sie na rozmowe zeby wygladac ladnie ale nie az za bardzo??

wszystkiego sie dowiesz od nich tam mi sie za bardzo nie chce wglebiac :) ubierz sie ladnie po prostu to nie dobrze ze nie znassz ang. bedzie ci ciezko, chyba ze sie zmobilizujesz i nauczysz

po pierwsze to co kasa toinan, nei ma jednego ogolnego przepisu na obsluge kasy. zreszta to nic trudnego. jak odbierasz telefon to mowisz: good morning (afternoon, evening), nazwa restauracji, gosia speaking, how can i help? chociaz jak nie znasz angielksiego to nie sadze zeby ci kazali odbierac telefony bo ludzie naprawde dzwonia z takimi roznymi sprawamia ze to trzeba wiedziec o co dokladnie sie rozchodzi. jak podchodzisz do stolika to mowisz: hi, are you ready to order now? albo would u like to order some drinks? w zaleznosci od restauracji. ubrac sie zawsze elegancko, do kazdego interview. lepiej przesadzic niz nie dogodzic. i tyle.

Dzieki zdesperowana, o taka odp mi chodzilo:) mam nadzieje ze jakos to pojdzie. :/

Gość czekoladowy jogurt
a w ktorej polskiej knajpie? w londynie moze? ostatnio moja znajoma tez sie ubiegala o prace na elefancie

Nieee nie w londynie:) ale mieszkalam wczesniej w londynie pamietam ta na elepfancie. Tylko ze tam stoi laska i nawet nie chodzi z rym jedzeniem, ludzie sami laza po nie.

Gość bylam kelnereczka
ma rozmowie o prace musisz pokazac ze jestes entuzjastycznie nastawiona do ludzi, umiesz rozwiazywac trudne sytuacje (czesto klienci sie wyklocaja o rozne glupoty),usmiechaj sie duzo, powiedz ze lubisz prace z ludzmi oraz nie boisz sie pracy w stresujacym srodowisku, mow ze szybko sie uczysz i przyswajasz nowe wiadomosci, w pracy kelnerki na pierwszym miejscu jest kontak z klientem, obslugi kasy sie mozna nauczyc, karty dan tez, ale jesli nie masz dobrego podejscia do ludzi i zdrowych nerwow to nie dasz rady

Gość numerowaaaaaa
tak przy okazji - znacie jakies dobre polskie restauracje w londynie? ja kiedys bylam kelnerka, musisz byc sympatyczna, w miare rozgarnieta, dobra pamiec na pewno sie przyda. kelerowanie ogolnie polega na: zaprowadzasz klientow do stolu, bierzesz zamowienie na drinki. Przynosisz drinki, bierzesz zamowienie na jedzenie. Przynosisz startery, patrzysz czy zjedli, sprzatasz, przynosisz glowne, za jakis czas sprawdzasz czy smakuje, jak zjedli to sprzatasz, pytasz sie czy chca desery. Zapisujesz jakie chca desery, przynosisz. Jak widzisz, ze maja puste napoje to w miedzyczasie tez sie pytasz czy chca cos jeszcze zamowic. Jak tylko odejda to sprzatasz stolik i nakrywasz. Jak jedza np zupe to przynosisz im lyzke jak czekaja na startery. Kasy sa rozne, a ich obsluga jest bardzo prosta, wiec o to sie nie boj. Dodam, ze obslugujesz nie jeden stolik, wiec czasem naprawde musisz pamietac kto jest w trakcie glownego dania, a kto czeka na deser. Znajomosc angielskiego na pewno jest potrzebna, choc w polskiej restauracji pewnie jest duzo Polakow.

Kolezanka mi cos moila ostatnio o rest. Dania domowe u Laury chyba czy Restauracja u Laury. Jakos tak. Mam zmaiar sie wybrac ze znajomymi wlasnie mam ochote na jakas polska bo dawno nie bylam:) Polecacie jakas restauracje polska>? Ja jedynie znam dwie, Eureke i wlasnie ta u Laury choc o tej drugiej tylko slyszalam :)

Gość londek na stratford
tanio i pysznie

Jak maja stronę internetowa to zapoznaj się z menu , jak nie maja to jak tam pójdziesz to to zrób, najlepiej jakbys znała odpowiedniki dań po angielsku , mogę ci kilka napisać : Rosół - chicken noodle soup Krupnik - barley and vegetable soup Barszcz - clear beetroot soup Zurek - rye and sour soup Kaszanka- Black pudding Pierogi z miesem - dumplings filled with meat Pierogi z kapusta I grzybami - dumplings filled with Sauerkraut And wild mushrooms Leniwe- Cheese and potato dumplings Tatar - steak Tartare sledzie - herrings Schabowy - pork schnitzel Golonka - pork shank Golabki - cabbage stuffed with meat Bogos - hunters stew Jak jeszcze cos chcesz wiedziec to pisz :) pracowalo sie kiedyś w polskiej restauracji