Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama 2012

CO MI JEST? 7 MIESIĄC CIĄŻY......

Polecane posty

Gość przyszła mama 2012

Zaczynam 7 miesiąc ciąży, do tej pory czulam sie ok, wyniki dobre itd. Jednak od ok tygodnia mam objawy: - twardnienia brzucha zawsze jak wstanę chocby na chwilke - wrazenie jakbym miala zaraz zemdlec, zaslabniecia - kreci mi sie w glowie - czasem mam mdłosci - cale dnie bym spała ale w nocy bezsennosc - zlewa mi sie czasem obraz jaki widzę - mimo oliwek skóra ciągnie i boli Biorę witaminy... co mi jest???

Gość Mama Nasturcja
Wybierz się do swojego lekarza i niech Ci zrobią badania krwi i moczu.

Gość przyszła mama 2012
Juz zrobilam ale wyniki będą w piątek...

Gość Mama Nasturcja
Może za mało żelaza, piątek już za dwa dni. Może jesteś po prostu przemęczona? Ja w zaawansowanej ciąży nocami nie mogłam wogole spać źle mi się oddychało ...

Gość nie szukaj a rób co chcesz.
Twardnienie brzucha, jeśli jest niebolesne i trwa nie bardzo długo, to całkiem normalny objaw. osłabienie też jest możliwe, witaminy to też nie wszystko. Dla spokoju wybierz sie do lekarza.

Gość jeżeli twardnieje brzuch
to należy jak najwięcej odpoczywać, bo w czasie twardnienia dziecko ma zmniejszone dotlenienie,problemy ze spaniem to raczej normalne.

Gość przyszła mama 2012
Ja nie mowie o skurczach tych kilkusekundowych tylko o tym że jak wstanę choc na chwilę to mam brzuch jak kamien boli i ciągnie

Gość cicuicicu
boli jak na okres?tyle ze mocniej?

zaczynam sie martwic... jestem w 5 miesiacu i ja od poczatku mialam twardy brzuch. nikt mi nic nie o tym. co to moze oznaczac??

Gość loris26
Ja jestem w 6 misiącu i od około miesiąca często mi twardnie brzuch.Lekarka kazała mi zażywać no spę ale nie bardzo pomaga.Jak leżę, to przeważnie mam miękki ale jak chodzę to też czasem jak kamień sie robi a czasem taki twardy.

Gość przyszła mama 2012
zwykle nad ranem boli jakna okres a czemu pytasz?

Witam Mam do sprzedania wózek Mutsy Transporter 2011 rok, gondola i spacerówka , kolor Sand, wózek w idealnym stanie, używany jak wiecie od sierpnia, dokładnie od 20. Spacerówka używana od kilku dni. Posiadam w zestawie, 2x folia przeciwdeszczowa, torba, ciepły śpiworek w kolorze wózka, poszewkę do wózka na kołderkę i poduszkę , adaptery na stelaż (na fotelik maxi cosi), gwarancja na 24miesiące od daty 7.07.2011 roku. Cena nowego to 1713zł, ale bez dodatków, z dodatkami ponad 2000zł. Sprzedam za 1200zł + pieluchy Pampers New Baby 2 94 sztuki gratis Wózek jest leciutki, szybko i łatwo się go składa, jestem zadowolona, ale....już mi się znudził :oops: , mąż trochę wkurzony, ale ja mam tak ze wszystkim, nie ma w nim nic do czego można by się przyczepić. Jedyny minus to leciutko przetarta rączka, jak wynosiłam wózek po schodach :roll: i folia przeciwdeszczowa na spacerówka rozerwała się lekko, ale właśnie mama ją naprawia Jeśli ktoś jest zainteresowany , piszcie na maila allegro12312@wp.pl Prześlę zdjęcia i więcej szczegółów

Gość a jak TARCZYCA u Ciebie?
sprawdzałaś?

Gość Alicja175
też przyszła mi do głowy tarczyca - zrób badania z krwi TSH, ft3 i ft4 i idź z wynikami do endokrynologa / ginekologa - endokrynologa

Gość ketreleczka
ja tez mialam takie twardnienia i 2 razy wylądowalam w szpitalu. nie ma zartów i nei daj sie nabrac ze to skurcze przeowiadające. te twardnienia mogą wywolac przedwczesny poród a wiec pędz do lekarza