Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dawidosz

nadpotliwość męska - pomocy

Polecane posty

Gość dawidosz

witam wszystkich, Tak jak w temacie chodzi o zwiększoną nadpotliwosć, przybliżając w skrócie moją historię, mam obecnie 24 lata, pociłem się w sumie zawsze, także w wieku dojrzewania, ale chodziło zazwyczaj o pocenie się klasyczne, czyli pod pachami, po większym wysiłku pot pojawiał się też oczywiście na twarzy. Jakieś 3 lata temu zacząłem stosować antidral i powiem szczerze że bardzo mi pomógł, przestałem się pocić pod pachami, miałem większą swobodę w wyborze koszulek, ogólnie wszystko zaczęło być w porządku. Jednak taki stan nie trwał długo, gdzieś od dwóch lat zauważyłem u siebie wzmożoną potliwość w innych częściach ciała, niestety ale również dosć wstydliwych. Pocą się mi nogi (palce u nóg w szczególności), doć mocno ręce, ale najgorszą rzeczą jest nadpotliwość pośladków, a pisząc dokładniej tzw. "rowka". Problem jest tym większy że potem przesiąka wtedy moja bielizna, a to niekiedy prowadzi do tego że nawet i na spodniach pojawia mi się plama od potu, co może być różnie odbierane W szczególności problem pojawia się gdy mam miękkie materiałowe spodnie. Najgorszą rzeczą jest to, że za niedługo mam wesele, i boję się że przy całym tym stresie związanym z tą uroczystością, jeszcze w dodatku kiedy dojdzie do tego wzmożony ruch fizyczny (kto by nie chciał zatańczyć z panem młodym na weselu) moje spodnie będą całe mokre na pośladkach i w okolicach zgięcia pośladków. Wiecie może jak można się pozbyc takiego problemu? wiem że można pić herbaty z szałwii ale jakoś nie za bardzo wierzę w ten sposób. Czasami wkładam sobie do majtek tzw. męska podpaskę, czyli po prostu chusteczkę higieniczną, ale boję się że w trakcie tańca może ona wlecieć, co też było by obciachem. Ma ktoś jakoąś radę na tego typu dolegliwość? dawidosz jest offline Odpowiedz cytując

a nie możesz tych miejsc posmarowac rowniez antidralem? jest rewelacyjny i pomaga tak jak z resztą pisałes.

Gość ;lemf[qpgn1q'[
a ktos uzywal go na twarz "? bardziej chodzi o miejsce gdzie jest tzw wąs

To jest bardzo mocny środek i nie wiem jak to by było z twarzą, czy nie byłoby czerwonych śladów od podrażnienia. Bo przy początkowym stosowaniu pod pachami(jak w moim przypadku) wystąpiy podrażnienia i czerwone krostki, oczywicie zeszły ale uczucienieprzyjemne. Nie ryzykowałabym chyba. Troche słabszy jest antyperpirant Vichy moze tego spróbuj.

Gość dawidosz
bede musiał spróbować posmarować, chociaż może szczypać;) zastanawiam się też nad bielizną termoaktywną, taką dla sportowców, może w tym być ten przyczyna problemu, widziałem takie szorty na allegro za 49 zł z hendersona i 79zł z jakieś włoskiej firmy.

Gość lovin
kolego wlerj do miski wrzątek, zaparz kilkatorebek zwykłej herbatyu i przemywaj twarz...przeciwutleniacze w herbacie i inne zwiazki tamują kanały łojowe odpowiedzialne za pot.... lepsze niż leki no i tańsze. powodzenia

Gość lovin
a jeśli masz problemy gdzie indziej... stosuj to gdzie indziej :) pomaga na wszystko co związane z potliwością.. daj znać czy ci pomogło

Gość dawidosz
zwykłej herbaty? a nie chodzi ci czasem o herbatę z szałwii? I jak to mam przemywać, tym wrzątkiem, takie okłady robić, czy dopiero jak wystygnie to się tym smarować?

Jakoś nie chce mi się wierzyć że to taki świetny sposób i wszystkie problemy znikną. Ale spróbować warto.

Gość shadows2511
Witam serdecznie Osobom z okolic Bytomia, Rudy Śląskiej, Świętochłowic, Katowic, Chorzowa, Tarnowskich Gór,Zabrza, Gliwic, Siemianowic Śl., Czeladzi, Będzina wypożyczę sprzęt do Jonoforezy na nadpotliwość rąk, stóp, pach i twarzy firmy MEDISUN GS10 Mocne strony urządzenia: - Brak konieczności używania farmaceutyków -brak skutków ubocznych, - Terapia jest szybka i efektywna, - Urządzenie jest bardzo proste w obsłudze, - Doskonałe wyniki leczenia. Oto link do ogłoszenia - skopiuj go w całości: http://tablica.pl/oferta/wypozycze-aparat-do- jonoforezy-na-nadpotliwosc-medisun-gs-10-IDw6I3.html mail: shadows2511@wp.pl Zapraszam

Gość gość
a botoks? ja stosuje pod pachy i na ręce i zawsze jest ok, zabieg trzeba powtarzac jak to botoks ale to jest nic w porowananiu z ttym ze nie mam juz kałuży pod pachami i wodospadu na rękach, jak coś to polecam klinikę Estivance

Gość gość
Czesc wszystkim. Moze powiem z mojego doświadczenia na temat jonoforezy, którą wypożyczyłam od bardzo fajnego i konkretnego pana. Mam nadpotliwosc dloni, stóp i pach. Pocenie się dloni to istna powódz. Rękami robi się wszystko więc to ogromny problem. Więc poszukalam cos na ten temat i trafiłam na ogłoszenie w sprawie nadpotliwosci na olx: http://olx.pl/i2/oferta/wypozycze-aparat-do-j onoforezy-na-nadpotliwosc-elektro-antyperspirant-CID619-IDw6 I3.html Mam z glowy nadpotliwosc zwłaszcza gdy robi się coraz ciepłej usmiech.gif ja osobiście polecam bo efekt jest ogromny ! I można regulować napięcie i dostosować sobie cp swojego organizmu żeby nie poparzylo :-D ale super być sucha :-P

Gość gość
Na pocenie: - kawa - alkohol - nadczynność tarczycy - objaw chłoniaka złośliwego - za ciepło w pokoju - niektórzy (ok. 10% ludzi) tak mają Jak zatrzymać pocenie? 1. Nie znam innego sposobu jak Electro Antiperspirant 2. Inni tylko obiecują, Electro Antiperspirant działa 3. Moje życie było zamknięte w jednym pokoju, własnie przez pocenie, Electro Antiperspirant zmienił moje życie 4. Terapia zdrowa, nieinwazyjna, bezpieczna, niemal dla każdego 5. Electro Antiperspirant 6. Electro Antiperspirant 7. Próbowałam wszystkiego, tylko Electro Antiperspirant mi pomógł