Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naraya

HELP! tabletki anty i relanium

Polecane posty

Gość naraya

A więc od paru miesięcy biorę Narayę. Wczoraj pochowałam bliską mi osobę, więc żeby to przełknąć wzięłam tylko jedną tabletkę Relanium ( w celu wyciszenia). Jestem w trakcie 7-dniowej przerwy, więc nie zażywam teraz tabsów. Słyszałam, że niektóre tabletki antydepresyjne i uspokajające mogą mieć wpływ na wchłanianie się tabletek anty. Jednak podobno nie diazepam. A więc moje pytanie brzmi: czy Relanium ( z diazepamem) w ogóle ma wpływ na skuteczność tabletek? A nawet jeśli to czy zażycie ich w trakcie przerwy ma w ogóle jakieś znaczenie ( w końcu Relanium nie może opóźnić wchłaniania Narayi skoro jej nie biorę)? proszę Was o szybką odpowiedź i z góry dziękuję za fachową poradę

Gość naraya
Dzięki, uspokoiłaś mnie trochę. Ale zastanawiam się, czy nie ma to wpływu, ponieważ wzięłam ją w przerwie, czy ogólnie Relanium nie wpływa na skuteczność?

w ogóle relanium nie wchodzi w interakcje z tabletkami, także możesz brać nawet jak nie masz akurat 7dniowej przerwy

Gość naraya
Aha :) Po prostu na jednej ze stron znalazłam info, że może wpłynąć, ale jak wiadomo, różne bzdury wypisują w internecie. Moniak, dzięki za pomoc

relanium może przyspieszyć metabolizm tabsów w wątrobie ale tylko jeśli jest przyjmowane w dużych ilościach, przez długi czas, jednorazowe zażycie nie ma na to wpływu i jest to informacja lekarza ginekologa