Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KASIULA NR 2

Dziecko w szpitalu

Polecane posty

Witajcie drogie mamusie! Mam pytanie do mam, których dziecko przebywało w szpitalu. Moja córka (lat 6) za dwa tygodnie idzie do szpitala na początek na okres tygodnia. I tu pojawia się pytanie-o czym powinnam pamiętać pakując torbę? Szpital znajduje się dość daleko od miejsca mojego zamieszkania i nie bardzo będzie możliwość aby coś dowieźć. A może jakaś mama wie z doświadczenia jakie są warunki w dawnym szpitalu kolejowym w Gdańsku, obecnie połączony z wojewódzkim-chodzi mi o oddział Pediatrii i gastroenterologii .

mój syn był w szpitalu jak miał 2 miesiące i miałam blisko więc mogłam zawsze donieść co było potrzebne ale w sumie nic nie musiałam donosić na dobrą sprawę oprócz piżamki, ręcznika, kosmetyków, kapci to możesz jakąś ukochaną zabawkę i to chyba tyle bo rozumiem że będziesz z nią więc do sklepu po jakis owoc czy serek zawsze będziesz mogła wyskoczyć

Gość Na pewno zabierz ze sobą
Ciuchy na przebrani nie,kosmetyki dla dziecka,sztućce(ja brałam swoje bo nie chciałam używać szpitalnych)kubeczek.Weź jaj książeczki.Wiadomo dziecku będzie się nudziło tam.

Gość Na pewno zabierz ze sobą
o właśnie kapcie też.

Dziękuje za szybką odpowiedź. Wiem że na terenie szpitala jest mały sklepik, więc jeśli chodzi o jedzonko to ok, mała poleży sama te 5 min abym mogła wyskoczyć do sklepiku.

Gość tikal
zapas wody i papieru toaletowego,kubek,talerz,sztucce

Gość złośliwakocica
Skierowanie do szpitala, wyniki badań córki, dowód ubezpieczenia...

Jak syn był w szpitalu to dzieci nie nosiły piżamek tylko dresy. pamiętaj o ksiązeczkach do czytania, kredkach i książeczkach do kolorowania.

zabierz jakies gry ,które lubi..nowa zabawke,malowanki-wszytsko to po to zeby umilic czas,bo w szpitalu płynie on znacznie wolniej.

Nie wiem jak jest teraz, ale nie przypuszczam żeby w państwowych szpital;ach wiele sie zmieniło :o w dzieciństwie to jest jakieś 12 lat temu byłam kilka razy w szpitalu i nie chodziło sie tam w piżamach tylko w normalnych ubraniach mniej więcej tak jak chodziłam do szkoły albo do przedszkola. Miałam też szlafrok i kilka piżamek na zmianę, dwie pary kapci, jakąś swoją maskotkę do zabawy, swoje książeczki, przybory do czesania itp. I zawsze miałam też jakieś pieniądze, nieduzo na dzisiejsze czasy jakieś 50 zł w drobnych i za to kupowałam np gazetki, chusteczki higieniczne i inne pierdoły z kiosku. I nie słuchaj że pielęgniarki mówią że kasa nie jest potrzebna bo potem inne dzieci mają i jest przykro ;)

no u nas w szpitalu piżamki lub dresiki muszą być a nie normalne ciuchy :) no i faktycznie dobrze ktoś napisał że dokumentacja medyczna musi być i ten kubek i sztućce do tego jeszcze bym dorzuciła ściereczke i płyn do naczyń a i trochę proszku może się przydać chociażby po to by skarpetki przeprać :) no i towar deficytowy w każdym szpitalu PAPIER TOALETOWY!!!

wg moich doświadczeń: piżamki do spania dresy i koszulki na dzień, kapcie,ewentualnie klapki kosmetyki:szampon,mydełko grzebień i gumki do włosów ręcznik dokumentacja medyczna bielizna (lepiej wziąść kilka sztuk więcej, pobyt zawsze może się przedłużyć) jakąś grę czy zabawkę też możesz ale my jak byliśmy w szpitalu to na oddziałach były świetlice a w nich pewno książek, gier, zabawek. rzeczy się trochę nazbiera ale pamiętaj że za dużo też wziąść nie możesz bo miejsca bardzo nie ma, szafki małe a nie wszędzie pozwalają trzymać torbę na podłodze