Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

hmmm moja córa zaczynała od serków i miała jakieś 1,5 roku, syn ma 13 miesięcy i jak narazie sam to je tylko to co może w rączce trzymać chociaż już mi się do łyżeczki rwie

Jak chciały już same posługiwać się łyżeczką. Było to ok 10-11 mc życia. Jedzenie było na zasadzie, że one swoją jadły jak umiały a ja drugą łyżeczką dokarmiałam. Taki system u starszej działał do około 1,5 roku, potem jadła już wszystko sama. Młodsza po skończeniu roku protestowała, gdy chcieliśmy ją karmić i jadła już wszystko sama. Oczywiście w takim wypadku trzeba było odpowiednio więcej jedzenia nakładać uwzględniając straty i ochraniać dziecko. Zakładaliśmy im śliniak i pieluchę na nogi. Opłacało się, moja 2-latka je teraz samodzielnie i nie rozlewa(oczywiście zdarzają się wpadki).

;) dzięki za odpowiedz ja mojemu dałam dzisiaj kaszkę dokonczyc bo juz nei chciał a zjadł tylko 5 łyzeczek..... i bałagan straszny ale mam psa który tylko czeka zeby wylizac podloge i rkzeselko i jakos tos tam dojadł troszke a ma rok troche reka troche lyzeczka ale to pierwszy raz , mam w planie dac mu ziemniczki ubite niech cwiczy jesli chce , prz