Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gonewiththewind

Nie wiem co się dzieje, potrzebuje porady !

Polecane posty

Gość gonewiththewind

Potrzebuję porady od nieco starszych kobiet, bo sama zwariuję. Mam 18 lat, nie współżyłam ale powiedzmy, że się intensywnie z chłopakiem pieścimy. Znam przebieg całego cyklu, kiedy można zajść w ciążę a kiedy nie, ale zawsze za każdym razem po takich zabawach potwornie panikuje. Mój chłopak ma tego dosyć, ja nie moge się skupić na niczym innym niż tylko "a może coś się dostało?" i tak w kółko. Dodatkowo od jakiegoś pół roku, paru miesięcy ciągle boli mnie brzuch, więc wiadomo ja od razu panikuję "na pewno jestem w ciąży". Ten ból jest okropny bo cokolwiek zjem chce mi się wymiotować i nie mówcie żebym poszła do lekarza bo byłam. I nic. Wiem że piszę bez ładu i składu ale po prostu chcę się pozbyć schiz które mnie codziennie nawiedzają. Dodatkowo mnie przeraża ta sprawa z brzuchem :( ktoś coś może poradzić?

Gość jestesssssssssss
buahahahaahhaaa

brzuch Cie boli ze stresu, nabawiłaś się nerwicy i nic dziwnego skoro po każdym macanku tak panikujesz ciążą, ja bym radziła w takim razie odpuścić takie zabawy na razie bo co to za przyjemność skoro zawsze wiąże się to z ogromnym stresem? widać nie jesteś jeszcze na to psychicznie gotowa, i nie mówię o byciu gotowym na dziecko czy coś, ale na w ogóle tego typu bliskość bo nawet na zdrowy rozum byś wzięła to że uprawiacie tylko petting, i jeśli będziecie uważać to ciąży nie będzie, a Ty się za bardzo emocjonujesz tym i wyobrażasz sobie nie wiadomo co

Gość gonewiththewind
No właśnie na zdrowy rozum w takim razie mam chyba coś nie tak z głową :( niestety jestem dosyć temperamentna i zanim pomyślę jak będę reagować potem wole się oddać chwili przyjemności :/ w ogóle nie chce mieć nigdy dzieci, dlatego tak bardzo panikuję. A z tym bólem brzucha to dziwna sprawa, bo boli mnie konkretnie żołądek, codziennie chce mi się wymiotować, boję się cokolwiek zjeść żeby nie mieć znowu tego dziwnego uczucia :(

Gość nie będę umoralniać
ja myślę że powinnaś jak najwięcej czytać na temat tego jak dochodzi do zapłodnienia jak działają poszczególne metody antykoncepcji, ile żyją plemniki w śluzie płodnym nie płodnym poza ciałem i dużo tego typu rzeczy. Może nabierzesz pewnosci. Jeśli potrafisz u siebie rozpoznać okresy w cyklu kiedy możesz zajść w ciążę (rozpoznać a nie wyliczyć) to poczytaj trochę więcej w tym temacie. Niestety jeśli nie chcesz mieć dzieci nigdy to możesz mieć problem z pettingiem z seksem. Dla kobiet ta sfera zawsze będzie się podświadomie wiązać z posiadaniem dziecka. Na strach nie pomoga nawet najpewniejsze sposoby antykoncepcji, wystarczy poczytać niektóre tematy.

Gość gonewiththewind
i tak już siędzę na kafeterii długo, przeczytałam chyba wszystkie możliwe tematy kiedy można zajść w ciąże, jak to rozpoznać itd. Może po prostu najlepiej będzie jak zapanuje nad swoimi emocjami albo ogranicze kontakty z chłopakiem.

Gość nie będę umoralniać
kafeteria to nie jest dobre źródło informacji, chociaż czasami podają linki do rzetelnych informacji. Radzę szukać informacji pod którymi podpisują się specjaliści z imienia i nazwiska.