Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanko mam

ANTYDEPRESANTY a jazda samochodem

Polecane posty

Gość pytanko mam

Witajcie, Od jakiegoś czasu leczę sie na nerwicę a do leczenia wykorzystuje sie własnie antydepresanty i niestety ale one wpływaja na wzrok w ten sposób ze mam problemy z jazdą samochodem, szczegolnie noca.Powodują ze czuję się jakbym była lekko pijana i wzrok nie jest wyostrzony tak jak powinien. Moze podpowie mi tu ktoś jaki lek brać aby nie miec problemów z jazdą samochodem?

Gość pytanko mam
lek miałam juz zmieniany ale ciagle problem pozostaje:-( już mam dość wszystkiego bo nie dosc ze leki na mnie nie działają to jeszcze ten problem z jazdą samochodem:-(

Gość pytanko mam
No i mam jeszcze takie pytanie, czy to normlane ze ja już mam 4 lek z kolei i znowu mi nie podchodzi i nie poprawia mojego stanu zdrowia a nawet pogarsza? Ile jeszcze mam robić podejsc z lekami zeby wreszcie lek dobrac?:-(

A antydepresanty wypisuje lekarz, czy kafeteria? Ja bym wolała na Twoim miejscu zapytać lekarza, chyba wie wszystko o lekach które Ci zalecił.

Gość pytanko mam
Wredżma ale ja rpzecież zgłaszam problem lekarzowi wiec ten wipisuje kolejny lek i tak wkółko już mam dosyć tego..

Gość dobra wróźka:)
skoro masz nerwice to sprobuj poprosic lekarza o jakies leki przeciwlekowe a nie antydepresanty. na mojego meza dopiero przeciwlekowe zadzialaly a problemow z prowadzeniem auta nie ma

Gość pytanko mam
dobra wróżka a są takie? wszedzie czytam ze nerwice leczy sie antydepresantami:-/ Najczesciej Cital, asertin , ktore tez przerabiałam ale nie pomogły, teraz biore trittico i jest to antydepresant a zarazem uspakajacz

Gość pytanko mam
dobra wrozka a jakie on zazywa?moze wspomne mojej lekarce i zobaczymy co ona na to powie

wiesz ja tylko powtarzam to co powiedzial mi maz. on bierze chyb a anafranil

Gość pytanko mam
dobra wrózka ale to też jest antydepresant, nie ma chyba samego leku przeciwlekowego dlatego tak sie zdziwiłam

no własnie tez doczytalam.wczesniej brał xsanax czy cos w tym stylu

Gość pytanko mam
A czy on tez miał zmieniany lek kilkakrotnie nim trafil na taki ktoiry zaczol działac? ja sie boje czy takie zmiany co miesiąc są bezpieczne dla zdrowia:-(

Tak, są też leki przeciwlękowe. Nie zawsze da się dobrać lek od razu, każdy inaczej reaguje, poza tym trzeba zawsze trochę poczekać na efekty. Współczuję nerwicy i niepowodzeń w leczeniu, ale na forum internetowym raczej trudno o terapię. No i nie zawsze objawy "nerwicowe" świadczą tylko o nerwicy, czasem powodem są inne dolegliwości, np nietolerancje i alergie pokarmowe, z których nie zdajemy sobie sprawy. Nie jestem lekarzem, mam nadzieję że się nie "wymądrzam", ale czasem warto zrobić sobie dodatkowe badania, na które lekarz sam nie wpadnie.

Gość pytanko mam
Wredźma to gdzie ma pytac??? Mój lekarz jakos nie potrafi dobrac mi leku, co powoduje coraz większe zniechęcenie do leczenia. Mam ochotę wypierdolić te leki za okno , serio. Lecze sie juz prawie pol roku i zadnych efektów. Co miesiac wracam do lekarza i ten znowu zmienia mi lek i ciagle powtorka z rozrywki:-(

Gość pytanko mam
i nie szukam tu terapi a raczej rady ludzi ktorzy biora te leki i jezdza samochodem bez problemów.

testował kilka roznych ale nie wiem jakie to byly bo sie jeszcze wtedy nie znalismy i wtedy miał tez bardziej nasilone objawy. teraz wystarcza mu poł tabletki dziennie tego anafranilu

Gość pytanko mam
dobra wrozka dzieki zapytam wiec mojego lekarza o anafranil, byc moze i w moim rpzypadku ten lek mozna zastosowac

Może spróbuj zmienić lekarza. Ten do którego chodzisz to neurolog, psychiatra, czy lekarz rodzinny? Każdy przypadek na pewno jest inny, ale ja mając problem z córką, trafiłam na świetną pediatrę, która nam wiele wyjaśniła, skierowała do neurologa, ale wcześniej zleciła szereg badań wykluczających nerwicę (oprócz zwykłych badań krwi celiakia, helicobacter, usg brzucha, eeg, sama już nie pamiętam wszystkiego). Skoro "nie idziesz" na leki antydepresyjne, to może rzeczywiście przyczyna leży gdzieś indziej? Ale to już musi stwierdzić lekarz, chyba, że masz mozliwość zrobić badania na własną rękę. Ja bym pewnie zrobiła, przynajmniej te pokarmowe.

Gość pytanko mam
wredzma chodze do psychiatry i naprawde już mam wszystkiego dosyc bo ile mozna probowac. Dodam ze po kazdym razie kiedy zmieniam leki mam skutki uboczne, męcze się przez jakiś tydzien. Poza tym boje sie czy takie zmiany nie beda bez znaczenia dla mojej psychiki. Pytalam lekarza czy mozna tak zmieniac leki ale odpowiedzi nie uzyskałam:-( wiesz raczej nie sadze ze to cos innego, ja zawsze bylam wrazliwa, zestresowana i to coraz bardziej sie pogłebiło w skutek czego mam nerwice