chaotyczna 0 Napisano Styczeń 12, 2012 Witam! W sierpni ginekolog wystawił mi receptę na cilest 6 opakowań, zaznaczył mi, że każdy mogę kupować co miesiąc, bo recepta jest ważna pół roku na antykoncepcje. Jednak nie zdecydowałam się na tabletki wtedy i wykupiłam tylko jedno opakowanie z odpisem na resztę, teraz chciałabym wrócić do tabletek. Czy ta recepta jest jeszcze ważna? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość juleczka145 Napisano Styczeń 12, 2012 Myślałam, że każda recepta jest ważna miesiąc od daty jej wystawienia, dlatego ja staram się w miesiącu zmieścić i nie wykupuje ich po upływie miesiąca. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ubudubu 0 Napisano Styczeń 13, 2012 Aptekarz kiedys tlumaczyl mi iz wazne tylko jeden miesiac sa recepty z lekami do ktorych doplaca nfz, wtedy oni maja obowiazek pilnowac dat i faktycznie jest to miesiac. W innym przypadku radze po prostu zadzwonic do apteki podać nazwe leku i zapytac czy taka recepta nadal jest wazna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach