Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszacha

problem z zapłatą za towar kupiony w sklepie zagranicznym, help

Polecane posty

Gość myszacha

może tu mi ktoś pomoże, kupiłam coś w int. sklepie w uk, najpierw miałam problem z podaniem adresu do przesyłki bo mi wywalało, w końcu udało sie bez polskich znaków, była tylko jedna metoda płatności przez podanie nr karty i obciążenie rachunku. Oni mi teraz piszą że jes problem z tym obciążeniem, kasę na koncie mam, nr karty prawidłowy, może problemem są polskie znaki w nazwisku tak jak przy adresie? Co robić??? Jak mam za to zapłacić? Może muszę jakąś opcję zezwolenia w banku ustawić?- wcześniej tak nie płaciłam

Gość myszacha
ejjj odezwijcie się

Gość osz przegapilam ciag dalszy
sprobuj bez polskich znakow

a jaka to karta??? Visa, Mastercard, inna jakas??

jak chcesz to napisz do mnie maila na chocozorzechami@gmail.com i moze cos poradze wiecej

Gość myszacha
karta visa, teraz tak myślę że gdyby chodziło o polskie znaki w nazwisku to nie puściłoby mnie dalej tak jak przy adresie, a normalnie wszystko zaakceptowało, dostałam maila że dziękują za zakupy i obciążą moją kartę a teraz piszą że jest problem z tym obciążeniem, oczywiście z konta mi nic nie pobrało

jak chcesz to wyslij mi tego maila od nich i zobacze o co moze im chodzic, oczywiscie jakies swoje dane wykasuj

Gość myszacha
rozumiem po angielsku, chodzi o to że jest problem z płatnością, piszą że za jakiś czas spróbują ponownie obciążyć konto i chociaż nie jest to konieczne to proszą żebym sprawdziła czy dane które podałam sa prawidłowe- no i są

być może dla systemu istnieje rozbieżność między danymi, które podałaś, a tymi, które są na karcie i chodzi właśnie o te polskie znaki

Gość myszacha
no ale co ja mam z tym zrobić? Podałam z polskimi znakami i napisali mi że jest ten problem, to im odpisałam żeby spróbowali znów i podałam bez polskich znaków, napisałam też że jakby ciągle były problemy to niech podadzą mi nr konta i sama zrobię przelew. No i znów otrzymałam tę samą wiadomość, dokładnie takiej samej treści jak poprzednio że są problemy, a nr konta mi nie podali:/ jak jak mam to zapłacić?

Gość myszacha
nie było nic takiego, nie było też możliwości przelewu, w kroku payment musiałam podać nr karty imię i nazwisko i termin ważności karty i żadnej innej możliwości nie było dałam dalej i zakończyło zakupy, dostałam od razu maila standardowego że dziękują i że mój rachunek zostanie obiciążony na daną kwotę i to wszystko. Po paru godzinach mail że problem z płatnością:/

Gość załóż konto paypal
paypalem mozna teraz płacic za wszystko i jest bezpiecznie, jak zostaniesz np oszukana paypal zwraca ci kasę

Gość myszacha
dostałam teraz maila że oni nie wiedzą skąd problemy i żebym podała prawidłowe dane do obciążenia jakieś nowe. Nr konta tak żebym sama zapłaciła mi nie podadzą:/ wrrrrr Cholera juz mnie bierze, co mam robić????

Gość myszacha
ale tam nie było mozliwości płacić pay pal- chociaż nie wiem za bardzo na czym to polega, da mi to coś jak to założę?

Gość myszacha
może mi ktoś wytłumaczy bardzo dokładnie i powoli na czym ten pay pal polega?

Gość tamtaramtam tam tam
nie kazdy sklep internetowy oferuje mozliwosc placenia paypalem, wiec sie nie czepiajcie dziewczyny

Gość tamtaramtam tam tam
We accept Amazon.co.uk Gift Certificates, American Express, Delta, Electron, Eurocard, Maestro, MasterCard, Solo and Visa credit and debit cards. All orders must be prepaid. Make certain to enter your card number without spaces or dashes.

Gość tamtaramtam tam tam
nie mozna placic w tym sklepie Paypalem, dziewczyna zaplacila Visa i jest problem... tylko ciekawe dlaczego

Gość myszacha
no mówiłam że nie było innej opcji płatności, zrobiłam w szystko jak trzeba, w dodatku dzwoniłam do swojego banku i rzeczywiście były trzy próby transakcji odrzucone więc na pewno podałam prawidłowe dane, ale oni nie wiedza dlaczego odrzucone:/ grrr dla złośliwych środki na koncie są dużo powyżej więc nie w tym problem

jedyne co mi przychodzi do głowy to znalesc kogos kto w danych z adresem wlacznie nie ma polskich znakow i poprosic go o przysługę - przy okazji by sie okazalo, czy te ą, ę to jest ten problem czy nie

Gość myszacha
udało się, przy czwartej próbie, nie mam pojęcia w czym był problem, ehhh:/ jaka bzdura, straciłam pół dnia na doszukiwanie się o co chodzi :(