Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uyiiuii

do mam karmiących piersia dzieci z zębami

Polecane posty

Gość uyiiuii

czy gryzą Was? co można zrobić żeby tego uniknąć? mój syn ma 4 jedynki narazie jeszcze małe i jak ssie to je czuję, czy jak urosna to bedzie gorzej?

Gość czekoladkaa milkaa
mojej córce pierwszy ząb wyszedł jak miała pół roku, karmiłam 11 miesięcy- wtedy zębów było 8. Trzeba dobrze przystawić dziecko do piersi, znaczy żeby porządnie objęło buźką pierś. Jak dziecko będzie miało tą buźkę szeroko otwartą, to nie będzie miało jak ugryźć, bardziej trzeba uważać przy przystawianiu i odstawianiu od piersi, bo wtedy może zahaczyć ząbkami. Moja córka mnie nie gryzła, jedyny problem jaki miałam, to jak ją krzywo przystawiłam ( bo ważne żeby dziecko głowe też miało prawidłowo ustawioną do piersi) to jeden ząbek (górna dwójka) mi wtedy się ocierał o brodawkę, to było dość bolesne. ale ząbki jedynki nie sprawiały nam problemów żadnych

Fakt, kłania się technika ssania. Przy dobrym przystawieniu niemożliwe jest gryzienie - innych części szczęki używa się do ssania piersi, niż do gryzienia. Co ciekawe, dzieci pijące mleko z butli inaczej układają język itp