Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marry Janne

Problem z receptami - niech kazdy placi 100% za leki

Polecane posty

Dlaczego mamy doplacac do lekow starych bab, ktore chodza do lekarzy z nudy i w przerwach miedzy telenowelami?

Gość sdfsgsg
bo ty tez mozesz byc chora na nieuleczalna chorobe na ktora pelne leczenie koszowaloby 5krotnosc twojej pensji babki moze i stare sa ale nikt nie upowaznia ciebie do odbierania im zycia tylko dlatego ze ty jestes zdrowa

Gość i tu racja autorko
piertolisz 3 po 3

pozostaje mi życzyc Ci przewlekłej choroby: jakąś astme, cukrzyce jak będziesz musiała wywalić raz w miesiącu 2 tys na leki to pogadamy. :)

Ja mam astmę, leków mi starczy do poniedziałku, a do poradni jestem umówiona na marzec, po recepty i zaświadczenie, że jestem chora, żeby rodzinny mógł też mi recepty wypisywać. Nic że do tego czasu pewnie się uduszę :o A za recepty bez P płaciłabym 400 zł na miesiąc...

Mi zostaje iść prywatnie do pani doktor która mnie przyjmuje w poradni, 150 zł za wizytę, pewnie mi wypisze u siebie albo każe przyjść w określonym dniu o określonej godzinie do poradni i mnie weźmie bez kolejki... Tak wygląda nasza darmowa służba zdrowia. Kilka razy już mnie tak brała jak byłam u niej prywatnie, i mi autentycznie było wstyd i głupio przed ludźmi którzy w poczekalni mówili że się na badania umawiali 4 miesiące temu... A ja od strzała i na konsultacje i na pełne badania alergologiczne, wydolnościowe itd... :( No ale co mam zrobić, przecież nie mogę bez leków zostać :o

Gość maikon
posłowie leki maiom nm gratis a powinni płacić 200%

Gość lilu25
autorka to posłanka mucha?

Gość ludzieobudzciesie
Powiedz mi.. Co zrobisz gdy okaże się, że masz nowotwór ? Leki kosztują miesięcznie około 5 tys. zl.. Stać Cię będzie ? Pamietaj, że możesz być niezdolna do pracy.. Napisz mi, czy teraz już rozumiesz ? Nie zapomne, gdy w telewizji ostatnio widziałam starszego człowieka, który wyłł, tak okropnie wył i płakał.. bo nie było go teraz stać na leki, bez tej zniżki. To był taki widok, że zostałam skrzywdzona....

Gość maturks4
Przecież autorka już jest chora. Niestety - nieuleczalnie. Na bezdenną głupotę lekarstwa jeszcze nie wymyślili. Za żadną cenę

Gość tego ci wlasnie zycze
i mam gorąca nadzieję ba nawet się pomodle żebyś nie musiała czekać aż ty staniesz się starą baba tylko już teraz zachorowała np na raka i umarla w strasznych meczarniach płacąc po 100% za leki .