Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kosmetyczka z USA

do lasek z USA ktore sa kosmetyczkami

Polecane posty

Gość kosmetyczka z USA

Wasze szkoly kosmetyczne na nic sie zda w USA musisz tutaj chodzic do szkol i zdacv certyfikat z danego stanu pisemny i praktyczny.Ja zrobilam ten sam blad 3 lata temu.W PL skonczylam szkole kosmetyczna niestety musialam tutaj przejsc przez to samo-wywalilam $ w bloto!teraz ludzie nie maja kasy na zabiegi facial,mani or pedi!jezeli masz placone na commition(czy li % od serwisu np 40 %)wszystko pieknie ladnie ale zarabiasz tylko wtedy kiedy jest klient.Ja pracowalam tak od ponad 3 lat,z tym ze ja mialam szczescie bo mialam placone za godz.plus commition plus napiwki wychodzilam calkiem niezle..niestety czasy sie zmienily duzo spa oferuje tylko commition albo rent lokalu(ty musisz placic za wynajem stolika,pokoju)po 3 latach zrezygnowalam z biznesu bo wiecej tracilam niz zyskiwalam.ostatnie moje miejsce dalo mnie na tgz on call tzn siedz w domu nie przychodz do pracy jak bedziesz miala serwisy to zadzwonimy.Paranoja!czlowiek trwonil kase na benzyne zeby dojechac na 1,2 servisy!co z tego ze jeden tydz byl zajety bo np swieta sie zblizaly kiedy przez kolekjne dlugie tyg.cisza.nic nie ma pewnego ani pieniedzy ani tego czy za miesiac bedzie praca!

Gość aquagirlllll
ALE PIERDZIELISZ GLUPTY!!!!!!!!!!!!!! tesciowa ma solon w nj. garwood. od 10 lat i jakos nie narzeka na biznes. poza tym twoj watek sie powtarza! ciekawa jestem dlaczego.

Gość Kosmetyczka z USA
Taaaa ciotka ma;]doswiadcz tego na wlasnej skorze..ciotunia mysli o swojej d...pie I napewno jezeli przyjdzie co do czego to bedzie myslala o swoim biznesie a nie o pracownikach!!

Gość aquagirlllll
Nie ciotka tylko tesciowa..to po pierwsze po drogie,od 5 lat zmienila sie tylko jedna dziewczyna w salonie:)) musiala w sumie,zostala mamuska. Poczatki byly ciezkie oczywiwscie,ciezko bylo znalesc taki TEAM,i stworzyc taka atmosfere jaka tam jest. Gdyby miala takie podejscie o ktorym piszesz,zapewne juz dawno by nie istanial :P.

Gość Kosmetyczka z USA
Hehe ja tylko dbam o swoja rodzine I w tak marnym biznesie jakim jest teraz spa nie chce I nie bede pracowala a owners przewaznie to oszusci I klamcy!!

Gość aquagirlllll
Byc moze marny biznes,bo nie znalas odpowiedniego miesjca pracy :P. To jest dobry biznes,w kazdym kraju.Kobiety zawsze beda dbac o swoja urode,ale trzeba ciezko pracowac i nie dbac tylko o swoj tylek....zeby moc miec cos wiecej ,trzeab tez zadbac o tylek innych. Pozdrawiam i mam nadzieje ze kiedys znajdziesz prace i bedziez happy:) Pozdrowienia od polskich dziewczyn z garwood:*

Gość Kosmetyczka z USA
Bylam jedyna polka doznalam tyle zawisci zazdrosci upokorzenia od hamerykanek! Tam w spa biznesie gryza sie jak psy o padline kto 1 ten lepszy a I kultura u takich slabo wyedukowanych osob pozostaje duzo do zyczenia.ja studiuje teraz nursing I w zyciu nie popelnie tego bledu ponownie!

Gość aquagirllll
Widocznie zel trafilas. Nie bede zachwalac naszego salonu,bo nie ma po co. Znam tez inne polki ,razem konczylsym szkolenia, pracuja i sa szczesliwe.Nigdy nie slyszalam od zadnej o zlym traktowaniu.Konkurencja o klienta wszedzie jest.Jesli masz klientow ,masz mozliwosci bez gryzienia sie. Zycze powodzenia w zyciu:).

Gość aquagirlllll
zle..mialo byc :D

Gość tez kosmetyczka w US-ej do aqu
alez co ty opowiadasz!.Nie wiem gdzie sa takie salony jak ty to opisujesz bo ja pracowalam w 3 i w kazdym bylo do dupy pisze o NY! poza tym bedac na studiach dostrzeglam ogromna roznice mentalna pomiedzy dziolszyskami w Spa a w szkole medycznej!niebo i ziemia!te pierwsze ledwo skonczony GED(high school)a madre to z nosem w chmurach ze hoho!wredne,dumne z siebie ze robia komus syfiaste stopy albo dotykaja otluszczone kudly tak to juz jest im gorsza edukacja tym to wredniejsze! LOL!!!

Gość tez kosmetyczka w USEJ
szczesliwe???ale z czego?ze ne maja edukacji tylko marny kursik?w dzisiejszych czasach liczy sie wyksztalcenie a nie jakis kursik;/no to zlapaly pana Boga za piety wooow trzeba zazdroscic no;PPPP

Gość szukamszczesciaja
hey dziewczyny ja mysle czy nie isc do szkoly w kierunku Beauty Therapist, ale z tego co czytam to nie jestescie zadowolone?

Gość aquagirlllll
i kto tu nosa zadziera panno wielka nurs.? Ja skonczylasm tylko kurs, i jestem szczesliwa z tego co robie. Lubie to i napewno nie zamienie na inny zawod. Ja nie wiem gdzie ty pracowalas haha..i zkim ty sie zdawalas. Mieszkam w uk i pracuje tez dorywczo w salonie ,tutaj to dopiero laski nosa maja do gory heh. Widzisz durny kurs i czloweiek potrafi byc szczesliwy! Powodzenia po raz koljeny,ucz sie ucz bo na na nauke nigdy nie jest za puzno ;). Powidzialam juz co mysle, zegnam milo :))

Gość Kosmetyczka z USA
Dziewczyno szkoda kasy! Idz lepiej na studia przynajmniej bedziesz miala bachelors degree!!te kursiki to pic na wode! Wlascicielki takich salonie to cwaniary do potegi!! Zobaczysz biznesik spowolni to ciebie dadza na on call!!!tak do aquagirll;TAK studiuje nursing, wiesz to co ty nigdy nie bedziesz w stanie zrobic( zeby dostac sie do programy trzeba miec w glowie wiesz,moje score w szkole to 4.0) Ty zostan ze swoimi brudnymi girami I watpliwa praca Bo jutro mozesz jej nie miec I wyladujesz z reka w nocniku! itd

Gość aquagirlllll
Widzisz boli cie ze komus sie ulozylo tam gdzie ty nie mialas szans !! Kto mowi ze ja nie skonczylam dobrej szkoly? To ze jestem kosmetyczka ,swiadczy tylko i wylacznie o moim wyborze zawodu, nie o moim wyksztalceniu. Mnie nie bawi wycieranie cudzych dup ,wachanie ludzkich smrodow!!! Nie ineteresuje mnie tez co trzeba zrobic zeby byc zwykla pielegniarka. JA wybralam swoj zawod i jestem HAPPY. Tobie do tego daleko. Prace mam w dwoch krajach,jestem wpolwlascicilka jednago salonu ..nie martwie sie o jutro. A rece w nocniku to raczej TY miec w swoim zawodzie :classic_cool:

Mam dwie kolezanki z Chicago,obie sa po kursach kosmetyczek. Robily je w usa, i sa zadowolone. pracuja juz po kilka lat. Jedna skonczyla jakies szkole w polsce..ale w Chicago tez robiula cos. Nie kazda kobieta nadaje sie na kosmetyczke,to trzeba naprawde lubic robic. Ja nie mam nerwow :D

Gość Do aquagrill
Nie zazdroszcze ci wcale buhaha!!! Nie zwykla pielegniarka tylko 6 lat te nie wycieraja tylka to te po 2 letnich studiach to robia!!! Jak sie ma masters d. To sie tylkow nie wyciera!!!ja ci nie mam czego zazdroscic moj maz ma phd w patologii ja tylko pisze ze pracowalam z ludzmi z nizszego sortu bez edukacji I bylo mi tam zle I ze to byl moj blad!!Bo trzeba przyznac ze kosmetyczki nie naleza do najbystrzejszych right??

Gość Do aquagrill
Jezeli masz wyzsze wyksztalcenie I nie pracujesz w zawodzie to albo jestes za kiepska-tudiez slaba cudow ni ma..pani magister ktora robi pedi? Lol!

Gość 123a123
O urodzie i zdrowiu a także uczuciach, etyce, związkach i seksie wypowiedz się i sprawdź co myślą inni w sondażach na http://www.podane.pl/

Gość Ostra.
Aquagrill To looser jestes skoro masz wyksztalcenie a musisz robic komus smierdzace szfaje:pppp buhaha

Gość aquagrill
Ja sie nie chwale kim jest moj maz.Widac ty musisz ,na tyle tylko cie stac :D. Jakie mam wyksztalcenie to juz moja prywatna sprawa. Twoje zdanie mi lata kolo tylka. Ja nie mam w zwyczaju wsadzac wszystkich do jednego wora..jak ty to robisz..inteligentko wielka. Poza tym, myslalam ze wiesz iz majac wyzsze wkszt. nie ma sie zawodu!!! Nawet do sklepu cie nie przyjma. Zapraszam do uk, zobaczysz jak pracuja i w jakich zawodach wlasnie ci ludzie co maja to wyzsze wyksztalcenie:D. ostra co to sa szfaje?? nie znam tego jezyka :D. A teraz sie pozegnam ladnie, nie znizam sie wiecej do waszego poziomu:classic_cool:

Gość Ostra.
Aquagrill daleko ci jeszcze do odpowiedniego poziomu!szfaje to giery to smierdzace spocone stopy ktore Ty dotykasz fuj!!! Oh ales madroscia sypnela!!!Ty nigdy nie skonczysz zadnej szkoly w profilu med.bos za lazy I twoje iq jest za lowwwww;ppppp

Gość Byla kosmetyczka z usa
O takim wlasnie poziomie pisalam aqua...costam:ppp dogadywanka pyskowka I slowna sraka;pp a gdzies Ty sie edukowala?? Na pipidowoe za kozia wolka??;ppp buhaha:pp

Gość Byla kosmetyczka z usa
Ale ja tutaj robie szkole med.wiec nie rozumiem nic z twojego belkotu?;pppwiem tylko ze dla zadnych zlodziejek ktore maja swoje spa pracobiebnir bede.to jak psychiczna prostytucja;pp o nie dziekuje!!!Zegnam!

Gość już sie pokłóciły Polaczki
za granicą, buhahhahaa, to było do przywidzenia, co wy nie robicie, gdzie nie byłyscie i jakiś to macie mężów, a tak naprawdę to w dupie byłyście i gówno widziałyscie!

ty sama nie lepszy belkot napisalas wyzej...noo ale przeciez medyka robi . LLALL . Kurde naprawde az ciezko uwierzyc :D naprawde nikt sie nie domyslil ze ty i ta ostra to jedno wielkie G..

Gość Kosmtyczka z..
Usialala I aqua..costam hehe zalosnosc!!! Do piet mi nie dorastacie!!!!!!!po szol won!!!

Gość dddddddddddddwidz
autorka ma racje a reszta to zazdrosne albo durnoty którym wystarcza kał

Gość szukamszczesciaja
juz sie poklocily------- dobrze powiedziane. Poziom przy tym temacie- zenada