Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ticketpro

problem ze smoczkiem

Polecane posty

Gość ticketpro

dziewczyny co zrobic moja corka ma 11 dni i niestety popelnilam ogromny blad i w 2 dobie jej zycia dalam jej smoka pokochala go!! karmie piersia i teraz zauwazam ,ze ona coraz plycej ssie cyca i w rezultacie nie najada sie do konca wiec wisi na cycku godzine ale tylko mnie ciamka.co zrobic,zeby dziecko znowu mocno ssalo ?? czy mozna to jeszcze odwrocic??

Gość ticketpro
ktos podpowie?

Gość zebedeuszka
15 min z jednej, 15 z drugiej piersi i koniec. jak chce więcej to daj herbatke

Gość ticketpro
ja ja przykladam bardzo czesto ale to nie zmienia faktu ze ona bardzo plytko ssie wiec tylko wisi przy tym cycu i nic z tego nie ma

spróbuj nasadek na brodawki takich kapturków czy jak to się tam zwie u kumpeli się sprawdziło gdy córa za płytko łapała bo to zasysa brodawkę jak laktator

Gość poszukaj dobrej odmiany
Przestań dawać smoczek takie małe dziecko szybko o nim zapomni. I broń boże nie próbuj tej metody 15 minut z jednej piersi i 15 z drugiej, mleko składa się z trzech rodzajów pierwsze to które leci na początku zaspokaja pragnienie, dalsze jest treściwsze i dzięki niemu dziecko się najada, a końcowe to taka "smietanka" dzięki której dziecko nabiera masy, jedząc z dwóch piersi nie dostaje tej ostatniej końcowej porcji mleka. Przez smoczek dziecko traci prawidłowy odruch ssania, zwracaj uwagę jak przystawiasz dziecko, czy ma większą część otoczki w buzi, dwa, trzy dni i będzie ok. Kapturki też nie są dobrym rozwiązaniem, bo one tez zmuszają dziecko do ssania troszkę innego niż w przypadku samej piersi.