Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -phantasm-

Cukier, podejrzenie cukrzycy, wykrycie.

Polecane posty

Gość -phantasm-

Witam. z 1,5 roku temu miałem problem z cukrem, był skakający. Od pewnego czasu gorzej się czuje, duzo pije w nocy nawet ok. 1 litra, mam łaknienie na cukier, herbate słodze 3 łyżeczki, potrafie się obudzić w nocy i zjeśc dwa grześki i wtedy spokojnie śpie. Ostatnio była sytuacja ze obudzilem sie o ok.4 i zjadlem dwa paski czekolady. Taka sama jest sytuacja ze snem potrzebuje go wiecej. W weekendy spie od 23-11 pozniej od 16-18, w sni szkoly spie 23-7 pozniej 15-19. W rodzinie chorowała tylko babacia i pra babcia. Czy u mnie może wystapić cukrzyca ? Do kogo z tym się udać (wspomnie, iż mój lekarz rodzinny jest otempiały i uwaza sie za najlepszego specjaliste i ciezko o skierowanie) Jakiego to może być typu ?

Gość setheth
Po pierwsze albo idz do dobrego diabetologa albo do dobrego lekarza od chorób wewnętrzych i zmień swojego skoro jest takie beznadziejny !!! Podstawa to poziom cukry i zrobienie krzywej cukrowej, jak nie masz skierowania to idz zrobić je prywatnie!!! I to już bo to co piszesz jest zatrważające.

Gość setheth
ps. cukier to koszt kilku złotych, krzywa cukrowa kosztuje w okolicach 12 zł. I zadzwoń do laboratorium i zapytaj czy trzeba sobie samemu kupić insulinę czy sami Ci dadzą w cenie badania.