Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marry Janne

Matki siedzace w domu z dziecmi zamiast pracowac-jak mozna sie tak skundlic?

Polecane posty

Praca powoduje, ze czlowiek sie rozwija, zdobywa nowe umiejetnosci, znajomosci. Niestety czesc kobiet woli siedziec w domu, zamiast robic cos pozytecznego. Nikt do nich nie ma szacunku - dowodem inteligencji jest polaczenie obowiazkow rodzinnych z praca.

Gość hvhjbm,
wlasnie widac jak ty sie rozwijasz buahaha zacznij siedziec z dzieckiem w domu moze wtedy zmadrzejesz

Gość ptasiek nastroszony
masz 100% racji niestety te baby leniwe zaraz powiedzą, że ich męzowie albo fagasi zarabiają tyle że one mogą toczyc grube dupska z klopa do lodówki i na kompa

Gość Piccolo bianco
kundli to się kobieta która podrzuca swoje dzieci innym aby spokojnie robic karierę :classic_cool:

Gość a ja sie wypowiem
Nie mam dzieci jeszcze. Mam 25 lat. Mam świetną pracę, rozwijam się, ale wiem na pewno, że kiedy zdecydujemy się na dziecko, na pewno nie wróce do starej pracy. Dlaczego? Bo pracując 8 godzin dziennie plus średnio dziennie 1 godzina nadgodzin plus kolejna godzina na dojazd w dwie strony = zero czasu dla dziecka. Po co miałabym rodzić dziecko aby je podrzucić w wieku kilku miesięcy na cały dzień do: babci niani żłobka? uważam że kobieta powinna byc z dzieckiem w domu przynajmniej do 3 roku życia Powtarzam: mam świetną prac ę wkorporacji.

Gość prokuratorz
przestan chrzanic ciocia siedziala w domu i opiekowala sie dzieckiem przez 15 lat, ma mgr inz poprostu po stracie pracy nie miala godnych ofert utrzymywala sie z renty po mezu i wynajmu garazow(miala2) a skundlic to sie sama mozesz bo ona ma wiecej inteligencji niz ty

Gość anetkaaaaaa
Tak niech od razu dzien po urodzeniu idą do roboty a dziećmi zajmują sie babki i niańki, a potem bedziemy narzekac, że dzieci niewychowane, że w gimnazjum głupote rozwijają tylko. Nie uważasz, że dziecko musi wychować rodzic, żeby go wszystkiego nauczyc, jak być w ogóle człowiekiem>?

Gość ptasiek nastroszony
podszyw-sluszny europejski widac jest

Gość nikicia
hm.. słuchajcie ja juz 5 lat jestem w domu z moja córeczka , patrzyłam jak sie rozwija , jak stawia pierwsze kroczki szczerze nie zamieniła bym tych dni miesiecy na nic innego nie załuje "przesiedzianych" godzin.Pierwszy dzien w przedszkolu przezywałam bardziej niz ona:) potem z czasem było jeszcze lepiej pierwsze zabawy , przedstawienia jak miło jest patrzec na zadowolone buzki maluszków które ciesza sie z obecności mamusi niestety sa i płaczliwe dzieciaczki których mamusie nie przychodziły na ich wazne wydarzenia przedszkolne pytaniem ich było - A GDZIE JEST MOJA MAMA? DLACZEGO MAMUSIA GOSI PRZYSZŁA A MOJA NIE? , JA CHCE DO MAMY ITD.( nie mam niC DO MAM PRACUJĄCYCH wiadomo zarabiac pieniazki jakos trzeba ) ale te chwile juz nie wróca a zdarzenie pamieta sie do konca zycia :) no ale cóz córa jest juz w 4 latkach ja koncze studia pedagogiczne w lipcu obrona. Ale mam juz dosc tego "siedzenia" w domu brakuje mi ludzi z którymi moge pogadać, pośmiać sie wymienić doświadczenia. Nie mam nikogo tylko dom, dziecko i od zjazd co 2 tyg na studia wiecznie pózno wracajacy maz do domu. Miałam oferte pracy poszłam do niej ale niestety zrezygnowac musiałam bo mala chorowała i co ledwo zaczełam i juz 2 tyg, zwolnienia bo mała ma oskrzelaza jakis czas znowu bo krtan i praca poszła sobie w dal! z nikat nie mam pomocy aniania sie zatrudniac nie opłaca cóz mama jeszcze pracuje tesciowa nie zyje chociaz i ona nigdy sympati do mojej córki nie przejawiała! tesc wiekowy i chory ! ech cóz pozostało mi dalej sprzatac gotowac sa dni ze mam dosc dosc tej wegetacji kocham moja rodzine ale jednak czuje sie w niej samotna wszyscy cos robia wychodza z domu.. !!! mają jakis cel czas szybko przeminie a ty jak zwykle w domu jak zwykle ciagle to samo nawet pogadac nie mam z kim na tak zwane ploteczki nie ma do kogo pójsc bo i sasiedztwo zmanierowane i dziwne.. takze ani tak ani tak i co wy na to ?

Gość nikicia32
hm.. słuchajcie ja juz 5 lat jestem w domu z moja córeczka , patrzyłam jak sie rozwija , jak stawia pierwsze kroczki szczerze nie zamieniła bym tych dni miesiecy na nic innego nie załuje "przesiedzianych" godzin.Pierwszy dzien w przedszkolu przezywałam bardziej niz ona:) potem z czasem było jeszcze lepiej pierwsze zabawy , przedstawienia jak miło jest patrzec na zadowolone buzki maluszków które ciesza sie z obecności mamusi niestety sa i płaczliwe dzieciaczki których mamusie nie przychodziły na ich wazne wydarzenia przedszkolne pytaniem ich było - A GDZIE JEST MOJA MAMA? DLACZEGO MAMUSIA GOSI PRZYSZŁA A MOJA NIE? , JA CHCE DO MAMY ITD.( nie mam niC DO MAM PRACUJĄCYCH wiadomo zarabiac pieniazki jakos trzeba ) ale te chwile juz nie wróca a zdarzenie pamieta sie do konca zycia :) no ale cóz córa jest juz w 4 latkach ja koncze studia pedagogiczne w lipcu obrona. Ale mam juz dosc tego "siedzenia" w domu brakuje mi ludzi z którymi moge pogadać, pośmiać sie wymienić doświadczenia. Nie mam nikogo tylko dom, dziecko i od zjazd co 2 tyg na studia wiecznie pózno wracajacy maz do domu. Miałam oferte pracy poszłam do niej ale niestety zrezygnowac musiałam bo mala chorowała i co ledwo zaczełam i juz 2 tyg, zwolnienia bo mała ma oskrzelaza jakis czas znowu bo krtan i praca poszła sobie w dal! z nikat nie mam pomocy aniania sie zatrudniac nie opłaca cóz mama jeszcze pracuje tesciowa nie zyje chociaz i ona nigdy sympati do mojej córki nie przejawiała! tesc wiekowy i chory ! ech cóz pozostało mi dalej sprzatac gotowac sa dni ze mam dosc dosc tej wegetacji kocham moja rodzine ale jednak czuje sie w niej samotna wszyscy cos robia wychodza z domu.. !!! mają jakis cel czas szybko przeminie a ty jak zwykle w domu jak zwykle ciagle to samo nawet pogadac nie mam z kim na tak zwane ploteczki nie ma do kogo pójsc bo i sasiedztwo zmanierowane i dziwne.. takze ani tak ani tak i co wy na to ?

Gość mimi walnij sie w dekliel
to się lepiej nie decyduj na dziecko z takim podejsciem do psarwy bo bardzo na tym ucierpi.

Gość nikicia32
wlasnie na drugie chyba sie nie zdecyduje ... :(

Gość ja nie znac obcy jezyk
no niestety na inteligencje nie wplywa ani praca ani kontakt z innymi ani siedzenie z dzieckiem w domu 😴

Gość nikicia32
moze potrzebuje kogos kto przedstawi ten mój swiat z innej perspektywy... hm..

Gość mmLena08
a twoja matka? autorze topiku, też robiła karierę, a tobie poświęcała tylko wieczory, zmęczona? takie miałeś dzieciństwo i takie chcesz dla innych dzieci? Wg. badań najlepiej dla dziecka, jeśli do 3 roku życia jest z matką, to nie są wymyślone dane, przez leniwe kobiety, tak po prostu kształtuje się lepiej psychika nowego człowieka. Jeśli jesteś taki nowoczesny, to zaufaj nauce i pogódź się z tym... ;)

Gość nikicia32
najgorsze jest to ze nie mam nikogo komu bym sie mogła wyzalic ..a wiem ze to pomaga..

Gość nikicia32
widze ze inteligencja to przebiłas wszystkich hehehehhehehe

Gość nikicia32
to sie tyczyło do inteligencji ateisci cos tam..

Gość mmLena08
"czesc kobiet woli siedziec w domu, zamiast robic cos pozytecznego" - BTW praca większości ludzi nie rozwija intelektualnie, ani nie jest zbyt pożyteczna, równie dobrze mogłaby ich zastąpić maszyna, np. automatyczna kasa, czy internetowa aplikacja do podań, do urzędów ;)) no nie wiem, czy nie lepiej siedzieć w domu i poczytać dziecku ksiązkę, moim zdaniem to większy pożytek dla świata ;))

to jest w pewnym sensie poświęcenie ,bo znam matki które pracują tylko po to żeby uciekać od swoich dzieci ,wracają z pracy i uciekają do rodziny ,tylko żeby nie zajmować się tym dzieckiem. Wszystko jest kwestią przyzwyczajenia i pomocy:)im dziecko starsze tym łatwiej i ma się więcej czasu dla siebie .Ja na drugie się już nie zdecyduje i cieszę się bardzo że etap pieluch ,smoczków i nocnego wstawania mam już za sobą:).Nie żałuję ,że sie siedziałam z dzieckiem w domu przez 5 lat jest to dla mnie bogate doświadczenie.

Gość nikicia32
NIE FAJNIE JEST GDY NAS KOBIET "SIEDZACYCH" W DOMU TRAKTUJE SIE Z POGARDA JAKO PANIE OD MIOTŁY I GARÓW!!!!! A NA OKOŁO PIEKNE PANIE BIUROWE CHWALA SIE AWANSAMI I NOWYMI CIUSZKAMI Z GALERII!!!

człowiek może szybko nauczyć się pracy ,ale dzięki dziekcu uczy się cierpliwości ,wyzbywa egoizmu ,uczy się poświęcenia -człowieczeństwa;)

Gość nikicia32
OK MASZ RACJE ALE TE CECHY WE WSPÓŁCZESNYM SWIECIE NI JAK MAJA SIE DO ZYCIA :)

Gość nikicia32
W ZYCIU TRZEBA SOBIE POMAGAC WYOBRAZ SOBIE ZE JUTRO DOWIADUJESZ SIE ZE MASZ ZŁOSLIWY NOWOTWÓR SWIAT PRZEWRACA CI SIE DO GÓRY NOGAMI A Z TAKIM PODEJSCIEM DO ZYCIA JAK MASZ TERAZ TO PRZYJACIÓW NIE ZNAJDZIESZ WIEC MOZE POMYSL TROCHE!!!! I SIE ZASTANÓW!!

Gość nikicia32
TO TYCZYŁO SIE DO ATEISCIE TO DEBILE

Gość nikicia32
A CHYBA ZAPOMNIAŁES DO CZEGO LUD STWORZYŁ TAKIE PORTALE INTERNETOWE JAK FORUM WŁASNIE ABY POGADAC, PODZIELIC SIE DOSWIADCZENIAMI..

Gość nikicia32
OK UCIEKAM NA RAZIE OBIADZIK KONCZYC MOZE ZAPLANUJE COS NA TO POPOŁUDNIE? PA ZAJZE TU NIEBAWEM

Gość blanka
Hej.J a mam 4 miesięcznego bąka i marze żeby wrócić do pracy a wzięłam roczny urlop macierzyński.Myślałam ze odpocznę będę z maluszkiem a prawda jest taka ze się męcze w domu.Nie mam pomysłów co ze sobą zrobić bo praktycznie cały dzień jestem sama a mój maluszek nie przepada za spacerami niestety