Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mrproper

JAK O NIM ZAPOMNIEĆ O MOJ BOSHE

Polecane posty

Gość mrproper
SUMIENIE TO WYMYSŁ DEWOTÓW I KLERU.

Gość Zaguuubionaaaaa
Zgodzę się z tym. Tylko człowiek mógłby wpaść na pomysł spuszczania się na plecy dziecka. Tego ojca zdeterminował świat może w dzieciństwie był gwałcony? Albo w celi więziennej. Kto wie... Człowiek krzywdzi innych bo tak zdeterminował go świat. Będzie dalej krzywdził i będzie krzywdzony. Ludzkość dąży do autodestrukcji.

Gość Zaguuubionaaaaa
Swoim gadaniem i tak niczego nie zmienię. Bo nawet świadomość tego że jest tak a nie inaczej nie zmieni tego że jesteśmy ludźmi.

Gość cóz za niewłąściwy dobósłow
człowiek nie potrafiacy przyjac dobra jest gorszy od nicości piekieł szatanskich a nie potrafi tego przyjąc do siebie , to tak jak alkoholik

Gość mrproper
NIE PRZEKONAŁAŚ MNIE, WYBACZ. TWOJE PODEJŚCIE ZDRADZA BRAK WIARY. GENY, DOŚWIADCZENIA NIE ---MUSZĄ---- DETERMINOWAĆ NASZEJ PRZYSZŁOŚCI.

Gość mrproper
ALE NA TYM POLEGA SZTUKA :)

Gość mrproper
JESTEŚMY LUDŹMI, MAM PRZED SOBĄ MONITOR, A 2+2 TO JEST CZTERY DLATEGO SIĘ NIE PIERDO LE I ROBIĘ CO CHCE.

Gość Zaguuubionaaaaa
Przyjmuje to co Ty nazywasz dobrem. Ale ja tego tak nie definiuje. Temat rzeka

Gość mrproper
ZDEFINIUJ DOBRO, POTEM PODAJ PRZYKŁAD ZŁA.

Gość Zaguuubionaaaaa
mrproper geny i doświadczenia determinują naszą przyszłość. To jak człowiek się zachowa w danej sytuacji też jest zdeterminowane przez wiele czynników. Nie wierze w wolną wole. Wydaje nam się że mamy wybór. To iluzja

Gość mrproper
JAK CHCESZ TO PISZ DALEJ, PALĘ PAPIEROSA.

Gość Zaguuubionaaaaa
Po co mam definiować dobro i zło skoro uważam że nie można tego tak rozgraniczać? Nie ma prostego podziału na dobro i zło więc odrzucam oba pojęcia. Każdy medal ma dwie strony. Są różne sytuacje.

Gość Zaguuubionaaaaa
Dobra, to ja też zajaram;p

Gość mrproper
ZARAZ CI ODPOWIEM TYLKO PRZECZYTAM POPRZEDNIE POSTY ŻEBY CO NIECO CI WYGARNĄĆ PO ZŁOŚCI.

Gość mrproper
CZASAMI ZŁO SPROWADZA NA NAS DOBRO. KŁAMSTWO POMAGA OSIĄGNĄĆ SZCZĘŚCIE, SUKCES BLA BLA- BANAŁ. ROZUMIEM DO CZEGO PIJESZ, ALE TO ŚLEPY ZAUŁEK- AUTODESTRUKCJA JAK WSPOMNIAŁAŚ. MORALNOŚĆ, ALBO DUSZA (JAK KTO WOLI KONIEC NAWIASU TO KWINTESENCJA WSZYSTKIEGO CO W NAS NAJLEPSZE. KAŻDY DOKONUJĘ W SWOIM ŻYCIU WYBORU. KOŃCZYSZ GRĘ I DOŁĄCZASZ DO CHÓRKU, ALBO BIEGNIESZ POD GÓRKĘ. IMO ZABAWA ZACZYNA SIĘ PRZY DRUGIEJ OPCJI.

Gość mrproper
NIE WŁĄCZĘ TEGO ;) NIE ZNOSZĘ HH

Gość Zaguuubionaaaaa
Zastanów się co Ty człowieku pierdolisz! Autodestrukcja to kwintesencja wszystkiego co w nas najlepsze?? Hahaha gratuluję Twojego stwierdzenia! Szkoda że Twój umysł jest tak bardzo ograniczony że nie przyjmuje prawd oczywistych ale widocznie za trudnych dla niektórych...ech...

Gość mrproper
PRZECZYTAJ RAZ JESZCZE.

Gość Zaguuubionaaaaa
A co do szczęścia to jak pisałam już - jest nieosiągalne dla człowieka. Niestety. Taki to nasz ból istnienia

Gość mrproper
NAJLEPIEJ ZE ZROZUMIENIEM

Gość mrproper
NACZYTAŁAŚ SIĘ LITERATURY ZE WSCHODU I MIESZASZ POJĘCIA. NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK BÓL ISTNIENIA.

Gość Zaguuubionaaaaa
W życiu są iluzoryczne wybory. Bo to co wybierzemy jest już zdeterminowane przez ten świat. Może ktoś się nami bawi? Ta życiowa układanka to niezła zabawa dla stwórcy. W głowie dudni mi jego kpiący śmiech

Gość mrproper
NAJŁATWIEJ JEST ZRZUCIĆ WINĘ NA "PRZEZNACZENIE" ZAPISANE "GDZIEŚ WYSOKO W CHMURACH" PRZEZ "WIELKIEGO ARCHITEKTA WSZECHŚWIATA", KTÓRY (WG CIEBIE) STWORZYŁ NAS WYŁĄCZNIE DLA SWOJEJ ZBOCZONEJ SATYSFAKCJI. POPRAW MNIE, JEŚLI JESTEM W BŁĘDZIE.

Gość mrproper
TAKA POSTAWA JEST SZKODLIWA. SKAZUJĘ CIĘ NA POBYT W MENTALNYM WIĘZIENIU BEZ KRAT ;)

Gość Zaguuubionaaaaa
Nie naczytałam się żadnej lit.ze wschodu. To poglądy filozofii pesymistycznej mówiącej o tym że szczęście człowieka jest niedoścignione. To nie prawda że najprościej jest zrzucić wine na stwórce, wierzyć w przeznaczenie, brak wolnej woli. Powiem Ci tak, ten kto sobie tego nie uświadomi ma prościej. Bo myśli że wybiera, że ma jakiś wpływ. Że może być szczęśliwy heh

Gość mentalnedziewictwo
@mrproper - ile masz lat, ze tak pierdoolisz ?

Gość Zaguuubionaaaaa
To szkodliwa postawa fakt. Ale no właśnie..czemu mam taką a nie inną?? To nie więzienie. Świat jest więzieniem. Ja natomiast wole przenosić się w inny świat. Np snów. Wykorzystuje swoj umysł i podświadomość. Potrafie śnić świadomie. Jeśli wiesz co to oznacza.

Gość Zaguuubionaaaaa
Też chciałabym wiedzieć ile masz lat ;p

Gość mentalnedziewictwo
@Zaguuubionaaaaa a po co ci to wiedziec ?