Perwersja 0 Napisano Styczeń 15, 2012 Przerażające... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ubudubu 0 Napisano Styczeń 15, 2012 jestes totalnie nieodpowiedzialna tylko tyle ci powiem. lykasz tabletke od kolezanki zupelnie nie wiedzac czym ona jest, rownie dobrze ta kolezanka moglaby ci dac cokolwiek. jesli to byla tabletki antykoncepcyjna to obie jestescie glupie bo tabletki anty nie tak dzialaja, jesli to byla tabletka PO.. rowniez gratuluje;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomozcie mi 0 Napisano Styczeń 15, 2012 raczej anty. ale nie jestem pewna na 100 ,wiec jeszcze napisze jak sie dowiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomozcie mi 0 Napisano Styczeń 15, 2012 zerknelam lekko na ulotke i zauwazylam tylko slowo antykocepcyjne... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ubudubu 0 Napisano Styczeń 15, 2012 tabletki anty działają na tej zasadzie iz zatrzymuja owulacje, ale nalezy wiedziec kiedy zaczac je brac, w zadnym wypadku tabletka antykoncepcyjna nie uchroni cie przed ciaza wzieta jednorazowo po stosunku. ile ty masz lat?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja też nie czaję Napisano Styczeń 15, 2012 pozostaje mi tylko powiedzieć żebyś następnym razem myślała trochę co robisz. Nie bierz więcej tabletek żadnych bo szybko sobie zrobisz krzywdę. Do tego trzeba trochę odpowiedzialności i wiedzy. Proponuję jednak pogadać na ten temat z lekarzem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja też nie czaję Napisano Styczeń 15, 2012 i zgadzam się z ubudubu. jedna tabletka cię nie uchroni przed ciążą zwłaszcza wzięta po stosunku i nie pierwszego dnia cyklu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomozcie mi 0 Napisano Styczeń 15, 2012 17lat. czyli powinnam pojsc do ginekologa? czy poczekac az znowu mnie cos niezapokoi i dopiero pujsc...? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomozcie mi 0 Napisano Styczeń 15, 2012 wiem. to byla ostatnia raz taka sytuacja...zaluje tego.. ale wtedy nie wiedzailam co robic i perwsze co to siegnelam po tabletke Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja też nie czaję Napisano Styczeń 15, 2012 lepiej idź i pogadaj z nim o antykoncepcji żeby ci wyjaśnił jak to działa, bo mało wiesz. I od razu mówię że nie proponuję ci żebyś brała tabletki antykoncepcyjne, bo z podejściem jakie miałaś okazję przedstawić nam to nie szybko skończysz przy tym w ciąży albo co gorsza z rozregulowaną gospodarką hormonalną. Proponuje gumki. Koleżanek też nie pytaj bo też widać że mało wiedzą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ubudubu 0 Napisano Styczeń 15, 2012 idz do ginekologa, sprawdz czy wszystko w porzadku. a na drugi raz wiedz ze tabletki antykoncepcyjne pierwszy raz zaczyna sie przyjmowac od pierwszego dnia miesiaczki, dopiero wtedy mozesz miec pewnosc ze bedziesz chroniona, oczywiscie biorac je codzienie wg wskazan na ulotce. NIE JEDNORAZOWO. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomozcie mi 0 Napisano Styczeń 15, 2012 wczesniej tez tak mialam tylko raz i rano bez krwawienia , a na drugi dzien bylo wszystko okej. i dzisiaj tez mialam rano tylko tak jak opisalam.. zkrwią ale jak narazie do tej godz jest okej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomozcie mi 0 Napisano Styczeń 15, 2012 Dziekuje wam za pomoc. czytalam jeszcze wczesniej ze jesli sie wezmie anty. i pozniej sie ma okres ok 5 dniowy..to tabletka powinna sie przyjac. ale pojede za wasza rada i udam sie do lekarza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja też nie czaję Napisano Styczeń 15, 2012 skąd ty bierzesz takie informacje. Tabletki antykoncepcyjne chronią wówczas jak bierze się 21 tabletek codziennie o tej samej porze potem 7 dni przerwy i znowu, trzeba wziąść codziennie żeby codziennie była hamowana owulacja. jak bierzesz jednorazowo kiedy chcesz i to jeszcze poo stosunku to nic nie wskórasz a możesz sobie tylko zaszkodzić. Czy ja dobrze rozumiem że robiłaś już tak wcześniej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hsh;fsf Napisano Styczeń 15, 2012 zapalenie dróg moczowych - do lekarza i to szybko!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hsh;fsf Napisano Styczeń 15, 2012 o matko, teraz doczytałam wątek do końca, mamy skutek braku edukacji seksualnej :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hsh;fsf Napisano Styczeń 15, 2012 dziewczyno, zamiast się zabiezpieczać bierzesz tabletki po?? taka tabletka robi totalne spustoszenie organizmie, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja też nie czaję Napisano Styczeń 15, 2012 ona sama nie wie co wzięła czy tabletkę po czy antykoncepcyjną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomozcie mi 0 Napisano Styczeń 15, 2012 dowiedzialam sie tylko ze to bylo anty. a nie po. zazwyczaj stosujemy zabezpieczenia tylko tym razem nie.dlatego raz wzielam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja też nie czaję Napisano Styczeń 15, 2012 no to przykra wiadomość. Ta jedna tabletka ci nie pomoże uniknąć ciąży bardziej niż to możliwe. To że namieszałaś w organizmie to już ustaliliśmy, chociaż myslę że nie tak jak tabletką po, bo te mają trochę mniej hormonów. Aż mnie język świerzbi żeby zapytać czy koleżanka tez tak bierze tabletki. Jeśli tak to przekaż jej żeby przeczytała ulotkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ubudubu 0 Napisano Styczeń 15, 2012 Szczerze przyznam ze to najżałośniejszy przypadek jaki tu spotkałam na forum, teraz niestety mlodziez tak ma, cos tam niby wiedza ale w zasadzie to nic, a potem dziw ze tyle dzieci sie rodzi nastolatkom. Wyedukuj sie seksualnie jak nalezy a dopiero potem bierz sie za sex. No i własnie.. ciakawe czy kolezanka tez tak sie zabezpiecza.. Teraz dziewczyny nawet jak ida do ginekologa po tabletki nawet nie pomysla zeby zapytac jak sie to stosuje, a co dopiero zbadac sie jak nalezy przed rozpoczeciem wspolzycia czy tez antykoncepcji.. łapia po prostu te recepty od naiwnych niekompetentnyvh lekarzy i sa zadowolone, a potem płacz. Żałosne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasinka... Napisano Styczeń 15, 2012 one nie ida nawet do lekarza. kupuja piguly przez neta. nawet na kafe co kilka dni wyskakuje takowy topik... :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja też nie czaję Napisano Styczeń 15, 2012 ja miałam kumpelę co załatwiała tabletki swojej bratowej. Chodziła z matką i oczywiście przepisano jej tabletki bez niczego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomozcie mi 0 Napisano Styczeń 15, 2012 pojde do gina i dowiem sie jeszcze co i jak. zobaczymy co to bedzie jak bd wiadomo to napisze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomozcie mi 0 Napisano Styczeń 15, 2012 praktycznie juz od paru godzin jest okej. nie ma pieczenia i krwawienia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ubudubu 0 Napisano Styczeń 15, 2012 no własnie.. a takie nieodpowiedzialne branie tabletek nie musi ale moze skutkowac na przyszlosc, ja biore przyklad z siebie, nie dopilnowalam lekarza by zbadal mnie jak nalezy bralam tabletki nawet nie wiedzac ze mam torbiele na jajnikach i brak owulacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomozcie mi 0 Napisano Styczeń 15, 2012 ajj no to faktycznie taki sprawy sa powazne. ja juz wiem zeby tak nie robic i pilnowac te spr..nawet jezeli chodzi o zabezpieczenie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomozcie mi 0 Napisano Styczeń 19, 2012 bylam u gina i nic mi nie jest co by dolegało przez tabletke. wiec nie potrzebnie martwilam sie i pisalam o tym problemie..;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach