Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 margaret-ka*

niskokaloryczne ale smaczne dania!

Polecane posty

Go艣膰 margaret-ka*

Hej. Wiem, ze ten temat pojawia艂 sie ju偶 wiele razy ale jako艣 nic ciekawego nie znalaz艂am albo temat zaraz ucieka艂 na inne tory... Og贸lnie chcia艂abym, 偶eby艣my wymieni艂y sie pomys艂ami na smaczne i niskokaloryczne dania. I nie chodzi mi tu o pier艣 kurz膮 z grilla z warzywami na patelni臋 bo ile偶 mo偶na... ale te偶 nie wymagaj膮ce sk艂adnik贸w z kosmosu :) Ja mam kilka fajnych przepis贸w i ch臋tnie si臋 podziel臋 :) M贸j ulubiony- tw贸rczo艣膰 w艂asna :) KURCZAK Z KASZ膭 GRYCZAN膭 i MANDARYNKAMI w CURRY- brzmi banalnie ale jest pyyycha :) Sk艂adniki na dwie 艣rednie porcje: Pier艣 z kurczaka woreczek kaszy gryczanej ( 100 gram) 2 mandarynki albo 2-3 艂y偶ki mandarynek z puszki (polecam z puszki) 200 mil jogurtu naturalnego albo serek wielski light 1 艂y偶ka oliwy z oliwek (olej te偶 nie zaszkodzi ale oliwa jest zdrowsza) 2 p艂askie 艂y偶eczki curry 1 du偶y z膮bek czosnku 2 艣rednie cebule s贸l pieprz Przygotowanie: Do miseczki wlewamy oliw臋, wyciskamy czosnek, wsypujemy Curry, szczypt臋 soli i pieprzu. wychodzi taka papka :) Kurczaka kroimy w kosteczk臋 i dodajemy do zrobionej marynaty. Ja odstawiam na 1-2 godzinki wtedy jest lepsze :) Cebule kroimy w drobn膮 kostk臋 i wrzucamy na patelnie teflonow膮 razem z kurczakiem i ca艂膮 marynat膮. Kiedy kurczak sie podsma偶y dodajemy mandarynki i podlewa艂y 100 ml wody. Odstawiamy z ognia, dodajemy jogurt lub serek. Je艣li serek to musimy czeka膰 az si臋 ropu艣ci. Do tego dodajemy ugotowan膮 kasz臋 i podsma偶amy wszystko a偶 p艂yn troszk臋 odparuje i zrobi si臋 taka papka kt贸r膮 mo偶na zje艣膰 widelcem :) do tego og贸reczek kiszony i pyyycha:) Naprawd臋 szybko sie robi i wiekszo艣膰 potrzebnych rzeczy znajdziemy w swojej kuchni. nast臋pne danie, kt贸re bardzo lubi臋 to dietetyczne PULPECIKI w sosie musztardowym. Sk艂adniki na ok 6-8 dy偶ych pulpet贸w 300 gram piersi z indyka lub kurczaka 1 z膮bek czosnku 1 du偶a cebula 1/2 suchej bu艂ki 1 jako 4 艂y偶ki musztardy (艣rednio ostrej) 250 ml jogurtu naturalnego s贸l pieprz Przygotowanie: Pulpety robimy jak zwyk艂e mielone czyli mi臋so mieszamy z namoczon膮 bu艂k膮, jajkiem, drobno pokrojon膮 cebul膮, wyci艣ni臋tym czosnkiem, sol膮 i pieprzem. Uformowane klopsy wrzucamy do kotuj膮cej si臋 lekko osolonej wody. W tym samym czasie robimy sos. Na zimn膮 patelni臋 wlewamy jogurt i musztard臋. Doprawiamy pieprzem. Podgrzewamy cz臋sto mieszaj膮c. Ugotowane pulpety przek艂adamy do sosu i gotujemy jeszcze kilka minut na ma艂ym ogniu. Mam jeszcze sporo pomys艂贸w ale na razie nie pisze bo nie wiem, czy kto艣 jest jest zainteresowany :) Smacznego i dzielcie si臋 te偶 pychotkami :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 margaret-ka*
nikt nic nie gotuje?? :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tu nikt nie gotuje bo
tylko sie glodza

Udost臋pnij ten post