Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niezadowolona z siebie :(

Kompleksy z powodu niskiej wagi

Polecane posty

Proszę, pomóżcie mi :( Mam 16 a prawie już 17 lat, 171 cm a ważę 47 kg.... Staram się przytyć ale mi się nie udaje :( Dosyć mam swego kościstego ciała, same kości ;( Na każdym kroku słyszę jak mnie wyzywają od anorektyczek, patyczaków a na w-f mi dokuczają komentarzami typu "zaraz się połamiesz" itp. Możecie się ze mnie śmiać, bedzie to tylko dowód że mnie nie rozumiecie... ale i tak w głębi serca czuję że może znajdzie się osoba która mnie zrozumie... Nawet matka mnie wyzywa.... Proszę o pomoc, jak mogę przytyć. Może ktoś byl albo jest w takiej sytuacji a może zna osobę która ma ten sam problem. Chciałam iść do dietetyka ale w moim małym miasteczku takowego lekarza nie ma a nie stać mnie na wyjazdy. :(

Gość jedz dużo rzeczy
wysokokalorycznych, pozwalaj sobie na slodycze kaloryczne soki typu kubus

Ja ciebie doskonale rozumie, zawsze mialam niedowagę i strasznie sie z tym czułam. Sama nawet mówiłam ze jak sie rusze to psy na kości sie zleca. Ja co prawda jestem malutka ale wazyłam w pewnym momencie 38 kg a mialam już wtedy dziecko. To był koszmar.Zawsze zazdrościąłm ludziom z lekka tuszą.

z 5 kg by sie przydało wiec po prostu pozwalaj sobie na wszystko jedz to co lubisz i oczywiscie posiłki maja byc konkretne : )

Gość niezadowolona z siebie :(
Najgorsze jest to ze ludzie uwazaja od razu ze mam anoreksje.... oni chyba nie wiedza ze to choroba psychiczna dziewczyn ktore chca schudnac a ja probuje przytyc ;/

Gość lsn e
byals u lekarza ? na apetyt są rozne preparaty i może ci jakis odpowiedni przepisac

Słyszałam o takich preperatach ale też nie chce mieć jakiś skutków ubocznych przez nie ; /

Gość lsn e
ja tak mialam ( teraz amm 46 lat) 20 lat temu - po urodzeniu dzieci dalej byalm chuda po 2 ciazach przytylam 2 kg ogolnie wzrost 172 a waga 54-potem 56 do tej pory nie mam zadnych skutkow ubocznych na nic nie choruje, teraz mam nadwage jakies 4 kg wiekszej nadwagi nie mialam nigdy obecnie waze 62 kg i jest oki

Gość lsn e
te preparaty nie sa jakies szkodliwe moja corka tez takie zazywala i naprawde apetyt duzy i przytyla jakies 8 kg w miesiac nawet male dzieci to m oga zaywac

Gość lsn e
cos zle zrobilam'

Gość wiesz cocococ
ze zdrowych kalorycznych przekąsek to orzechy i suszone owoce są pycha a do tego bardzo kaloryczne... pistacje-mniam:) moja współlokatorka też chciała przytyć dla narzeczonego i przy 170 przytyła do 56 i trzyma wagę i wygląda o niebo lepiej a jadła właśnie normalnie tylko jadła orzechy i owoce suszone i prawie codziennie jajecznice z 2 jajek.. aktualnie trzyma wagę :)

Gość lsn e
moze cos znajdziesz i zastosujesz? powodzenia ci zycze

To może pójdę do lekarza ogólnego, zrobie badania czy wszystko jest ok (3 lata temu podejrzewali u mnie anemię ale okazało się że jestem zdrowa) i jak to nie bedzie przez jakąś chorobę czy coś to poproszę o jakiś preparat na apetyt :) Kocham orzechy a nawet nie wiedziałam że są mocno kaloryczne. ^^ Czas się skusić