Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aśka-222

Kotlety z piersi kurczaka inaczej-proszę o przepisy.

Polecane posty

Gość Aśka-222

Co smacznego mogę zrobić z piersi drobiowych oprócz tradycyjnych kotletów w panierce ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kopytka,które
roladki faszerowane pieczarkami lub warzywami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Proponuję oryginalna panierkę :) - obtocz mięso w jajku, a potem w startej marchewce wymieszanej ze startym serem - obtocz mięso w jajku, a potem w płatkach kukurydzianych Możesz również zrobić roladki: - rozkrój piersi, by nie były zbyt grube - na każdy kawałek mięsa połóż pasek papryki, sera żółtego i szynki - zwiń (możesz złapać wykałaczką lub owinąć nitką) - można tradycyjnie usmażyć lub poddusić w sosie (pomidorowym, pieczarkowym ... jakim lubisz)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jhbfdjk
kotlety są chyba tylko w panierce. jesli chodzi ci o inne danie z kurczaka to ja np kroje je na kawalki, otaczam w roznych przyprawach z odrobiną oliwy, dodaję pokrojoną paprykę i cebule, wszystko mieszam i wkladam do rękawa do pieczenia i do pieca. podaje z ziemniakami i surowką. Lubię też kurczaka maczanego w maślance, obtoczonego w krakersach i upieczonego, ale poszukaj dokladnego przepisu w necie, nazywa sie to chyba kurczak w krakersach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość s.o.s
nie jedz kurczaków! to same sztuczne hormony!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja panieruje w chipsach
paprykowych, są przepyszne i chrupiące :p tylko niezdrowe ale raz na rok można zrobić :) Normalnie panieruję w mące, jajku i rozdrobnionych (ale nie na proszek tylko takie kawałki jak np płatki kukurydziane) chipsach. Nie przyprawiam kotletów mocno tylko lekko solę i smaruję rozdrobnionym czosnkiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mozna tez
zrobic kotlety w platkach kukurydzianych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pokrój pierś na kawałki, dodaj starty żółty ser, ubite białko, sól, pieprz, cebulka, troszkę mąki, i smaż jak placki ziemniaczane pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przyprawione pikantnie
kawałki mięsa zamaczaj w jogurcie greckim a później w pokruszonych krakersach - upiecz zamiast smażyć często zmieniam panierki do kotletów z kurczaka - daję np otręby, pestki słonecznika, płatki migdałów, posiekane orzechy, albo gęste ciasto nalesnikowe fajnym pomysłem jest ciasto "naleśnikowe" na bazie majonezu - w sumie to majonez i mąka -rozmeiszane na gęsto - zamaczasz kotlety i smażysz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podczytująca was stale.......
Piersi kurczaka potnij na pasy - takie nie duże,rozbij,przypraw solą i pieprzem,do kilku łyżek majonezu wyciśnij ok 2 ząbki czosnku,wymieszaj,włóż rozbite cyce i zostaw na kilka godzin,po tym czasie otocz w bułce i smaż na złoty kolor lub otocz w drobno startym żółtym serze i smaż. Ugotuj 3 marchewki,2 pietruszki i kawałek selera do miękkości,usmaż na oleju 1 dużą cebulę b.drobno pokrojoną i chwilkę ją podsmaż z cycem kurzym pokrojonym w kostkę,bodlej woda z warzyw i duś aż cyc będzie miękki.Ugotowane warzywa zmiksuj na jednolitą masę i dodaj do cyców,dopraw sola i pieprzem,gotuj jeszcze chwilę dodaj kilka łyżek śmietany i dalej gotuj,aż sos zgęstnieje.Ugotuj makaro np, muszelki czy jaki tam lubisz,wrzuć do gara z sosem i razem chwilę gotuj aż sos dobrze otoczy makaron_ pycha!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Aśka-222
Dzięki za przepisy 👄 "Podczytująca Was stale.." Jaka śmietana do sosu z twojego drugiego przepisu ? Kwaśna czy słodka łaciata do zup i sosów 18% ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 54645254324347gfhfghghjyg
z mlekiem kokosowym genialne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość koziołek matołek 2000
Ciekawe jak smakuje cycek kurzy w marchewce itartym serze a morzna go podlać winem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sarenka-2000
Proszę bez wulgaryzmów!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sarenka-2000
Włóż do gara z ceptera,samo ci się ugotuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podczytująca was stale.......
Najlepiej dać dobrej 30% - ona ci się nie zwarzy!!!- kilka łyżek dla zabielenia!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie masz pomyslu? kup go:D ja robie albo chinszczyzne, albo kawalki kurczaka w sosie pieczeniowym, albo do pizzy, albo devolaje, albo piecze w rekawie i w piekarniu.... jest milion sposobow na kurczaka. wpisz w google to bedziesz miec ten milion:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
faktiko te piersi z kurczaka z serem i pieczarkami wygladaja apetycznie:) moze jutro zrobie? jak mi sie bedzie chcialo isc w tym sniegu do sklepu:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pokroj biusty na male kawalki, przypraw sola, pieprzem i ulubionymi ziolami. podsmaz na oliwie z maslem na lekko rumiano. dodaj na patelnie male kawalki sloikowej papryki, albo oliwek, albo kapary i zamieszaj. zalej wszystko slodka smietanka 30+% (na jedna pojedyncza piers ok. 1/4 szklanki lub mniej. zagescic teraz mozesz startym serem, ze 3 lyzki, najlpiej jakis twardy ser, jak parmezan. posypac zieleninka, podawac z czym kolwiek lubisz. niesamowicie latwe i nic sie nie da zepsuc :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość egzotyczna10000
ja polecam w cieście naleśnikowym w platkach kukurydzianych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pieszowolka
a ja kroje piersi na male kawalki i nacieram przyprawami, odstawiam. pieczarki, cebule, papryke dusze w glebokim garnku, pozniej zalewam pomidorami z puszki i na koncu piersi. do tego duzo koncentratu. podaje z makaronem posypane serem, to jest przepyszne :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sheelan
Ja wcieram rozbite piersi przyprawa do kurczaka I piepszem cayenne wg upodoban a Potem zakrywam folia I do lodowki na tak dlugo jak chcemy Potem obtaczam w jajku I platkach pycha...!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×