Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duduś luluś

byłam dzisiaj w klinice

Polecane posty

Gość duduś luluś

stomatologicznej ,ponieważ ulamał mi się ząb ,zrboienie tego zeba czyli konka porcleanowa itp.będzie mnie koszotwać 1900zl .Pozatym mam jeszcze 15 innych zebow do leczenia przynajmniej po 200zl więc moja szczena wyjdzie mnie 5tys lekko...masakra

Gość duduś luluś
wychodzi jedzenie czekolad

Gość malska
15 chorych zębów to masakra,idz i sie lecz do psychologa ,bo twoja buzia to tak jak dupa śmierdzi twuuuuuuuuuuu

ja zawsze dbalam o zeby, i co, co drugi to plomba 2 zeby wyrwane z korzeniami przednia 1to koronka bo ropien, prawa dolna jedynka tez chyba niedlugo do usuniecia bo bakterie w kanale, zab zaczyna byc brazowy wiec jaki brudas?

Gość ELUUULLLAAAA
zabki trzeba myc przynajjmniej raz dziennie wtedy kwasy i bakterie zostajace na zebie nie rozpuszczaja tak szkliwa co za tym idzie nie wnikaja w komore zeba po drugie nic dent.!!!! bardzo wazne jest aby przestrzenie miedzyzebowe byly oczyszczone i płukanki ktore mozna stosowac kila razy dziennie pecjalnymi plynami do jamy ustnej

Gość ELUUULLLAAAA
to tez racja ze nietore osoby sa bardziej na to podatne genetycznie ale to nie znaczy ze zeby wtedy az tak sie psuja jezeli jestesmy w takiej sytuacji to stosujemy dod zabiegi tzn: szczoteczki do przestrzeni miedzyzebowych specjalistyczne pasty zalecone przez stomatologa mycie zebow po azdym posilku :)

sraty taty :o bylam ostatnio u denstystki, bardzo dobra i profesjonalna obsluga babeczka mowila ze byl u niej facet ktory zebow nie myje uzywa tylko szczotki do zebow i nia przeciera zeby rano i wieczorem, woda, sama woda i co babka powiedziala? ze najsmieszniejsze jest to ze on nie mial w ogole zadnej dziury, zadnego ubytku, nic jak to wyjasnicie?

Gość hhjkol;
ale rozumiecie ze niektorzy maja zeby slabsze? ja myje bardzo czesto 4 nawet 5 albo wiecej dziennie!!! nitki nie moge uzywac bo mam za ciasno w szczece i nie wejdzie

Gość prawda jest taka że...
zdrowe zęby to loterua ściślej mówiąc geny! Mozna dbać bardzo o zęby,a można miec ubytki ,a można totalnie olewac higiene, a miec super zęby!:o Bez sensu to jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość prawda jest taka że...
jakiś tam można mieć,wiadomo,ze trzeba myc,dbac o nie, ale tak naprawde decydują tu geny:(

Gość baca z gór
mam zdrowe zęby i myłem je na swoje wesele 30 lat temu,mam 2 ubytki z czasów dzieciństwa bo każdy chłopak lubi boks na wiejskiej potańcuwce ,bo jekby inaczej.