Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

endorfinka88

Nie wiem już gdzie szukać porady

Polecane posty

Witam. Mam na imię Anna i mam 23 lata. Postanowiłam opisać swoje problemy na forum tylko i wyłącznie dla tego, że tak na prawdę nie wiem już gdzie mam szukać pomocy. Mam straszne problemy ze zdrowiem, przyczyny - nieznane. Co mi dolega ? Wszystko: bóle głowy, kręgosłupa, karku, oczu i całej twarzy, poprzez bóle całego ciała, wieczne zmęczenie, zawroty głowy i oczopląsy. Wiecznie trzęsą mi się ręce, czasami nawet głowa jak u starej babci i jest to bardzo uciążliwe. Wieczorami mam problemy z zaśnięciem, piszczy mi w uszach lub szumi i to bardzo głośno, mam uczucie jakby w głowie gotowała mi się krew, napady gorąca tak jakby od środka bo w skóre na zewnątrz jest mi zimno. Do tego szybkie bicie serca i uczucie kołatania. Wyniki mam dobre. Nie idealne ale nic nie wskazuje przyczyny moich dolegliwości. Mam skrzywienie kręgosłupa, tak zwaną skoliozę szyjną do tego coś ze stawami szczękowymi. Prześwietlenia głowy czy klatki piersiowej nic nie wskazują. Tarczyce w normie. Serce w porządku ale troszkę za szybko bije. Żaden specjalista nie jest jednak w stanie powiedzieć mi dla czego ciągle źle się czuję. Wieczorami po prostu wariuję, nie wiem co mam z sobą zrobić. Czasami pomagają kąpiele, okłady na głowę, gorące zioła przed snem i po prostu leki przeciwbólowe ale czy to normalne że kobieta w moim wieku w ten sposób funkcjonuje ? A tak jest już od dwóch lat. I byłam chyba u wszystkich specjalistów, nawet u psychiatry. Nic mi jednak nie pomaga. Co mogę jeszcze zrobić ?? Drogie czytelniczki bardzo proszę Was o pomoc. Czy któraś z Was miała taki etap gdy była w moim wieku ? Z góry dziękuję za wszystkie wypowiedzi.

Gość z koziej górki na pazurki
mnie wygląda na somatyczne objawy depresji neurolog i psychiatra wskazany

Jestem pod stałą opieką neurologa. Z resztą nie u jednego już byłam, 3 razy robiono mi tomografię komputerową głowy i raz rezonans magnetyczny. Lekarze nie widzą żadnych zastrzeżeń no jedynie ten mój kręgosłup. U lekarza psychiatry też byłam, nie wstydzę się tego. Wypytywano mnie o to czy w rodzinie były już choroby psychiczne. No i nie było czegoś takiego ale siostry mego taty całe życie skarżą się na bóle głowy. Jedna z nich jest w stanach i ciągle leczy się na migrenę ale lekarze mówią że moje bóle nie są migrenowe. Jeśli chodzi o dietę to nie najgorzej się odżywiam. Tzn w sumie jak patrzę na moich rówieśników to w porównaniu do nich jest super pod tym względem. Po za tym zauważyłam już dawno że nie mogę np chodzić głodna albo nie zjeść rano śniadania bo w tedy w ogóle nie jestem w stanie funkcjonować. Wszystkie objawy się nasilają. Mam stałą pracę i jestem z niej zadowolona, kończę studia w tym roku. Po za tym żyję w bardzo dobrym związku i nie chcę być ciężarem dla mego faceta. On mnie kocha i wspiera mnie ale wiem że go to dobija że ciągle źle się czuje i na nic nie mam siły i ochoty.

Gość martulkaaaa
A co się da zrobić z kręgosłupem? Chodzisz na rehabilitację albo ćwiczysz? Z opisu może wynikać, że to coś z kręgosłupem faktycznie.

Gość felikxxxx
Zrób sobie dietkę na sokach wyciskanych z sokowirówki a zobaczysz jak szybko dojdzeszz do siebie. Dobra dieta czyli jaka ? bo większość ludzi myśli że odżywia się dobrze a w rzeczywistosci jest całkiem inaczej. Wszystko zło w naszym organizmie bierze sie z nieprawodłowego jedzenia.