Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rwerwrw

pracownik cywilny w wojsku

Polecane posty

Gość rwerwrw

ile może zarobić ??? pracuje ktoś ?

Gość Podpisany
dobrze zarabiają maja 13-tki, premie, nie zostaja po godzinach, kasa na czas, swiadczenia odprowadzone to bardzo dobra fucha, która trudno dostac

Gość rwerwrw
tak jako cywil. wiesz coś na temat ? jestem po studiach mgr. na czym ta praca polega, co tam robią ?

Gość Lambadaqqq
po skrócie mgr nie pisze się kropki magistrze z łaski bożej i szkółki niedzielnej typu: Super Extra Wyższa Szkoła Mega Biznesu

''na czym ta praca polega, co tam robią ?'' :D Chcesz się starać o pracę w wojsku i nie wiesz co tam robią? [ w skrócie grają w karty, układają pasjansa na komputerze, co 10 minut spoglądają na zegarek czy już czas przerwy śniadaniowej, czasami nawet zdarzy im się przez 30 minut popracować ;) ]

Gość rwerwrw
tak, są nabory czy jak ? ciężko sie wydostać ? trzeba miećznajomych ?

Gość Podpisany
średnia krajowa to minimum trzeba miec znajomości

Też nie mam znajomości. Szkoda, że nie poszłam za młodu do szkoły podoficerskiej, podchorążych czy coś w tym stylu. Byłabym teraz zawodowym żołnierzem z pensją 5 tysięcy na rękę, mundurówką raz w roku, przydziałem na mieszkanie i tysiącem innych dodatków o których przeciętny człowiek nie słyszał :O

Gość moj maz byl w szkolce
podoficerskiej, pracuje jako zolnierz zawodowy, ale uwierz - 5 tysiecy to on nie ma :)

Gość Annaaaa-
Mp 30 podobno nawet męża ma sie z przydziału

''ale uwierz - 5 tysiecy to on nie ma'' A ile ma? Oczywiście doliczając wszystkie dodatki.

Gość Napalona 42 latka
to pewnie cie oszukuje jak ci nie daje 5000zl

Cywilny w życiu nie zarabia tyle co wojskowy, nie ma tylu przywilejów czy dodatków a wykonuje tę samą robotę. Lepiej iść do oficerskiej. Bo rozumiem, ze po studiach ktoś chce jako specjalista? Bo innych to wgle nie ma szans by przyjeli, swoje gęby mają do wykarmienia, a jak się jest wykwalifikowanym w danej dziedzinie większe szanse.

Gość swafford_
5000zł? Tyle to zarabiają generałowie z dodatkami z pierwszej linii obrony. Możesz tyle, a nawet więcej zarobić, jako żołnierz zawodowy, jeżeli wyjedziesz na misję. Nie ma szkółek dla mundurowych! Są studia lub studium. Dostać się do studium jest ciężko, trzeba mieć zaparcie, szczęście i czasem znajomości. Za przemawia oczywiście pewna pensja,składki, ale też nie jest pewne czy długo tam zasiedzisz. Nie wierzcie co piszą w prasie,mówią w tv. Pensje wojskowe są ustalane w rozporządzeniu Ministra Obrony Narodowej. Można w necie znaleźć ten dokument prawny, a w nim pensje dla odpowiednich stopni wojskowych. Cywil zarobi mniej niż wojskowy.

Gość y656g56g
ale wy tu bajki zmyślacie...

Gość golonka
CZYTAM TE FORUM CHOC STARE ALE TO CO PISZECIE TO ŻAŁOSNE 5TYS SZKODA ZE NIE 100 OD RAZU BO JEST JEDNO MĄDRE POWIEDZENIE ZE Z WIELKA DUPĄ SIĘ WSZEDZIE ZMIESCISZ ALE Z WIELKA GEBA NIGDZIE W WOJSKO TO JEST PRACA PRZETRWNIA SA CHWILE GORSZE I LEPRZE SA DNI LUZNE I MECZACE WIEC NIE OBRAZAJCIE ZOLNIERZY KTURZY TAM SA TYLKO SAMI STARAJCIE SIE TAM DOSTAC I ZOBACZYCIE JAK JEST POZDRAWIAM

Gość setore
chyba odbiegliście od tematu: też jestem ciekawa jaki rodzaj pracy może wykonywać cywil w wojsku. Kwestie finansowe są dla mnie póki co nieistotne, więc jeśli ktoś ma jakieś info na temat rodzaju pracy to byłabym wdzięczna :)

Gość Kania Kaniowski
Cywil w wojsku? Jaką funkcję? Najczęściej portier, bo wartownik jest za drogi. Po co płacić żołnierzowi zawodowemu za stanie na warcie przy magazynie butuów wojskowych lewych, jak można tam postawić cywila z grupą inwalidzką za 5,50 na godzinę.

Gość gość
tak się składa, że pracuję jako pracownik fizyczny z pensją 1600zł brutto (najniższa krajowa), zero premii, zero nagród (te zarezerwowane dla "swoich", czyli żon i córek trepów z jednostki, które pracują jako cywile)

Gość gość
Skoro jest tak pięknie to czemu są braki Jako pracownik fizyczny to powinieneś pracować a nie siedzieć przed kompem i pisać bzdury

Gość gość
pracwobik cywilny wojsko wypłata dramat 2000 brutto plus 5% premi uznaniowej kwartalnie sa premie takie po 200-500 zł ale to tylko dla wybranych dowódca daje dla Wydzialy Szef wydziału rozdziela na sekcje a Sekcjach jest wolan amerykanka ja przez ro pracy w Woju dostałam raz premie 300 zł owszem jestem nowym pracownikiem ale ci z umowami na stałe mają o zgrozo 2300-2600 brutto i tez te cudowne 5% premi uznaniowej pensje sa głodowe a dodatki i prmie dla wybranych mówią lepszy RYdz niż NIC ale tam jest zapieprz i ciągła nerwówka nie ma spokoju jak w innej nazwijmy to budrzetówce

Gość gość
mam pytanie jestem pracownikiem cywilnym wojska od 15 lat, prosze mi powiedziec czy w wojsku do wynagrodzenia zasadniczego dolicza sie wszystkie dodatki ( wysługalat, premia, dodatek za 2 zmiany?), na odcinku moje wz wynosi 1400

Gość gość
tak wlicza się wszystko do wynagrodzenia zasadniczego

Gość gość
Czytam te bzdury i mnie smiech ogarnia.pracuje w wojsku jako cywil juz 5 rok a zonka 15.cywil moze wszystko robic.ja np. Jestem operatorem wozka (widlaka)zarobki moze nie sa takie jak maja wojskowi ale jest dobrze.gdzie dostaniesz 13 stke,na swieta kasa,grusza,kkop i pozyczke remontowa bez %tow.wole tu robic niz w realach czy innych sklepach gdzie robisz za murzyna z przerwa na sniadanie 15 min i dniowka 50zl.pozdrawiam

Gość gość
pracuje od dwudziestu lat nie narzekam zwlaszcza jak przychodza koty jest fajnie 🖐️

Gość gość
Ja pracuje w wojsku 30 lat, mam z wysluga 2200 brutto.podwyżki nie bylo od 5-6 lat, zresztą te wcześniejsze to tez grosze.ktoś pytal jakie stanowiska -- księgowa, referenci, inspektorzy , magazynierzy itp.Trzynastka jeszcze jest ale i to chcą zabrać. Proszę nie mylić pracownika z zolnierzem i jego przywileje z naszymi, to niebo i ziemia.Jeśli chcesz się rozwijać to nie w wojsku, tu stanowiska są dożywotnie , nie ma szans na awans.

Gość gość
pracuje 20 lat. Wymagania strasznie wzrosły. Kilka razy zmieniane obowiązki i to z dnia na dzień. Nie podoba sie? wielu chętnych za bramą. Nie ma się nic do gadania. Związki w wojsku to ściema, nie mają nic do powiedzenia. Tak naprawdę jesteśmy jak psy cywile to wszystko. Ze względu na bezrpbocie siedzimy. Często praca w stresie. Ja zostaje popołudniami jak trzeba, mozliwe że ne wszędzie tak jest. Dobre w wojsku juz było.....

Gość gość
Poza dwiema osobami piszą Ci bzdury. Ja miałam do czynienia z żołnierzami i dobrze piszą Ci, którzy mówią, że cywil w wojsku może wykonywać wiele prac, ale będzie zarabiał poniżej ludzkiej godzności, bo 1600 zł nawet na opłatę rachunków nie wystarczy. Żołnierze dostają nieraz te same stanowiska, a zarabiają dwa a nawet 3 razy lepiej, nawet jeśli nie mają nawet połowy tej wiedzy na ten temat co cywil. I jeszcze cywili się nie szanuje i nimi pomiata, w kółko jakieś intrygi. A w wojsku rzeczywiście o awans bardzo trudno i rzadko się to w ogóle zdarza.

Gość gość
Jest etat. Jeśli masz wykształcenie budowlane średnie, wyższe albo staż pracy w budowlance ( kosztorysy, zamówienia publiczne, prawo budowlane) jako pracownik umysłowy. Nie trzeba mieć uprawnień. Duży stres ale można dać radę. Dużo nie zarobisz ale te 2000,00 zł może więcej, jakaś premia dodatkowa, 13 pensja, składki odprowadzą bo to budżet. Piszcie. Ale tylko Ci co się nadają.