Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bellusia

podkład (fluid) który nie podkreśla suchych skórek

Polecane posty

Gość bellusia

ieszcze nigdy nie znalazłam takiego podładu , któryby nie podkreślał suchych skórek. Generalnie mam cere mieszaną , więc mam tendencje do przełtuszczania, a kiedy tylko nałoże podkład, odrazu skądś się uwidaczniają suche skórki wokół nosa. Nie lubię cięzkich podkłądów, np. po Vichy twarz była jak maska najlepiej pasowałby mi jakiś lekki fluid, któryby rozświwetlał twarz Już wypróbowałam tyle podkładów (nie jestem nastolatką - mam 30 lat) i nie moge trafić na dobry poradźcie

Gość bellusia
odświeżam

Gość następna analfabetka
A może rozpraw się z tymi skórkami, piling i krem?

Gość ;)))))))))))))))))))))
do Revlona nie działa, ale to ten sam o którym pisała poprzedniczka i dała link do wizażu

Gość ewikkks
BB krem (np. Skin79 różowy).

Gość bellusia
muszę spróbować tego Revlonu pamiętam, że miałam kiedyś Revlon nazywał się Skinlight i był naprawde dobry, ale potem go wycofali i nie ma go na rynku

zadbaj najpierw o swoja skore - aby pozbyc sie skorek (wiem cos o tym) 2 razy w tygodniu zrob sobie peeling - najlepiej konduktem (nawet na allegro kupisz). kiedys meczylam sei z gotowymi peelingami, ale one nie pomagaly - kondukt jest rewelacyjny i problem ze skorkami zniknal

Gość kreola
porzadny peeling, najlepiej fusy z kawy wetrzyj w twarz zmyj i naloz domowa maseczke nawilzajaca Maseczka do skóry suchej z żółtka kurzego Na twarz lub dekolt kładziemy ręcznik zwilżony wcześniej gorącą wodą, ręczik musi byc gorący ale nie powinien parzyć. Ręcznik pozostawiamy na kilka minut aby dobrze rozgrzać skórę. Zdejmujemy ręcznik i nakładamy świeże żółtko kurze. Okład pozostawiamy na ok. 30 minut Zmywamy maseczkę chłodną wodą (najlepiej użyć wody przegotowanej) Żółtko kurze jest bogate w wiele odżywczych składników, zawiera dużo witaminy A i cholesterolu. po zabiegu cera swieza i gladka jak noworodek:)

hej, warto zadbac o nawilżenie skóry wpierw, a ni9e zakrywac to podkładem. maseczki - rozgnieciony banan, trochę oliwy i ciutkę wyciśnietego soku z cytryny - super nawilża. do takiej maski możesz dać kilka olejku arghanowego - on super nawilża, można się nim samym na noc smarować. ja go kupuję w mydlarni u franciszka. a potem jedziesz z podkladem ;)

hej, warto zadbac o nawilżenie skóry wpierw, a ni9e zakrywac to podkładem. maseczki - rozgnieciony banan, trochę oliwy i ciutkę wyciśnietego soku z cytryny - super nawilża. do takiej maski możesz dać kilka olejku arghanowego - on super nawilża, można się nim samym na noc smarować. ja go kupuję w mydlarni u franciszka. a potem jedziesz z podkladem ;)

Gość bellusia
ale po nałożeniu fluidu te skórki się uwidaczniają wokól nosa i na nosie, czyli na tych tłustych partiach - nie mam suchej skóry, nie muszę maseczek nawilżających robić faktycznie - pelling robię rzadko - może dlatego

Gość gbtbtbt
kup masc ochornna z witamina A za 2 zł w aptece swietnie nawilza samruje jak mam katar czerwony nos itd wiadomo o co chodzi. polecam

Gość bellusia
a co to jest ten kondukt ?

Bellusia, Ty masz najzwyczajniej problem ze skórą tłustą odwodnioną, i to nie od szukania podkładu trzeba zacząć, a od podstaw: od całej reszty kosmetyków. Czego używasz do codziennej pielęgnacji?

Gość ola8241748
Nie macie bardziej inteligentnych i kreatywnych zajec niz kosmetyki, ciuszki i makijazyk?.....

Gość wipo28328
nie, lepiej posiedziec na kwejku, jebzdziy i wiocha...... zdecydowanie bardziej inteligentne, mistrzu.

Gość eeeeeeee????????
ola8241748, Ty też widać nie masz, skoro siedzisz na kafe uroda i zaglądasz do takich postów.

Gość bellusia
siedzę od 7 do 15-stej w pracy i myślę o naprawde poważnych i trudnych sprawach, już powoli zaczynam siwieć (o dopiero 30-stka na karku) więc jak czasem się "rozluźnię" i pogadam o kosmetykach to chyba nie zaszkodzi prawda? O kto uważa, że świadczy to o poziomie inteligencji, to sam sobie wystawia odpowiednią wizytówkę jeśli chodzi o nawilżanie, to nie kremuję sie codziennie, używam mleczka do zmywania makijażu, potem toniku, czasem kremuję się taka oliwką (z migdałów chyba) czasem krem naturalny z Ava a jak czasem się pokremuję czymś konkretniejszym (mam taką odżywczą Tołpę) to się świecę przez cały dzień i nie moge tego zmyć

Gość trochę nie w temacue :-)
ale od dawna zastanawiam się - co to są "suche skórki" na twarzy? Ja mam cerę suchą, ale albo czegoś takiego nie mam, albo mam i nie wiem o tym - odpowiedzcie, proszę!

Gość oiuytreasdfg
A TERAZ MNIE SŁUCHAĆ BO DWA RAZY NIE BĘDĘ POWTARZAĆ :P Mam 30 lat przez rok leczyłam trądzik i moja twarz wyglądała jakbym miała trad bo tak mi strasznie skóra schodziła i tak bardzo była przesuszona :o w końcu kupiłam podkład bourjois healthy mix bo sie naczytalam że jest całkiem fajny i jestem zachwycona !!! Prawie w ogóle nie widać suchych skórek, ładniej rozświetla twarz i mimo że moja cera jest przetłuszczająca się to nie spływa z twarzy,czasmi tylko lekko się może świecić ale ja go tylko lekko przypudruje jakimś pudrem transparentnym i efekt jest świetny. Niestety drogi jest bo kosztuje jakieś 60 zł :o

Gość oiuytreasdfg
suche skórki to wtedy jak masz twarz bardzo przesuszoną np. maściami na trazik i jak nałożysz podkład to wszystkie zostają podkreslone. To tak jak np. goi Ci się strupek i obok niego schodzi tak delikatnie skóra (łuszczy się) no i teraz sobie wyobraź że 3/4 twarzy masz w takich skórkach :o

Gość dzięki za odpowiedź
nawet nie potrafię sobie wyobrazić.... ale też będę się sobie dokładniej przyglądać.

bellusia, pielęgnacja wygląda na łagodną i nie przesuszającą (choć zależy, co w tym mleczku, kremie czy toniku jest). Jeśli mimo to masz problem ze skórkami to może sięgnij na noc po kwasy owocowe, które jednocześnie będą lekko złuszczać, nawilżać i normować wytwarzanie sebum? To powinno rozwiązać problem :) Kolejny raz podlinkuję artykuł opisujący pielęgnację cery tłustej: http://mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html Zauważ, że olej z migdałów dla skóry tłustej nie jest wskazany ;) A co do podkładu to wspomniane wyżej BB kremy to może być bardzo dobre rozwiązanie, można kupić próbki na początek: http://asianstore.pl/9-probki