Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bellusia

podkład (fluid) który nie podkreśla suchych skórek

Polecane posty

Gość bellusia
a co o są kwasy owocowe? Czy chodzi o kremy z taką zawartością? Kupiłam taką szczoteczkę do twarzy i zrobiłam 2 razy coś ala peeling z kawy, ścierając tą szczoteką naskórek, faktycznie jest dużo lepiej, tylko rano znowu strefa T strasznie się świeciła, bo dodałam kroplę oliwy z oliwek

Z kwasami mogą być kremy, serum czy toniki, możesz kupić gotowe (np. słaby krem Bandi 5% czy Neostrata z wyborem stężeń), możesz takie do samodzielnego zmieszania (co bardzo polecam, bo to sporo tańsze po prostu): http://www.biochemiaurody.com/sklep/o-acids.html Pilingi mechaniczne (szczoteczki, pilingi z drobinkami, kawa) też mogą wzmagać przetłuszczanie, więc ich nie należy nadużywać. A oliwa z oliwek to tak jak olej migdałowy: dla cery przetłuszczającej się zdecydowanie niewskazana. Olej z pestek winogron czy z orzechów są o wiele lepsze.

Gość bellusia
ok, muszę poszukać tych kwasów

Gość wisienka an torcie
ja też mam ten problem - tłusta skóra, ale od zimna i klimatyzacji miejscami się przesusza, zwłaszcza na skrzydełkach nosa... na noc używam zwykłego tłustego kremu żeby skórę odżywić, rano natomiast wklepuję taki krem http://mydlarnia.info/krem-na-dzien-do-cery-tlustej-z-morza-martwego-cat-187-id-776.aspx ma właściwości matujące, ale jednocześnie nawilża i odżywia, dzięki czemu nie ma żadnych suchych skórek. Naprawdę dobry produkt!

Gość malowanka17
Ja tak jak poprzedniczki myślę, że Twój problem leży po stronie odpowiedniej pielęgnacji. Ja polecam mydło savon noir http://mydlarnia.info/savon-noir-a-la-rose-de-damas-cat-189-id-676.aspx Bardzo fajny produkt, świetnie oczyszcza, ma właściwości peelingujące, ale jednocześnie nawilża i odżywia, a skóra po umyciu tym jest bardzo czysta i naprawdę widać różnicę, najbardziej mi się podoba jak wchłaniają się kremy - dosłownie chwilka i mam pewność, że moja skóra wszystkie te dobre substancje przyjęła.

Gość gość
Proszę nie mówicie mi ze peeligi pomogą. Mam dokładnie ten sam problem co autorka posta. Nie jest to kwestia suchej skóry To PODKŁADY POWODUJĄ POWSTAWANIE SUCHYCH SKÓREK - bez nich mam cerę gładką. Raczej poszłabym w stronę, że skóra podrażnia się po użyciu fluidu i powstają suche skórki. czy Ciebie droga autorko też skóra jakby swędzi po "wytapetowaniu", ale po jakimś czasie? Tez szukam idealnego. Kiedyś był nim rozświetlający AA ale zmienili coś w składzie i klops. Cera była po nim naprawdę idealna. Czytałam o tym Halthy mix i tez zamierzam go wypróbować. Na mnie korzystają moje koleżanki, które obdarowuję co raz moimi kosmetycznymi niewypałami podkładowymi.. oj ile ich już było. Na razie znalazłam idealny krem, więc podkład też znajdę.

mam ten sam problem. na b.dobrze nawilżoną skórę nakładam krem bb garniera. dosyć dobry jest podkład bourjous 123.

Gość gość
Dla mnie bb sa do bani.wlasnie po nim mam widoczne skorki,podklad maybeline mineral jest super

Gość gość
No i mówiłam ze coś znajdę (ja 2 posty wyżej). Zakupiłam na lato podkład iwostinu kojący. Ma filtr 30 i NIE POWODUJE POWSTAWANIA SUCHYCH SKÓREK, za co mu jestem dozgonnie wdzięczna. Nie kryje mocno - tu chyba wersja matująca się sprawdzi. Występuje jeszcze w wersji dla naczynkowców i matującej - mój jest do wrażliwej. Na razie super, ale jestem dopiero przy pierwszym opakowaniu. Wypróbuj droga autorko, myślę ze sie sprawdzi.

Gość gość
estee lauder double wear light,rewelacja nic nie widac

Gość gość
Nie rozumiem pytania, autorka zamiast szukać podkładu powinna zrobic cos żeby nie mieć tych suchych skórek, odpowiednie nawilżenie i natłuszczenie. Do niedawna też miałam ten problem, ale zaczęłam regularnie chodzić do kosmetyczki na zabiegi z aminokwasami i kwasem hialuronowym. Moja cera bardzo odżyła, mogę polecic salon www.beautypremium.pl

Gość gość
Polecam Armani Maestro. Jest lekki, na bazie olejkowy, wygląda super naturalnie i cera jest piękna. Drogi, alenwart każdej złotówki.

Gość karolina majosik
Na paznokcie to oliwka new nails - skórki powinny się ożywić i dużo lepiej wyglądać. Oczywiście odpowiedni efekt nie będzie widoczny natychmiast - trochę musi to potrwać, ale to czego oczekujecie, zdecydowanie uzyskacie.

Gość gość
Jest dobrze prowadzona drogeria na stronie http://prouroda24.pl, tutaj o tyle jest fajnie że naprawdę szybko te paczki wysyłają, jak przeleje się kasę w miarę wcześnie to jeszcze tego samego dnia przekazują przesyłkę kurierowi i można już dzień później korzystać z kosmetyków. :)