Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyy.

Pomysł na smaczny alkohol? drnik? poncz? mieszakna z owocami? kto zna???

Polecane posty

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyy.

pisać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Gość jaga baba jaga
Hej:) Ja bardzo lubię takie proste rzeczy: 1. Drink ogórek :) do szklanki 250ml wlewasz 50tkę wódki, reszta to Sprite, do środka plasterek ogórka i ozdobnie można zawiesić nacięty plasterek ogórka na szklance :) 2. Wymieszać mleko z Malibu. Przepyszne :) Tu można rozporządzić porcje, jak się chce, ja lubię mało Malibu i dużo mleka, jest przepyszne! :)

Gość Czarnoja Nikkola
Krwawa Mery to dobry drink :D Składniki: 90 ml wódki, 180 ml soku pomidorowego, 30 ml soku cytrynowego, 2-3 krople sosu tabasco, sól selerowa, pieprz

wódka sok pomarańczowy sok bananowy syrop barmański grenadina sok z limonki lód wymieszać wszystko w shakerze słomeczka i heja :D

Gość dama w sukni1993
Wódka cytrynowa i sok kaktusowy. Mniam.

Gość HMS..CSS...Petard
Coś od siebie: OGNIE MOSKWY Kieliszek szampana ( może być Coвeтcкoe Игpиcтoe ) + Spirytus 50ml/kieliszek wina.

Gość Ewa!
🌻sex on the beach🌻 Skład: Lód 25ml wódka 50ml sok żurawinowy 75ml sok ananasowy 25ml napój gazowany ananas pomarańcz Jak wykonać: Szklankę wypełnić w 1/2 objętości lodem. Wlać wódkę pozostałe składniki. Zamieszać energicznie przez chwilę. Dekorować wrzucając plasterek pomarańczy i zawieszając plasterek ananasa :)

Gość Mała Mi 18
ja tam lubie wodke z sokiem bananowym i porzeczkowym + kostki lodu. wszystko wlewam na oko aczkolwiek interesujacego koloru to to nie osiaga ale jest pyszne polecam :P

Gość Ruda Kocica Pusia
ja uwielbiam z red bullem / burnem + kostki lodu. ale zdrowe to to nie jest, wiec jezeli juz to w małych ilosciach.

Gość mi dziala
Malibu + cola Malibu + sok ananasowy + mleczko kokosowe

Gość Filipinka-
Polecam Wam drink o nazwie "Poranek" Składniki: 60 ml czystej wódki, 30 ml soku z malin, 1 łyżeczka mleka skondensowanego lub śmietany, kilka kostek lodu. Sposób przyrządzania : 3-4 kostki lodu wrzucić do shakera, energicznie wstrząsnąć przez kilka sekund, aby składniki dobrze się połączyły. Napój rozlać do szerokich kieliszków. Odprężający :D

Gość SSkowronek^
Wódka Fizz-40 ml wódki, 2 łyżki soku z cytryny, łyżeczka cukru, gazowana woda mineralna, kilka kostek lodu. Wódkę wlać do shakera wraz z sokiem z cytryny i cukrem, dodać kilka kostek lodu i mocno wstrząsnąć Przelać przez sitko do wysokiej, koktajlowej szklanki, dopełnić schłodzoną wodą mineralną.😴

Gość SSkowronek^
50ml Finlandia limonkowa+100ml Tonic Kinley + dwa plasterki limonki = pycha

kieliszek wódki czystej, 100ml skoku pomarańczowego w oddzielnej szklance, wypijamy wódkę, zapijamy sokiem i idziemy na parkiet wstrząsnąć :D

Gość BardzoGorąca
Polecam jednego drinka. Najprostszy z możliwych. Hit wszelkich domówek❤️ - crasta z soku z cytryny i cukru - 4 połówki cytryny - 1 łyżeczka cukru - rozduszamy madlerem - lodu do pełna - 50 ml wódki BOLS - dopełnić wodą gazowaną Bierzemy szklankę (najlepiej niewysoką, whiskówkę). Brzegi przecieramy ćwiartką cytryny. Na płaskim talerzyku obcieramy to w białym cukrze. Wrzucamy do środka cytrynki i łyżeczkę cukru. Potem łyżeczką to trochę rozduszamy. Dodajemy lodu do pełna + 50 ml wódki (lub na oko). Dopełnić wodą gazowaną. Uważamy, by nie zniszczyć ozdobnej crasty z cukru. Pijemy bez słomki Generalnie warto mieć w barku coś więcej, niż wódkę. Fajne drinki można tworzyć z likierami i wcale nie muszą być jakieś słodkie.

Gość Veronika z planety Venus
Żubrówka (lub żołądkowa gorzka, lub becherovka) + zimny tonic + lód, proporcje według uznania. Ewentualnie plasterek cytryny. Słyszałam o takim napitku z advokata i soku z czarnej porzeczki, czy ktoś zna przepis?

Gość Seksowna grubaska
Najprostszy (najtańszy) drink na świecie.:D:D:D Pół szklanki wódki do szejkera + jedna cytryna pokrojona w cząstki + 3-4 łyżki cukru + lód - i mieszać długo aż się cukier i lód rozpuści. Dużo lodu dodajemy i jak masz to możesz też mięte i na koniec wszystko do szklaneczki i do tego lód i pijemy. Pycha - pijesz samą gorzałkę a w ogóle nie czujesz;)

Gość HMS..CSS...Petard
Seksowna grubaska i pół szklanki wódki:D ...walisz z grubej rury

Gość Taka Sobie Zwykła Ja $$$
Najprostszy (najtańszy) drink na świecie. Pół szklanki wódki do szejkera + jedna cytryna pokrojona w cząstki + 3-4 łyżki cukru + lód - i mieszać długo aż się cukier i lód rozpuści. Dużo lodu dodajemy i jak masz to możesz też mięte i na koniec wszystko do szklaneczki i do tego lód i pijemy. Pycha - pijesz samą gorzałkę a w ogóle nie czujesz:D:D:D

Gość Seksowna grubaska
HMS..CSS...Petard - a co się będę patyczkować :P:P:P Ale serio, tej wódki w ogóle nie czuć, spróbuj :)

Gość Seksowna grubaska
Taka sobie zwykła - Tobie też się spodobał mój drink? :D

To ja dam przepis na likier z wódką, który niestety robi się dosyć długo za to jest pyyyycha (właśnie jestem w trakcie robienia go) Składniki: 2 puszki mleka skondensowanego 533ml 0,5l wódki Mleko skondensowane gotujemy przez 2 godziny [w puszkach lub po przelaniu do słoika(ja wybieram tę drugą opcję bo boję się eksplozji puszek)] w garnku wypełnionym wodą. Po wyjęciu mleka czekamy aż wystygnie, po czym miksujemy je z wódką.

Gość Wulkan Energii 179 cm
Pół szklanki wódki, sok z 3-4 świeżych limonek, dwie duże łyżki cukru pudru. Wszystko wymieszać. Smak limonki idealnie zabija smak wódki..więc w ogóle nie czuje się, ze się piję...ale nie radę tego kosztować w dużych ilościach

Gość Ladygagana
absolut waniliowy z colą - pycha tzw. smerf.

Gość dziś trzeżwy
już myślałem że coś ciekawego sie doczytam a tu nici ,podajcie przepis jak zmienić smak i była smaczna wódka ale na impreze sobota -niedziela ,na przykład min jedna skrzynka ,lub 5 litrów samogonki czym doprawić ,by zabić odur.

Gość BA$IA
dziś trzeżwy - no co Ty gadasz, przepisy wydają się być bardzo ciekawe :) Muszę koniecznie jakiś wypróbować :) A na Twoje pytanie niestety nie potrafię Ci odpowiedzieć:) Podaję przepis na mój drink: TRUSKAWKOWA MARGARITA🌻 Skladniki: truskawki sok z limonek tequila triple sec albo cointreau kostki lodu sól Brzegi kieliszków zanurz w cukrze tak aby powstała biała obwódka. Do dzbanka miksera wlej 6 części tequili, 1 część triple sec lub cointreau, sok z limonek, dodaj kostki lodu i tyle truskawek na ile masz ochotę. Zmiksuj wszystkie składniki, przelej do kieliszków i od razu podawaj. Pycha! Smacznego! 🌻

Gość sexi blondi ***...
Wymieszać: 1 część Sprite'u,1 część soku pomarańczowego,1 część wódki . Szybki do zrobienia i smaczny :)

Gość To ja, narcyz się nazywam
60 ml wódki 30 ml likieru kawowego śmietanka - wszystko wymieszać. Uwaga - mocne! 😠 :)