Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyy.

Pomysł na smaczny alkohol? drnik? poncz? mieszakna z owocami? kto zna???

Polecane posty

Gość Ummm
***BAILEY'S AND COFFEE*** ---45 ml irish cream (najlepiej Bailey's) ---goraca kawa ---bita śmietana PALCE LIZAĆ :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jeszcze mozna zrobić porterówkę: 2 litry portera, pól litra wódki seta kocnej kawy (filtrowanej) 0.25 kg cukru 2 paczku cukru waniliowego Piwo podgrzewamy jak już bedzieciepłe dodajemy cukier i kawę, delikatnie mieszając dajej podgrzewamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i dodwajemy cukier waniliowy. Odstawiamy do ostygnięcia i dodajemy wódeczkę. Jak zupełnie ostygnie rozlewamy do butelek i odstawiamy na 5-7 dni. Słodkie, smaczne i wali w baniak, czego więcej chcieć :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nastazja189
Screwdriver: 30ml wódki, 40ml soku z pomarańczy, 3 kostki lodu: W shakerze wstrząsnąć przez parę sekund i przecedzić do koktajlówek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Wydział Bankowości Elektron
a jakie lubisz drinki? słodkie, wytrawne, owocowe, a może bardziej w smaki waniliowe, kawowe, orzechowe? Powiedz słowo, a zaraz popędzę do Ciebie z przepisikiem A jeśli chodzi o mieszanie na \"nosa\" - to wszystko zależy od umiejętności, wyobraźni i doświadczenia. Są ludzie, którzy posługując się przepisem potrafią zepsuć wódkę z sokiem, a są tacy, którzy mają tak dobrą wyobraźnię smakową, że cokolwiek zrobią, będzie dobre. Oraz, zamiast żubrówki z sokiem jabłkowym (którą wszyscy piją od lat) proponuję: shoty z syropem jabłkowym, żubrówką i cynamonem < do kieliszka (50 ml) wlewamy 20 ml syropu jabłkowego, 20 ml zmrożonej żubrówki, a następnie dosypujemy szczyptę cynamonu>

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość olka333
cydr lubelski w połączeniu z miodem, goździkami i szczyptą kardamonu, podgrzany jest cudownie smaczny, aromatyczny i dobrze rozgrzewa teraz zimą :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Fajnie napisane, aż mam ochotę spróbowac ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×