Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co myślicie o?

Co myślicie o tych którzy uciekli z Korei Północnej?

Polecane posty

Gość co myślicie o?

bo właśnie gadali coś o tym w TV, jakieś głupoty. Ja gardzę takimi ludźmi, jak można dać się zmanipulować jakimś ulotkom zrzucanym przez wrogów i innym gównom i zdradzić ojczyznę? I jeszcze ją oczerniać. Jak można być takim zdrajcą i tchórzem który zamiast starać się pracować dla kraju aby go wzmocnić i poprawić sytuację w nim poprzez pracę dla niego uciekać? I jeszcze zgadzają się kłamać na swój Kraj za pieniądze wrogów... Judasze. Ja bym wolała umrzeć niż coś takiego robić, tak się upodlić.. Zresztą dałabym wszystko za obywatelstwo tego Kraju. A tych bezmyślnych zdrajców nie rozumiem jak mogą żyć z takim czymś.

jestem zagorzałą komunistką, ale nie oceniam postawy tych ludzi zrobili to co chcieli ( chociaż i tak mam wątpliwości czy to rzeczywiście mieszkańcy Korei Północnej wiadomo kapitalistyczna propaganda działa )

Gość nokhsaewka
Długo myślalaś nad tematem i glupi wymyśliłas

Gość co myślicie o?
"jestem zagorzałą komunistką, ale nie oceniam postawy tych ludzi zrobili to co chcieli ( chociaż i tak mam wątpliwości czy to rzeczywiście mieszkańcy Korei Północnej wiadomo kapitalistyczna propaganda działa )" Kingusia, część z nich zapewne nie było w ogóle mieszkańcami KRLD, ale jest niewielka grupa ludzi, która rzeczywiście uciekła. Podobno niektórzy potem tego żałują, ale cóż... te osoby uległy gierkom RK czy raczej ich amerykańskiego zarządcy(niestety jest prowadzona wielka akcja propagandowa przeciw KRLD, poparta miliardami dolarów, nie zawsze udaje się przed tym uchronić wszystkich mieszkańców KRLD) a potem gdy przekonują się, że poza ojczyzną nie mają pracy, domu, nie mają co jeść to często w zamian za wsparcie finansowe stają się narzędziem antykoreańskiej propagandy. Opowiadają wszystko co im każą... stąd historie o obozach i inne bzdury. W sumie nie powinnam ich oceniać, ale jak myślę, że urodzili się w takim Pięknym Kraju, który wciąż dzielnie broni sprawiedliwości i socjalizmu i nie potrafią tego docenić to po prostu... no nie mogę tego zrozumieć.

Gość co myślicie o?
"Z KRLD nikt nie uciekł. Co najwyżej wyjechał, jesli chciał." Wiem, ale tak się mówi... tzn. że sobie wyjechali to niech wyjeżdżają jak chcą, ale najgorsze jest to jak potem kłamią na swój Kraj dla amerykańskiej kasy. To obrzydliwa zdrada wg mnie, nie rozumiem jak tak można.

Gość Korea Północna jest piękna
wszyscy chcą tam mieszkać tylko miejsca by zabrakło

Gość ptasiek nastroszony
woleli zginąć stojąc z honorem , niż żyć pełzając

Gość ptasiek nastroszony
a tak na serio to myślę, że uciekli żeby korzystać z klubów gejowskich których niestety w Korei płn brak. ja przynajmniej bym tak zrobił

Gość ptasiek nastroszony
podszywie hahahaha dla ciebie lewaku honor to obce slowo jedynie z gejami sie kojarzace.

Gość lord stront
Kingusia ale TY jesteś szurnięta przyznam, że gdyby nastąpiła ta wasza wymarzona rewolucja to strzeliłbym Ci z visa prosto w twarz a zwłoki wywiesił razem z trupami tobie podobnych aż by wasze mięso, wrony do czysta wydziobały bo jedynie jako karma możecie być pożyteczni komuniści dziesiątki milionów ludzi wymordowali w czym prześcignęli nazistów a taka nędza intelektualna jak TY oświadcza, że jest komunistką Lenin nazywał takich pożytecznymi idiotami

Gość co myślicie o?
Honor? Chyba żartujesz. Jaki honor masz jeśli opuszczasz Kraj, który dał Ci wszystko co do tej pory miałeś i jeszcze zgadzasz się uczestniczyć w oszczerczej propagandzie przeciwko Niemu?

Gość lord stront
co myślicie o Albo sobie jaja robisz albo jesteś kretynem, albo masz wyjątkowo złą wolę. Może jeszcze naplujesz na tych, którym udało się zbiec przed Pol Potem? Popierając takich skurwysynów, bierzecie moralną współodpowiedzialność z ich zbrodnie.

Gość co myślicie o?
lord stront, prawdziwi komuniści nigdy nie mordowali niewinnych ludzi, idź siej tę propagandę gdzie indziej. Choć niestety i tak już wszyscy mają tak wyprane mózgi, że w to wierzą. Jeśli chcesz wiedzieć to krajem, który wymordował najwięcej ludzi w historii są Stany Zjednoczone. A z kolei ofiary kapitalizmu też są niezliczone... z samego tylko głodu na świecie umiera człowiek co 3,5 sekundy (w krajach kapitalistycznych) nie mówiąc już o innych śmiertelnych właściwościach kapitalizmu...

Gość lord stront
penisa zawijam w lont

Gość co myślicie o?
Jak już coś to jestem kretynką bo jestem dziewczyną i nie, nie robię sobie jaj. Mówię poważnie i nie mam złej woli. Zacznij korzystać także z innych źródeł informacji poza tym kontrolowanymi przez USA to może zmienisz spojrzenia na niektóre sprawy...

Gość co myślicie o?
Enfant Terrible Jeśli uważasz mój temat za prowokacje to nie trać czasu i nie wypowiadaj się bo założyłam go w celu kulturalnej dyskusji a nie wyzywania się.

Myślę , że o komunizmie masz takie pojęcie jak ślepy o kolorach:D a Koreę znasz tylko z filmów na discovery channel , więc o jakiej dyskusji mowisz?

Gość ptasiek nastroszony
jebac

Gość ptasiek nastroszony
Mówi o dyskusji, a nie o wyzwiskach. Najwyraźniej nie pojmujesz słowa dyskusja, a wszelkie argumenty są ci obce. Na marginesie- W pełni popieram socjalistyczną KRLD

Gość co myślicie o?
Enfant Terrible Sprawy Korei interesują mnie od ładnych paru lat więc chyba jednak trochę się przez ten czas zdążyłam dowiedzieć. A komunizm od zawsze uważam za dobrą alternatywę dla zbrodniczego systemu kapitalistycznego, który zabija miliony ludzi na całym świecie i z każdym dniem jestem coraz bardziej pewna, że mam rację. A to Ty niestety nie przejawiasz zdolności do dyskusji, obrażanie mnie to Twoje jedyne argumenty.

Gość co myślicie o?
I w przeciwieństwie do co niektórych informacji na temat KRLD nie biorę z naszych mediów - poddańców US i jakichś śmiesznych, stronniczych "dokumentów". Mam wiele informacji z różnych źródeł a także w 2009 roku miałam okazję odwiedzić KRLD.

co myślicie o? Sprawy Korei interesują mnie od ładnych paru lat więc chyba jednak trochę się przez ten czas zdążyłam dowiedzieć. Cóż.. przed chwila zarzuciłas komus sięganie po informacje , które" nie są kontrolowane przez USA." ( w domyśle złe i nieprawdziwe ), wiec nawiązując do tego w jaki sposób możesz się interesowac KRLD nie siegając po własnie tego typu ifo:D:D??? A interowac to się możesz czym chcesz... Nie byłas , nie widziałas, wiec sie nie wypowiadaj, bo teoretyzowac kazdy moze 🖐️ "A komunizm od zawsze uważam za dobrą alternatywę dla zbrodniczego systemu kapitalistycznego, który zabija miliony ludzi na całym świecie i z każdym dniem jestem coraz bardziej pewna, że mam rację." Bo ? A to Ty niestety nie przejawiasz zdolności do dyskusji, obrażanie mnie to Twoje jedyne argumenty. Jeszcze nie zdązyłam Cię obrazic:P

Gość Mądry Polak po szkodzie
Gadasz jak to dobrze się żyje w Korei - ty nażarta po uszy w bogatej Polsce. Zbieraj więc na bilet w jedną stronę do Korei Północnej. Pojedź, zamieszkaj tam i wtedy napisz nam tu na forum jak ci się tam żyje, czy dają ci jeść, czy pozwalają wyjechać poza granicę Korei na wycieczkę. Opisz dokładnie czy masz odbiornik telewizyjny i czy oglądasz tam w nim też filmy zachodnie, czy tylko posiedzenia partii koreańskiej i przemowy do narodu. A gdy wyjdziesz za mąż za Koreańczyka i urodzi ci się dziecko, to nam tu naopowiadaj jak sobie radzisz z wychowaniem dziecka, jak i w co je ubierasz? Czy masz maszynę do szycia tych ubranek, czy jednak kupisz już gotowe w sklepie. Czy będziesz mogła uczyć się angielskiego na kursie. Musisz nam to wszystko opowiedzieć, bo nas to ciekawi. Pojedź więc do Korei i zostań tam i pamiętaj, że my tutaj czekamy na twoje rewelacje z Korei. Powodzenia w spełnianiu marzenia.

Gość co myślicie o?
Musiałam chwilę zająć się siostrzenicą i nie było mnie przy komputerze poza tym co mogę napisać? Dlaczego komunizm jest nadzieją dla świata? Dlaczego kapitalizm jest zły? A wiesz w ogóle co się dzieję na świecie? Zdajesz sobie sprawę jakie gigantyczne dysproporcje istnieją między ludźmi? Zastanawiało Cię kiedyś jaki procent światowej ludności w tym "dobrym" kapitalizmie może sobie pozwolić na godne życie a jaki procent żyje w skrajnym ubóstwie? Jak wiele cierpień muszą przechodzić Ci ostatni i jak często to prowadzi do śmierci w męczarniach? Przerażają nas ludobójstwa dokonywane przez takich zbrodniarzy jak np. Hitler, ale miliardy ludzi będące ofiarami kapitalizmu nikogo nie obchodzą, zajęcie się ich losem wymagałoby zmian, które nie byłyby na rękę bogaczom tego świata. Komuniści, którzy nie godzą się na aktualną sytuację na świecie są przedstawiani jako chodzące zło. No ci którym kapitalizm jest na rękę mają forsę, niczego im nie brakuje, mogą rządzić światem i mieszać ludziom w głowach... nieźle im to wychodzi muszę przyznać.. ale kiedyś się to musi zmienić.

Gość LenkaLOL
wiecie, że pierwszy przywódca Korei Kim Ir Sen urodził się 15 kwietnia 1912 to jest dokładnie ten sam dzień kiedy zatonął Titanic. czy to może coś znaczyć?

Jednego dnia zginęło tyle niewinnych istnień, a w Korei urodził się umiłowany wódz rzeczywiście ciekawy zbieg okoliczności

Gość niekonieczny
gdyby w Korei płn otworzyli granice wszyscy by stamtąd uciekli. dlatego są zamknięte. ten publiczny płacz po śmierci wodza był wynikiem masowego prania mózgów jakiego świat nie widział. Patrzyłem na to w tv i gdyby ktoś mi mówił, to bym w to nie uwierzył.