Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ciekawska94

Czy to już blisko porodu?

Polecane posty

Witam, mam takie pytanie dla tych, które są już mamusiami. Według ostatniej miesiączki termin mam na dziś, według usg termin mam na ok. za 2 tygodnie..skurcze mam króciutkie co dłuugi dłuugi czas..jakieś 2 godz temu wypadł mi czop śluzowy..z tego co się zorientowałam, dzieje się to na kilka godz. lub kilka dni przed porodem..Czy to już faktycznie bardzo blisko rozwiązania? Kiedy jechać do szpitala? To pierwsze dziecko i nie jestem we wszystkim obeznana, dlatego proszę o konkretne odpowiedzi na temat :)

Gość gość
Czasami czop wypada nawet tydzień przed porodem spokojnie :) Odpoczywaj przyjdzie i czas na poród :) U mnie objawiło się po prostu częstymi skurczami na pewno to wyczujesz :)

blisko aczkolwiek czop moze wypasc nawet mmiesiac przez porodem. Podobno jesli jest podbarwiony krwia to porod do 24 h. Jednak nie do konca to prawda

najlepiej spakuj już torbę do szpitala, bo to różnie bywa, u mnie odszedl na 6 godz. przed porodem przy pierwszej ciąży

Gość czy niemowlaki czują sytość
zonie odpadl gdzies 2 tyg przed porodem a ona w panike ze jest na rozowo i rodzi! i te skurcze tez dlugo miala ale nie wiem dokladnie

ja podobnie mialam,z miesiaczki porod ok 14 dni wczesniej niz usg.Czop wypadl 10 dni przed porodem.Urodzilam dokladnie jak wskazywalo usg.Ja bym bardziej sugerowala se usg,ale roznie to bywa:) Powodzenia.3maj sie,ja porod przezylam koszmarnie ;(

Dzięki, też właśnie słyszałam że kilkanaście dni może nawet to potrwać..spakowałam torbę na wszelki wypadek..ale pytań nigdy za wiele..bo to 1 dziecko..a mając zaledwie 18 lat(za kilka dni) nie wie się wszystkiego bo skąd jak mnie to nie interesowało aż tak..a jak słucham koleżanek że też właśnie przeżyły poród koszmarnie..to coraz bardziej się stresuję

Gość Brunetka007
Mam termin na piątek. Dziś śluz który wypada mi od ok. 4 tyg. był delikatnie podbarwiony krwią- 3-4 małe "kreseczki" w półprzezroczystym śluzie. Przez 2-3 dni wzmożony apetyt (wcześniej nikły), bóle bbrzucha jak na miesiączkę. Czy możliwe, że poród zacznie się wcześniej? Nie mam skurczy, rozwarcie mam.