Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość Kamilka a jak było z Tobą?
j.w!???

Ze mną to było tak- zaszłam w ciąże w wieku 18 lat, nie była to planowana ciąża. Urodziłam córke we wrześniu, a 4 miesiące po tym kończyłam 19 lat. Szczerze to dla mnie to było za szybko na dziecko, ale czasu nie cofne. Teraz moja córka ma 6 lat i jest fajną, mądrą dziewczynką :).

Gość fererooo
pewnie chodzisz do jakiejs zawodówy. Bedziesz fryzjerka czy krawcową? Typowy sposob myslenia w patologicznych srodowiskach. Zero ambicji, planów na samą siebie, inwestowanie w rozwój i wykształcenie tylko spłodzic jak najszybciej dzieciaka bo do niczego innego sie nie nadają

Gość fryzjerkaaaaaaaaa
buraku to lepszy zawód niż niejeden mgr po niezarządzaniu i niemarketingu lol

Gość a ja mam mam
17 lat, i mam 2 letnią córeczkę, teraz jestem w ciąży to już 5 miesiąc i jestem z tego dumna :) uczę się w prywatnym liceum, mój chłopak ma 27 lat i pracuje w kancelarii

Gość kamilka masz przesliczne corki
ale fatalne warunki mieszkaniowe! majac takie mieszkanie nie moglabym zdecydowac sie nawet na jedno, a co dopiero troje dzieci. czemu czegos nie zmienisz? dzieci cie nie motywuja? nie mozecie zrobic samodzielnie remontu? wymienic mebli, tego agd z prlu i mebloscianek? to mieszkanie to istna tragedia. dobrze ze chociaz czysto. dzieci beda sie wstydzily zaprosic kolegow. zakasajcie rekawy, jedzcie do jakiegos obi, ikei i zmiencie cos w zyciu! zrobcie to chociaz dla dzieci! instrukcje i prezentacje pokazujace jak co zrobic sa na youtube - lepiej postudiowac niz tracic czas na kafeterie i zyc w tym dziadostwie. wasze mieszkanie pasuje do 1978 roku, a mamy 2011. macie w nim az 3 dzieci. tak nie moze byc. jakies nieporozumnie.

A ja myślałam, że szybko mam troje dzieci, a widzę że niektóre tu mnie prześcigną jak tak dalej pójdzie :D. Bo ja miałam 21 lat jak miałam dwoje dzieci ;).

Gość a ja mam mam
w kancelarii jako sprzątacz oczywiście:D

Gość miszkaa123
jak dla mnie wiek nie ma znaczenia tylko to co dziewczyna ma w głowie i jakie perspektywy na życie. Może mieć i nawet 25 lat a siano w głowie, zero wykształcenia i dziecko z przypadkowym facetem...

dzieci nie muszą jeść przez 3 miesiące:D ważne ze nie będą się wstydzić zaprosić kolegów:)

kamilka masz przesliczne corki- akurat zbieramy na remont tak sie składa. Nie każdy może sobie pozwolić żeby od razu pare tysiaków wydać na raz. Ważne że moje dzieci mają wszystko i niczego im nie brakuje.

Gość a ja mam mam
uważam że każdy ma dzieci kiedy chce :) my chcemy jeszcze jedno tak za 2 , 3 lata :) nieraz ma się 30 lat a w głowie pustkę a można mieć 16 i poważnie podchodzić do życia

remont nie musi kosztowac zaraz "pare tysiakow" na raz. nie wszystko musza robic fachowcy. akurat dziesiatki rzeczy da sie zrobic samodzielnie i wiekszosc ludzi na swiecie robi, tylko w polsce sie ludzie przyzwyczaili wolac do byle blachostki fachowcow. to nie jest takie skomplikowane. trzeba tylko chciec i sie zainteresowac jak sie cos robi. a agd i wieksze kawalki mebli mozna rozlozyc na raty.

Gość zgryzoty malutkie
Kamilka21 ja nie będę krytykować tego jak mieszkasz,a jedynie zaapeluję do Twojego rozsądku. Usuń choć zdjęcia dziecka w kąpieli. Wiesz jak ktoś może je wykorzystać? Dbaj o prywatność.

Jakby mój mąż miał umowe na stałe to wzieło by się meble na raty, a tak to ma umowy czasowe cały czas a na taką umowe nic na raty się nie dotanie. Ale tutaj nie bedę sie tłumaczyła, mam to mieszkanie nie za długo, ale ważne że wogóle je mamy, bo niektórzy to nawet i tego nie mają.

moze niektorzy nie maja, ale wiekszosc ma. to juz nie te czasy, ze ludzie w M2 z rodzicami w jednym pokoju mieszkaja. kurcze, najgorsze to popasc w przyzwyczajenie i obojetnosc, tlumaczac sobie ze ktos tam ma gorzej. a ile wam sie udaje odlozyc miesiecznie? moze na biezaco cos zmieniajcie, bo jak tak bedziecie czekac to wam sie jeszcze z 10 lat zejdzie. w przyjemnym i ladnym otoczeniu sie zupelnie inaczej funkcjonuje i domnownicy sa szczesliwsi. a ty kiedy wracasz do pracy? dzieci juz duze, w sumie chyba czas. no nic. trzymam kciuki, ze wam sie uda polepszyc warunki bytowe. pamietaj tylko nie popadaj w stagnacje i tumiwisizm. to ze pare osob ma gorzej, nie znaczy ze setka pozostalych nie ma lepiej i nieustaje w staraniach, zeby polepszyc sobie zycie. nie wolno sie usprawiedliwiac i nic nie robic ani niczego nie zmieniac. troche ambicji, bo kurcze te dzieci zasluguja na cos duzo lepszego.

Gość a ja mam mam
kto jeszcze ma dzieci w tym wieku?

ja mam 17 lat, za kilka dni poród..a za 2 tygodnie będę mieć 18 lat..i się z tym nie kryję..bo to nic złego..jeśli ma się poukładane w głowie.

a i jeszcze jedno - nie wiem ile ma lat twoj malzonek, ani jak dlugo pracuje bez umowy, ale powinien sie jednak zakrecic za czyms stalym, bo inaczej sobie emerytury nie wypracuje i bedzie bardzo ciezko na starosc.

Mój mąż ma 27 lat, a ma umowy na czas określony to nie znaczy że nie odprowadza że pracodawaca nie odprowadza za niego tych wszystkich składek do zusu czy tam zdrowotnych. A ja na razie kontynuuje nauke i niemogę iść do pracy. I nie mieszkam z rodzicami, tylko mamy własne mieszkanie. A kiedy je do końca wyremontujemy to raczej moja sprawa.

sorry ze sie wtracam ale tak czytam wypociny pomaranczy i az mnie krew zalewa, co Cie to obchodzi jak kto ma w domu? dziewczyna ma normalne przytulne mieszkanko z 3jka slicznych dzieci i wiesz co Ci powiem dobrze ze wychowuja sie w takich warunkach, przynajmniej beda kiedys potrafily docenic cos wiecej niz materializm kazdy mieszka tak jak mu wygodnie i na ile fundusze pozwola Patrz na siebie z laski swojej i nie wpierdalaj sie do zycia innych ludzi

17 lat i ciąża? ojej... w tym wieku powinnyście się bawić,jeździć na wakacje i żyć beztrosko.Jednak dobrze że zdecydowałyście się urodzić. Sama urodziłam jak 3 miesiące przed 20 ale już byłam na studiach i miałam swoje mieszkanie więc start miałam dobry. Jednak nie planuje już dzieci bo chce się pocieszyć młodością której de facto trochę straciłam ale w nieznacznym stopniu bo miałam wsparcie rodziny i partnera.

z tym mieszkanie z rodzicami to byl przyklad. wiem, ze macie swoje, ale to nie znaczy ze inni nie maja, ani ze nie maja lepszych warunkow. myslalam, ze maz ma umowe zlecienie. no to w takim razie raty wam przysluguja do wysokosci gwarantujacej ich splate do momentu wygasniecia umowy terminowej. troche pochopnie i szybko zdecydowaliscie sie na rodzine. no ale skoro ona juz jest, to musicie sie wziasc ostro w garsc. szkoda czasu na kafeterie.

Gość autonomical women
dziewczyno zastanów się nad sobą. ten ekshibicjonizm mnie przeraża. ja rozumiem,że każdy mieszka tak jak może i ma to co wypracuje,ale czemu pokazywać tak wiele obcym? za wiele jak dla mnie. Dzieci śliczne,ale gdzie zacisze domowe? gdzie prywatność? gdzie intymność? ja nie mówię tego złośliwie. zastanów się trochę nad edycją tych zdjęć i wybraniem tych,które pokazują trochę mniej.