Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdarna gospocha

mam 350zl do 22.01

Polecane posty

Gość niezdarna gospocha
kupuje kilogram piersi-18zl do tego jakies ziemniaki albo ryz-2-3zl salata z biedrony 4zl z feta-4zl,smietana,2zl zupa-5 skrzydelek 3zl koncentrat pom-2zl warzywa-2zl makaron 3zl smietana z 2dania zostala:)

Gość niezdarna gospocha
ja naprawde nie wiem dlaczego nam tyle idzie na jedzenie oni mieso musza jesc

Gość gewibn
Kupujesz fasolę w biedronie za 3 zł, moczysz całą noc, do tego rano ziemniaki, marchewka, wywar robisz zamiast z boczku, bo drogi, to z wędzonej pachwiny, która wygląda jak boczek, a kosztuje 2/3 mniej, podsmażasz to z cebulką, zasmażkę robisz z mąki, majeranek, przyprawy i masz zupę fasolową sytą, na 2- 3 dni. A to góra 10 pln. Kupujesz kurczaka, porcjujesz ze szkieletu robisz rosół, wrzucasz marchewę itp i masz rosół na drugi dzień dasz przecier za 1,20 i masz pomidorówkę, a z porcji kurczaka robisz co chcesz... smażonego, czy z podsmażonych piersi z ryżem potrawkę, i też tanio, makaron grosze, weź kurwa nie przesadzaj dziewczyno! Co ty gotujesz że ci to nie starcza

Jesli to nie prowokacja, to takie wydatki masz tylko na wlasne zyczenie. Widocznie lubicie jesc duzo wiecej niz naprawde potrzebujecie i drogo. Ale nie wmawiaj nam, ze za tyle pieniedzy (czy nawet polowe albo 1/3 !!!) tego nie mozna utrzymac 3 osob. U mnie 2 bochenki smacznego, swiezego chleba kosztuja 3zl. Wiem, ze to tanio, ale spokojnie mozna dostac za 4. Picia tez nie trzeba kupowac w butelkach, obiady mozna gotowac tansze. W ogole mozna kupowac taniej. Pewnie, jesli ktos chce, to fortune moze przezrec, ale po co?

Gość za 350 złotych to ja zyje mies
to wy chyba sie toczycie nie chodzicie tyle jedzac :S

Gość gewibn
Kup lepiej za 400 zł świnię 100 kilową i pomroź to mięso, taniej ci wyjdzie i na dłużej i będziesz wiedziała co jesz... Bo to co kupujesz w sklepie to jeden syf faszerowany chemicznymi syfami, karmisz tych chłopów trucizną, wiesz o tym?

Gość niezdarna gospocha
calluna to ja do ciebie po chleb przyjade bo u mnie taniej niz po 3zl to nie ma:O

ok mięso , kilo piersi z kurczaka 12 złotych u mnie dzisiaj było i to w Piotrze i Pawle, kilo mielonego 13 zł? zostajhe 17 złotych na ziemniaki i surowek, nadala nie wiem co ty jeszcz, bo kilo marchwi złotówke, a kilo ziemniaków 80 groszy :S

Gość niezdarna gospocha
zadnej swini:O ja jadam tylko drob wiec sobie robie biale mieso az mna rzucilo:O

zapchaj ich czyms innym niz miesem i nie poczuja roznicy. warzywne zapiekanki, pasty, ryze, kaszy etc... a zaoszczedzisz. dodaj zupe z przepisow co podala kolezanka wyzej i po klopocie!

Gość niezdarna gospocha
u mnie nie ma piotra i pawla a piersi wiem po ile sa tak samo jak schab bez kosci-23zl kosztuje

Gość niezdarna gospocha
ivaa myslisz,ze nie zauwaza brak miesa??;)no nie raczej wzrok to maja dobry zapiekanke z makaronu zrobilam z sosem serowym,kurczakiem i brokulami to ja sama meczylam kilka dni

Zurek ok. 1,20 butelka, smietana 2,20 (w biedronce za 5) warzywa ( marchewka + seler) 50gr, majeranek (i tak nie zuzyjesz calej torebki) 1,50 (ja kupuje za 80gr), ziemniaki 1zl, kielbasa 2zł - ja to mam na 3 dni, wiec powinno Wam starczyc, ew. po kilka kawalkow chleba do tego. 2-3 fasolki (6zl, ale to na maxa) + kielbasa 3zl + koncentrat 2zl (ja wydaje na fasolke 4,50, kielbase 1,5 i koncetrat 1,20) = fasolka po bretonsku (+ ew. chleb 2zl albo ziemniaki) Bardzo tanie sa zupy. Pierogi mozna kupic 8zl/kg, poltora kilo Wam nie starczy? Jest mnostwo taniego jedzenia.

to nie wiem gdzie Ty mieszkasz ze takie ceny :S u mnie schab 18 zł , piersi z kurczaka 12 zł , w najdrozszym mozliwym sklepie

A co, uznali, ze kurczak to ryba? Skoro sa tacy wybredni, znaczy, ze nie sa glodni, a raczej przezarci i jedza z nudow. Ale jak chcesz. Dalismy Ci rady, jak przezyc, ale jesli bedziesz wszystko negowac, ustalmy, ze nie, faktycznie nie dasz rady, musisz sie zapozyczyc, najlepiej na 1000zl :o p.s. gdzie mieszkasz? Tak drogiego chleba nigdzie nie widzialam

Właśnie, ktoś dobrze zauważył. Nauczyłaś te swoje chłopy mięcho tylko jeść, to obiad bez mięsa nie jest dla nich obiadem. Kobieto opanuj się, nawet jak chleb masz za 3zł (nie wiem, gdzie mieszkasz, bo jak w dużym mieście to dobrze poszukaj. wydaje mi się, że przepłacasz) to i tak nie wiem, gdzie przejadacie resztę. Codziennie picie 2 litry? Może jeszcze jakieś gazowane badziewie?

Gość niezdarna gospocha
kupnych pierogow nie zjedza musi byc mieso a ja gotuje cos na szybko bo nie mam czasu wiec pewnie stad tyle idzie na zarcie tak samo z zakupami chodziaz juz staram sie patrzec co kupuje do niedawna wydawalismy ok.3000 na samo jedzenie i picie nie kupie im zadnego napoju ale piwko sobie kupie bo ja malo jem;)

nie chce sie wtracac wam juz zupelnie w talerze, ale ciagle jesc tego kurczaka z indykiem na zmiane to nie jest zdrowo...naprawde, jeden dzien bezmiesny krzywdy nie zrobi, bialko zwierzece mozna smialo zastapic warzywam (groch, ciociorka, soczewica, fasola) albo rybami... no ale ty jestes pania domu i decydujesz :) nie wiem co robia twoi faceci ze musza jesc mieso (trenuja zapasy? zapasnicy tez samym kurczakiem sie nie zywia). ja tylko sugeruje, bo ten temat jest mi bliski :) dalej wierze ze spokojnie uda ci sie przezyc za 350 zl przez kolejne 5 dni, i to bez wiekszych wyzeczen ;) wystarczy zienic kilka nawykow i potraw. pozdrawiam serdecznie i zycze dobranoc

w Biedronce smietana za ok. 1,50 Zapewniam Cie, ze "chlopy" wcale nie musza jesc miesa. Tylko chca. Nie musicie tez jesc obiadow 2-daniowych ani duzo, ani drogo. Widocznie tak lubicie. Nie lubicie oszczedzac, lubicie sie rozpieszczac, przejadac, kupowac drogie produkty.

Gość niezdarna gospocha
mieszkam w miasteczku 60tys mieszkancow i sa tylko 3 piekarnie takie normalne chleba z biedronki nie kupuje i sie nie zapozycze:Djuz zaznaczylam,ze jak pochlona wszystko to nie bedziemy jedli:D nie uwierzycie ale jeden chlop zjadl przed chwila 9 pajd chleba a obiad byl z 2 dan pozniej jadl jakis serek homo,banana,ciastka ten ma spust:O i pije,ciagle pije chyba z 6litrow dziennie

Gość przecież 22 za parę dni
idiotko

p.s ten spust sie nazywa fachowo rozciagnietym zoladkiem

Gość niezdarna gospocha
no tak to sa sportowcy ale ich mozliwosci i tak mnie przerazaja jak nie ma miesa to oni zjedza cala wedline z lodowki a jaecznica to z 8jaj:O

Kupnych pierogow nie zjedza, tak? Wiesz, nie mam pojecia czemu maja sluzyc takie tematy. Nie wiem, czy mam smiac sie z Twego problemu czy nad nim plakac. Rownie dobrze mozna zalozyc temat "zostalo mi 1000zl na jedna osobe do 22, nie przezyje", a jak ludzie zaczna dawac dobre rady, wszystko negowac "nie bede sama gotowala, bo mam gosposie", "nie gotuje na zwyklej wodzie tylko perrier", "nie rusze zupy, zwyklam jadac tylko kawior i krewetki tygrysie oraz popijac 25-letnim winem". Masz w porownaniu do wiekszosci znanych mi osob kuuuupe kasy na jedzenie i jeszcze narzekasz. Niektorzy to chyba lubia sobie ponarzekac, prawda? A moze sie po prostu pochwalic, co?

Gość znowu sami użalający się
obiad-minimum 30zl - jesteś kompletnie niezaradną i kiepską kucharką. ja za 17 zł jem obiad w dobrej knajpie(drób,ryż,surówka,sosy) w dużym mieście w tym herbata za 4zł i napiwek. zamiast gotować dla 3 osób i jęczeć weź ich do knajpy zjedzie za 30zł a herbatę wypijecie w domu za 20 groszu od sztuki :D dobre spaghetti to nawet za 8zł można nabyć taką porcję że dorosły facet nie zje wszystkiego. produkty na zrobienie tego nie mogą kosztować więcej jak 5zł skoro knajpa na tym zarabia. mąz powinien wymienić cię na dobra kucharkę nie dość że jadłby lepiej to jeszcze na kochankę by mu zostało :D

Gość niezdarna gospocha
ivaa ale muslisz,ze co mam im powiedziec?:(zamknac lodowkw? no mlody to naprawde mnie zaskakuje nawet wczoraj pomyslalam czy nie ma tasiemca? ale co mu powiem?nie jedz? wczoraj juz sie obrazil jak pochlonal cala paczke cini minis 550g a ja mu zwrocilam uwage,ze moglby mi zostawc zaloze chyba klucz na lodowke

boś te chłopy sobie tak nauczyła... a jedzą z nudów, ergo trzeba im dać jakieś zajęcie ( wiem, po przykładzie z ojca, jak ma za dużo wolnego czasu to się nudzi i je, ale dwudaniowych obiadów nie potrzebuje, najada się jednym i nie jest codziennie mięsa, bo rodzice z torbami by poszli). Weź gosposiu zrób im jakąś dietę, najlepiej z dwa dni w tygodniu bez mięsa, bo są rozpieszczenie, a nie głodni.

Gość niezdarna gospocha
znowu sami użalający się pocaluj mnie w d*

tylko, ze niespalone bialko (czyli wedlina, miecho i te 8 jajek) zamienia sie w tluszcz jesli go nie widac (moze wygladaja dobrze, bo maja rozudowane miesnie) to ten tluszcz sie odklada na narzadach wew. i predzej czy pozniej da o sobie znac. jajecznice z osmiu jajek je Michael Phelps, ktore nastepnie ma 3godzinny trening plywacki - posilek i kolejny 3 godzinny trening - posilek i silownie. to juz moj ostatni wpis, bo naprawde nie chce sie wtracac

Gość taaa w takich miastkach
to tylko chleją piwo i żrą , ty ważysz 80 kg , a twoje dwa słoniątka po 120. a potem sie toczą takie grube świnie po wioskach i sie dziwią jak pojadą do miasta ,że ich palcami wytykają.U nich dzien , wstać zjeść , wysrać się ( kapiel nie ,za drogo) zaruchac i spać.To wpierdalają na tony, cały ich luksus.